Βελτιώστε την στοματική σας υγιεινή με ένα υδάτινο οδοντικό νήμα!

Μοίρασε την γνώση...

Ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο προϋποθέτει τη σωστή περιποίηση δοντιών και την τήρηση των απαραίτητων κανόνων στοματικής υγιεινής.

banner

Με την πάροδο του χρόνου, όσο μεγαλώνουμε και εξαιτίας διαφόρων παραγόντων (διατροφή, έλλειψη φροντίδας, λάθος προϊόντα, κληρονομικότητα, κ.ά.), τα δόντια μας ενδέχεται να χάσουν τη λάμψη και τη λευκότητά τους, να χαλάσει η ποιότητά τους συνεπώς και το χαμόγελό μας. Για το λόγο αυτό πρέπει από μικρή ηλικία να φροντίζουμε ώστε να τα διατηρήσουμε σε όσο καλύτερη κατάσταση γίνεται. Η σωστή περιποίηση δοντιών στο σπίτι αλλά και οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο θα μας σώσουν από πολλά προβλήματα.

Διαφήμιση

Το πιο σημαντικό στη σωστή περιποίηση δοντιών είναι το βούρτσισμα. Πρέπει κατ’ αρχήν να μας γίνει καθημερινή συνήθεια και να μην το παραλείπουμε αλλά και να μάθουμε να το κάνουμε σωστά. Τόσο για τα δόντια όσο και για τη στοματική μας υγιεινή. Το σωστό και συστηματικό βούρτσισμα λειτουργεί φυσικά και προληπτικά για να διατηρήσουμε υγιή και όμορφα τα δόντια μας.

Google news

Το οδοντικό νήμα συστήνεται για την περιποίηση δοντιών συνδυαστικά με το βούρτσισμα. Το βούρτσισμα με οδοντόβουρτσα είναι πρωταρχικής σημασίας αλλά τις περισσότερες φορές δεν αρκεί από μόνο του για τον σωστό καθαρισμό και την απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων. Το νήμα, αντιθέτως έχει τη δυνατότητα να εισχωρήσει σε σημεία που δε φτάνει η οδοντόβουρτσα και να αφαιρέσει όλα τα υπολείμματα αλλά και τα μικρόβια που δεν πιάνει η βούρτσα. Ωστόσο είναι δύσκολο για τους οδοντιάτρους να πείσουν τους περισσότερους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τακτικά το οδοντικό νήμα. Πραγματικά είναι μια χρονοβόρα και συχνά οδυνηρή διαδικασία το καθάρισμα των δοντιών με νήμα. Δεν είναι και τόσο ευχάριστο να προσπαθεί κανείς να χώσει ένα κομμάτι νήμα ανάμεσα στα δόντια του για να τα καθαρίσει, προσέχοντας συγχρόνως να μην τραυματίσει τα ούλα του!

Gshopper Many GEOs Wondershare WW

Ευτυχώς υπάρχει ένα γκατζετάκι πιο εύκολο στην χρήση και πιο αποτελεσματικό από το οδοντικό νήμα. Αυτό είναι το υδάτινο οδοντικό νήμα (Water Flosser). Πρόκειται για μια ηλεκτρική συσκευή που αποτελείται από ένα δοχείο νερού, έναν εύκαμπτο σπιράλ σωλήνα και μια κεφαλή με ένα ακροφύσιο. Με την βοήθεια μιας εσωτερικής αντλίας, εκτοξεύει μια λεπτή παλμική δέσμη νερού στο στόμα μας απομακρύνοντας τα υπολείμματα τροφής και την οδοντική πλάκα. Συγχρόνως κάνει ήπιο μασάζ στα ούλα μας χωρίς να τα ματώνει ή να τα τραυματίζει. Η συσκευή διαθέτει ακόμα διακόπτη On / Off και έναν γραμμικό ρυθμιστή της πίεσης του νερού με δέκα βαθμίδες. Έτσι μπορούμε να ρυθμίσουμε την πίεση ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Στην συσκευασία υπάρχουν διάφορα ακροφύσια κατάλληλα για καθημερινή χρήση ή για ειδικές περιπτώσεις όπως για απομάκρυνση πέτρας, θεραπεία περιοδοντίτιδας, καθαρισμό γλώσσας, χρήση για δόντια με σιδεράκια κλπ. Η αλλαγή του ακριφύσιου γίνεται απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Η κεφαλή διαθέτει σύστημα περιστροφής των ακροφυσίων ώστε να φτάνει η υδάτινη δέσμη εύκολα και στα πιο δύσκολα σημεία. Η προμήθεια μιας συσκευής είναι αρκετή για όλη την οικογένεια αφού ο καθένας μπορεί να έχει τα δικά του ακροφύσια.


Στο εμπόριο μπορούμε να βρούμε δύο είδη συσκευών Water Flosser. Τις επιτραπέζιες, που συνδέονται απευθείας στο ρεύμα, διαθέτουν μεγάλο δοχείο νερού, συνήθως 600 ml, και έχουν καπάκι – θήκη για την αποθήκευση των ακροφυσίων και τις φορητές που είναι επαναφορτιζόμενες, μικρές σε μέγεθος και με λιγότερες διαβαθμίσεις πίεσης. Οι φορητές έχουν μικρό δοχείο νερού, περίπου 200 ml, και μόνο τα βασικά ακροφύσια.

Η Nicefeel είναι μια εταιρεία που παράγει τέτοιες συσκευές Water Flosser σε πολύ συμφέρουσες τιμές. Μπορούμε να τις βρούμε στο Banggood. Διατίθεται επιτραπέζιο και φορητό μοντέλο. Επιλέξτε τρόπο αποστολής Priority Direct Mail για γρήγορη παραλαβή χωρίς επιπλέον χρεώσεις τελωνείου.

Σας προτείνω να προμηθευτείτε και τις δύο συσκευές! Την επιτραπέζια για χρήση στο σπίτι και την φορητή για να την παίρνετε μαζί σας στα ταξίδια και στις διακοπές. Η αίσθηση που νιώθει κανείς αφού χρησιμοποιήσει ένα Water Flosser, για μερικά λεπτά και μετά πλύνει τα δόντια του, είναι σαν να έκανε μόλις καθαρισμό δοντιών στον οδοντίατρο. Δοκιμάστε το!

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Only the best toys for the best boys! Επιμέλεια κειμένου: Renata Dermati. [email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram