Bluetooth ασύρματα ακουστικά Tronsmart Onyx Neo: Η παράδοση της ποιότητας και της οικονομίας συνεχίζεται…

Μοίρασε την γνώση...

Τα Bluetooth ασύρματα ακουστικά Onyx Neo της Tronsmart είναι το τέταρτο μοντέλο ακουστικών τύπου ψείρας που παρουσιάζει η εταιρεία. Στην ιστοσελίδας μας έχουμε ασχοληθεί ήδη με τα τρία προηγούμενα μοντέλα της που είναι τα Encore Spunky, Spunky Pro και Spunky Beat. Με τα Onyx Neo η Tronsmart συνεχίζει την πετυχημένη της συνταγή και μας προσφέρει για μια ακόμη φορά ένα ποιοτικό ζευγάρι ακουστικά, με καταπληκτικό ήχο και χαμηλή τιμή.

Η αλήθεια είναι ότι τα Onyx Neo μοιάζουν πολύ με τα ακουστικά Spunky Beat. Συγκεκριμένα τα δύο μοντέλα έχουν παρόμοια σχεδίαση και χαρακτηριστικά. Όμως οι θήκες τους έχουν κάποιες διαφορές. Παρόλο που έχουν ίδιο σχήμα, η θήκη – power bank των Onyx Neo είναι λίγο μικρότερη, δεν διαθέτει το ενσωματωμένο USB καλώδιο, ούτε την δερμάτινη θηλιά. Ακόμα έχει μία μόνο ενδεικτική λυχνία LED αντί για τέσσερεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε εικόνα για την στάθμη μπαταρίας της θήκης, κάτι που σίγουρα είναι μειονέκτημα. Είναι λοιπόν φανερό ότι τα Onyx Neo είναι μια πιο λυτή έκδοση των Spunky Beat. Γι’ αυτό άλλωστε είναι και πιο φτηνά από τα Spunky Beat. Ευτυχώς στην ποιότητα του ήχου τους δεν έχει γίνει καμία έκπτωση! Ας τα δούμε λίγο καλύτερα.


Περιγραφή

Τα Onyx Neo έχουν όμορφο οβάλ σχεδιασμό. Το ίδιο και η θήκη τους. Τα ακουστικά είναι μικρά σε μέγεθος οπότε, όταν τα φοράμε, είναι πολύ διακριτικά. Διαθέτουν κυκλικό LED φωτισμό που τους δίνει ξεχωριστή εμφάνιση. Αυτός ανάβει με κόκκινο χρώμα όταν τα ακουστικά φορτίζονται στην βάση τους και αναβοσβήνει με μπλε – κόκκινό χρώμα όταν βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για σύνδεση. Έχουν διακριτικά L και R για το αριστερό και το δεξί αντίστοιχα. Διαθέτουν από ένα μικρόφωνο προσφέροντας στερεοφωνική συνομιλία. Ακόμα διαθέτουν κουμπί αφής πολλαπλών λειτουργιών για απάντηση κλήσης, play / pause, επόμενο / προηγούμενο τραγούδι, ενεργοποίηση λειτουργίας του ηχητικού ψηφιακού βοηθού (Siri, Google, κλπ).


Η θήκη – power bank που περιέχει τα ακουστικά είναι μικρή και έχει σχήμα οβάλ. Είναι πολύ ελαφριά αφού ζυγίζει μόλις 45 gr, μαζί με τα ακουστικά. Διαθέτει μαγνητικό καπάκι και στην πάνω πλευρά της υπάρχει χαραγμένο το λογότυπο της εταιρείας. Στην πίσω πλευρά βρίσκεται μια θύρα type-C που χρησιμοποιείται για φόρτιση. Μπροστά η θήκη διαθέτει, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, μια μόνο ενδεικτική λυχνία. Αυτή γίνεται κόκκινη όταν φορτίζουμε την θήκη και πράσινη όταν η θήκη φορτιστεί πλήρως. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το επίπεδο φόρτισης της θήκης. Το χρώμα της θήκης είναι ματ μαύρο και των ακουστικών γυαλιστερό μαύρο.

Η συσκευασία των Onyx Neo είναι ένα μικρό κουτί από σκληρό χαρτόνι, στα γνωστά χρώματα λευκού με μωβ που μας έχει συνηθίσει η εταιρεία. Μέσα θα βρούμε εκτός από την θήκη και τα ακουστικά, ένα φυλλάδιο οδηγιών σε επτά γλώσσες (όχι όμως Ελληνικά), την κάρτα εγγύησης, το καλώδιο USB Type-C για την φόρτιση και δύο ζευγάρια ανταλλακτικά ear tips σιλικόνης, σε μέγεθος Small και Large. Τα Medium είναι ήδη τοποθετημένα στα ακουστικά.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Έκδοση Bluetooth: 5.0

Επεξεργαστής: Qualcomm® QCC3020 με υποστήριξη aptX, AAC και SBC

Ενεργή ακύρωση θορύβου: Qualcomm cVc 8.0 και DSP

Συμβατότητα Bluetooth: HSP, HFP, A2DP, AVRCP

Εμβέλεια: Μέχρι 15 μέτρα σε ανοιχτό χώρο

Μπαταρίες ακουστικών: 2 Χ 35 mAh, πλήρης φόρτιση 50 λεπτά

Μπαταρία στη θήκη φόρτισης: 350 mAh, με πλήρη φόρτιση 2 ώρες

Ακρόαση μουσικής: 7 ώρες, με την θήκη μέχρι 24 ώρες

Χρόνος αναμονής: 90 μέρες

Διάμετρος ηχείων: 6 mm

Διαστάσεις: Ακουστικά: 27 x 17 x 8 mm, Θήκη – Power Bank: 63 x 43 x 32 mm

Προστασία από την υγρασία: IPX5

Λειτουργίες – Απόδοση

Τα ακουστικά Onyx Neo ενεργοποιούνται μόλις τα αφαιρέσουμε από τις μαγνητικές υποδοχές τους. Η σύνδεση με το κινητό γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα χάρη στην έκδοση Bluetooth 5.0. Μόλις τα τοποθετήσουμε πάλι στην θήκη τους απενεργοποιούνται αυτόματα. Η σύνδεση Bluetooth είναι πολύ σταθερή χωρίς καθόλου διακοπές. Κατά την λειτουργία αναπαραγωγής ήχου από βίντεο, δεν παρατηρούμε καμία καθυστέρηση του ήχου σε σχέση με την εικόνα. Η λειτουργία hands free πραγματοποιείται χωρίς προβλήματα και τα στερεοφωνικά μικρόφωνα προσφέρουν αποτελεσματική μείωση του θορύβου του περιβάλλοντος χάρη στην Τεχνολογία Ακύρωσης Θορύβου Qualcomm® cVc που υποστηρίζουν.

Τα ακουστικά αυτά διαθέτουν ηχητική ειδοποίηση της κατάστασής τους με ευχάριστη γυναικεία φωνή στα Αγγλικά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο το ένα σαν μονοφωνικό ακουστικό Bluetooth. Μόλις όμως ενεργοποιήσουμε και το άλλο, αυτόματα μετατρέπονται σε στερεοφωνικά.

Τα Onyx Neo εφαρμόζουν καλά στα αυτιά χωρίς να πέφτουν ή να κουράζουν, αφού είναι πολύ ελαφριά. Με την σωστή επιλογή του μεγέθους των ear tips, από τα τρία διαθέσιμα, μπορούμε να πετύχουμε την τέλεια εφαρμογή, άνεση και απομόνωση των εξωτερικών ήχων. Ο ήχος τους είναι εξαιρετικός και αναπαράγουν τέλεια όλες τις ακουστικές συχνότητες. Προσφέρουν βαθιά μπάσα και κρυστάλλινα πρίμα. Γενικά ο ήχος τους είναι ισορροπημένος και πλούσιος.

Τα ακουστικά διαθέτουν πιστοποίηση προστασίας από την υγρασία, IPX5. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να λειτουργούν χωρίς να επηρεάζονται από υγρασία, ιδρώτα και από πιτσιλιές νερού. Έτσι μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε ακόμα και κατά τη διάρκεια εντατικής προπόνησης ή τζόκινγκ στη βροχή χωρίς κανένα πρόβλημα.

Συμπέρασμα

Αν σκέφτεστε να αγοράσετε στερεοφωνικά Bluetooth ακουστικά χωρίς καθόλου καλώδια, τα Onyx Neo είναι πραγματικά μια άριστη επιλογή. Το μικρό τους μέγεθος, η ποιότητά τους, τα χαρακτηριστικά τους, η άνεση που προσφέρουν κατά την χρήση και ο απίθανος ήχος τους είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλα προϊόντα του ανταγωνισμού. Αν συνυπολογίσουμε και την χαμηλή τιμή τους, δεν χρειάζεται άλλο ψάξιμο! Μόνο μειονέκτημά τους η έλλειψη ένδειξης της στάθμης την μπαταρίας της θήκης – power bank.

Σήμερα μπορούμε να αποκτήσουμε τα  Onyx Neo από τις Ευρωπαϊκές Αποθήκες του Geekbuying με έκπτωση 40%, στην τιμή των 23 €. Θα παραλάβουμε σε 2 ως 7 μέρες. Εναλλακτικά μπορούμε να τα αποκτήσουμε από τις Ευρωπαϊκές Αποθήκες του καταστήματος της Tronsmart στο AliExpress, σε παρόμοια τιμή και παράδοση σε 2 ως 5 μέρες. Επειδή η παραγγελία γίνεται στην Ευρώπη δεν υπάρχει θέμα για επιπλέον χρεώσεις τελωνείου!

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Only the best toys for the best boys! Επιμέλεια κειμένου: Renata Dermati. [email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com