Μπαταρία λιθίου – Επιστήμονες κατάφεραν και ανάπτυξαν μπαταρία που δεν παίρνει φωτιά, δεν εκρηγνύεται και κρατάει περισσότερο!

Μοίρασε την γνώση...

Το μεγαλύτερο μείον στην ανάπτυξη των έξυπνων τηλεφώνων είναι οι μπαταρίες λιθίου. Έτσι οι επιστήμονες αναζητούν ενεργά για εναλλακτικές μπαταρίες που είναι θα είναι ασφαλέστερες και θα έχουν καλύτερη διάρκεια ζωής.

banner

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ, μια ομάδα μηχανικών στο Πανεπιστήμιο του Illinois (UI) πρότεινε ένα πολυμερή στερεό ηλεκτρολύτη που όχι μόνο αυτοδιορθώνεται αλλά είναι και ανακυκλώσιμο χωρίς την ανάγκη υψηλής θερμοκρασίας. Με τη χρήση ειδικών πολυμερών με σταυροειδείς δεσμούς, ο νέος ηλεκτρολύτης καθίσταται πιο σκληρός όταν θερμαίνεται και δεν διασπάται με αυτόν τον τρόπο.

Διαφήμιση

Εάν κοιτάξετε προσεκτικά, θα διαπιστώσετε ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου αναφλέγονται κυρίως λόγω της χρήσης υγρών ηλεκτρολυτών – εάν η μπαταρία υποστεί σοβαρές ζημιές, μπορεί να αντιδράσει χημικά με τα ηλεκτρόδια. Ο Brian Jing, πτυχιούχος στο Πανεπιστήμιο του Illinois, δήλωσε ότι τα στερεά πολυμερή ή κεραμικοί ηλεκτρολύτες έχουν θεωρηθεί ως εναλλακτικές λύσεις, αλλά τείνουν να λιώνουν στις υψηλές θερμοκρασίες που δημιουργούνται μέσα στην μπαταρία. Ένας τρόπος για την επίλυση αυτού του προβλήματος είναι η παραγωγή αγωγών λιθίου σαν καουτσούκ με τη χρησιμοποίηση διασταυρωμένων δεσμών πολυμερούς. Έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τον σκληρότερο στερεό ηλεκτρολύτη, αλλά δεν μπορεί να επιδιορθωθεί και είναι δύσκολο να ανακυκλωθεί.

Google news

Η ομάδα UI ανέπτυξε έναν τρόπο να δημιουργήσει δεσμούς σταυροειδών δεσμών έτσι ώστε να παράγουν μια αντίδραση ανταλλαγής και να ανταλλάσσουν αλυσίδες πολυμερούς μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει ότι το πολυμερές θα σκληρύνει όταν θερμαίνεται και θα επουλωθεί, οδηγώντας σε μειωμένη ανάπτυξη λιθίου δενδριτών. Επιπλέον, δεν απαιτείται ισχυρό οξύ ή υψηλή θερμοκρασία για την αποσύνθεση του πολυμερούς. Αντ ‘αυτού, διαλύεται σε νερό σε θερμοκρασία δωματίου.

Geekmaxi Many GEOs Blackshark WW

Η ομάδα προσπαθεί επί του παρόντος να φέρει αυτήν την τεχνολογία σε εμπορική χρήση.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram