Η NASA ανοίγει πολυτελές ξενοδοχείο στο διάστημα

Μοίρασε την γνώση...

Η NASA βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες τους τελευταίους μήνες λόγω των έργων κατασκευής του Gateway, ενός μικρού διαστημοπλοίου που θα έχει μόνιμη φορά γύρω από τη Σελήνη λειτουργώντας ως ο τελευταίος συνοριοφύλακας της Γης στο αχανές διάστημα, τον σχεδιασμό της αποστολής Artemis (το 2024 θα προσσεληνώσει ομάδα αστροναυτών με εξελιγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό και σκοπό ενδελεχείς έρευνες της επιφάνειας του φεγγαριού) και την δημιουργία τεχνολογίας που θα επιτρέπει την ταχύτερη μεταφορά και επιστροφή από τη Σελήνη ερευνητικού εξοπλισμού σύμφωνα με τις επιθυμίες του Donald Trump και του διοικητή της NASA, Jim Bridenstine. Σ’ αυτούς τους λόγους έρχεται να προστεθεί ακόμα ένας.

banner

Ενώ τρέχουν όλα αυτά τα φιλόδοξα projects, η Aμερικανική Διαστημική Υπηρεσία σχεδιάζει να κατασκευάσει και να μεταφέρει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα μια κατοικήσιμη καμπίνα που θα προστεθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Η εταιρεία Axiom Space με έδρα το Houston έχει αναλάβει την κατασκευή αυτής της πολυτελούς και ευρύχωρης “κατοικίας”, της οποίας σκοπός θα είναι η άνετη παραμονή επιστημόνων για πειράματα πάνω στις νέες τεχνολογίες, τη μικροβαρύτητα κλπ. Ή, όπως κάποιοι ιδιώτες επιχειρηματίες (βλέπε Elon Musk και Jeff Bezos) ονειρεύονται: να μετατραπεί το εν λόγω “οίκημα” σε τουριστικό θέρετρο.

Διαφήμιση

Η πανοραμική θέα είναι προφανώς το ισχυρό σημείο του, όμως επιπλέον, η Axiom φροντίζει έτσι ώστε οι χώροι του διαστημικού “ξενοδοχείου” να είναι όσο άνετοι και πολυτελείς γίνεται.

Google news

ΔΙΑΣΤΗΜΑ© Παρέχεται από: Esquire ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Goboo [CPS] Many GEOs Tomtop WW

Αν και σε πρώτη φάση (τα πρώτα 5 χρόνια) η κατοικήσιμη καμπίνα θα είναι “κλεισμένη” αποκλειστικά σε επιστημονικό προσωπικό, εντούτοις ήδη έχουν ξεκινήσει οι δηλώσεις ενδιαφέροντος για τουριστική εκμετάλλευση. Χωρίς να  υπάρχει επί του παρόντος επίσημο υλικό όσον αφορά στη μελλοντική χρήση του “ξενοδοχείου ISIS” -ας το ονομάσουμε έτσι-, χωρίς αμφιβολία, η προσέγγιση του σχεδιασμού του θα αφορά στην άνετη διαμονή για μια ορισμένη χρονική περίοδο, απαλλαγμένη εντελώς από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (με ό,τι συνεπάγεται η έλλειψη βαρύτητας, η υποχρεωτική χρήση ειδικών στολών και εξοπλισμού, ή η σίτιση και η ξεκούρασή τους).

Μεταξύ άλλων, ο διάσημος Γάλλος σχεδιαστής Phillippe Starck θα βάλει το χέρι του ώστε αυτό το “οίκημα” να είναι όσο πιο luxury γίνεται: μεγάλοι καναπέδες με μοντέρνο σχεδιασμό, εκατοντάδες μικρές λυχνίες LED για αλλαγή φωτισμού που δεν θα κουράζει τους διαστημικούς ταξιδιώτες, μεγάλα παράθυρα για να παρατηρούν τον πλανήτη μας από ψηλά, αίθουσες ψυχαγωγίας και, φυσικά, ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο.


Παράλληλα, η εταιρεία Bigelow Aerospace θα αναλάβει όλες τις υποδομές που αφορούν στην ικανότητα μιας τέτοιας “κατοικίας” να προστατεύεται από την ακτινοβολία και να αντιστέκεται σε κάθε είδους θερμικές, μηχανικές ή δομικές ανάγκες απαιτεί η παραμονή του στο διάστημα.

Εν ολίγοις, γύρω στο 2028 θα δούμε να διαμορφώνεται μια εξαιρετικά ελκυστική παράμετρος όσον αφορά τις διακοπές και τα ταξίδια αναψυχής, μιας και τα σχέδια της NASA και της Axiom Space προβλέπουν την σταδιακή δημιουργία ενός διαστημικού “χωριού”, γεγονός που θα εξαρτηθεί από την επιτυχία του project για το πρώτο αυτό “οίκημα”.

Πάντως, το πιο βέβαιο απ’ όλα είναι πως μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, ο ISS δεν θα είναι πια αυτό που ξέραμε μέχρι σήμερα. Ο πρώτος διαστημικός σταθμός που κατασκεύασε ο άνθρωπος και φιλοξένησε την τελευταία εικοσαετία περισσότερους από 200 αστροναύτες από 18 χώρες, παύει να είναι ένα επιστημονικό εργαστήρι, και μετατρέπεται σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο με rooms to let στην πιο αξιοζήλευτη θέση του σύμπαντος.

Πηγή: Esquire IT

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram