Αυτοκίνητα – Τ’ αμάξια πια έχουν τόση τεχνολογία, αλλά ένας στους τρεις οδηγούς τουλάχιστον την αγνοεί!

Μοίρασε την γνώση...

Η τεχνολογία εξελίσσεται και βοηθά στην οδική ασφάλεια και την άνεση, ωστόσο διαπιστώνεται έλλειψη γνώσεων για τη χρήση των νέων συστημάτων.

banner

Η είδηση έρχεται από τη Μ. Βρετανία, εν όψει του British Motor Show 2020. Σύμφωνα με μια έρευνα, το 35% των οδηγών, δεν γνωρίζει πώς λειτουργούν τα διάφορα συστήματα τα οποία εφοδιάζουν ένα σύγχρονο αυτοκίνητο. Κι όλα αυτά, σε μια προηγμένη χώρα, ως προς την κουλτούρα περί αυτοκίνησης.

Φανταστείτε στην Ελλάδα, που οι γνώσεις επί του θέματος, υπολείπονται κατά πολύ.

Google news

Τα σημερινά αυτοκίνητα μπορεί να είναι πιο τεχνολογικά προηγμένα από ποτέ άλλοτε, με κάθε λογής συστήματα, χρήσιμα ως προς τη λειτουργία τους. Μάλιστα, πολλά από αυτά τα συστήματα λειτουργούν χωρίς την παρέμβαση του οδηγού, ενώ αρκετά απενεργοποιούνται κιόλας.

Geekmaxi Many GEOs Wondershare WW

Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται εξοικείωση για το πώς λειτουργούν και πότε πρέπει να τα χρησιμοποιούμε, ώστε κατά την παρέμβασή τους να γνωρίζουμε πώς συμπεριφέρονται και να μην τρομάξουμε.

Τα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού (ADAS), λοιπόν, και οι πλατφόρμες ψυχαγωγίας υψηλής τεχνολογίας, έχουν αναμφισβήτητα τη μεγαλύτερη πρόοδο στην τεχνολογία των αυτοκινήτων κατά την τελευταία δεκαετία, αλλά πάνω από το ένα τρίτο των οδηγών (35%) παραμένουν στο σκοτάδι, όσον αφορά τη σωστή χρήση τους. Το 20% των οδηγών, λένε ότι, χρησιμοποιούν λιγότερο από το ήμισυ της τεχνολογίας στα αυτοκίνητά τους, ενώ ότι το 10% λέει ότι κατανοούν μόνο ένα σύστημα και απλώς το οδηγούν.


Επίσης, το 71% των οδηγών, επισημαίνει ότι όταν πήγαν να αγοράσουν για πρώτη φορά τα αυτοκίνητά τους, αισθάνθηκαν ότι δεν έλαβαν επαρκείς πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία αυτοκινήτου. Μάλιστα, το 25% των ιδιοκτητών αυτοκινήτων είπε ότι δεν τους δόθηκε καμία πληροφορία για το τι τεχνολογία είχαν τα αυτοκίνητά τους και πώς θα πρέπει να τις χρησιμοποιήσουν.

Κατά συνέπεια, οι πωλητές στα καταστήματα θα πρέπει να παρέχουν όλες τις πληροφορίες για το πώς λειτουργούν τα συστήματα και να τα δείχνουν στην πράξη σε δοκιμαστική οδήγηση, ενώ και οι υποψήφιοι αγοραστές οφείλουν να ζητήσουν πληροφορίες επί των τεχνολογικών συστημάτων.

Αξίζει να επισημάνω ότι, ακόμα κι αν έχει αγοράσει κάποιος αυτοκίνητο και δεν γνωρίζει τα συστήματα που έχει, καλό είναι να επικοινωνήσει με την αντιπροσωπεία και να ζητήσει επιπλέον ενημέρωση και εκπαίδευση.

Μόνον έτσι τα συστήματα θα φανούν απολύτως χρήσιμα.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή: https://www.sport24.gr/


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram