Κοροναϊός – Ποιους κατασκευαστές κινητών και πόσο έχει επηρεάσει τον καθένα!? Δείτε τι βρήκαμε…

Μοίρασε την γνώση...

Η Samsung Electronics φαίνεται πως θα επωφεληθεί σημαντικά από το προβλήματα παραγωγής στην Κίνα που ανακοίνωσε η ανταγωνίστρια Apple τη Δευτέρα, αναφέρει το Reuters, δεδομένου ότι η νοτιοκορεατική εταιρεία πλέον «δρέπει τους καρπούς» της επιλογής της εδώ και μια δεκαετία να «στοιχηματίσει» στην κατασκευή smartphones χαμηλού κόστους στο Βιετνάμ. Πλέον τα μισά της «έξυπνα» τηλέφωνα κατασκευάζονται στο Βιετνάμ, τη στιγμή που η επιδημία του κοροναϊού στην Κίνα έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στις δραστηριότητες της Apple, αλλά και άλλων εταιρειών.

banner

Η Apple ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως δεν θα πιάσει τα αναμενόμενα έσοδα για το τρίμηνο του Μαρτίου, εξαιτίας των επιπτώσεων του κοροναϊού στην παραγωγή και τις πωλήσεις της στην Κίνα, όπου κατασκευάζονται τα περισσότερα iPhones.

Διαφήμιση

Επίσης, την προηγούμενη εβδομάδα και η Xiaomi ανέφερε πλήγμα στις πωλήσεις της για το τρίμηνο.

Google news

Η Huawei, άλλος ένας μεγάλος ανταγωνιστής της Samsung, δεν έχει ανακοινώσει προβλήματα παραγωγής, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως θα πληγεί σοβαρά λόγω της εξάρτησής της από τον κινεζικό κατασκευαστικό τομέα.

Atlas VPN ChicMe WW

Πολλές κινεζικές και ξένες εταιρείες έχουν αρχίσει να ανοίγουν ξανά εργοστάσια που δεν λειτουργούσαν εδώ και εβδομάδες, ωστόσο οι ελλείψεις σε εργάτες και άλλα προβλήματα κρατούν την παραγωγή χαμηλά.

Σημειώνεται επίσης πως η Samsung τα τελευταία χρόνια φάνηκε να υποχωρεί σε μεγάλο βαθμό από την κινεζική αγορά έναντι των ανταγωνιστών της, κάτι που σημαίνει πως δε θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τα κλειστά καταστήματα και την πτώση ζήτησης που πλήττουν την Apple και άλλους κατασκευαστές. Πηγή ενημερωμένη για την αλυσίδα προμηθευτών της Samsung ανέφερε στο Reuters πως η εταιρεία είναι γενικότερα σε καλύτερη θέση για να αντέξει τις επιπτώσεις της επιδημίας σε σχέση πχ με τη Huawei και την Apple. «O ιός έφερε στο φως τους κινδύνους της Κίνας. Νιώθουμε τυχεροί που ήμασταν σε θέση να τους γλιτώσουμε» πρόσθεσε.


Πάντως, δύο πηγές ενημερωμένες για τις δραστηριότητες της Samsung στο Βιετνάμ προειδοποίησαν ότι εάν συνεχιστεί για πολύ η επιδημία, η Samsung θα νιώσει και αυτή τις επιπτώσεις, καθώς αρκετά εξαρτήματα έρχονται από την Κίνα.

Σύμφωνα με την Apple, οι εγκαταστάσεις της στην Κίνα που παράγουν iPhones και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές έχουν αρχίσει να ανοίγουν ξανά, αλλά αυτό γίνεται βραδύτερα από ό,τι αναμενόταν. Αυτό σημαίνει πως λιγότερα iPhones θα είναι διαθέσιμα ανά τον κόσμο, καθιστώντας την Apple μία από τις δυτικές εταιρείες που πλήττονται χειρότερα από τις επιπτώσεις του κοροναϊού. Επίσης, κάποια καταστήματα λιανικής της στην Κίνα παραμένουν κλειστά ή λειτουργούν σε μειωμένα ωράρια, κάτι που επηρεάζει τις πωλήσεις της στην κινεζική αγορά.

Σημειώνεται πως, πριν την επιδημία, η παγκόσμια αγορά smartphones αναμενόταν να δει το τέλος μιας διετίας συνεχούς πτώσης, λόγω των smartphones που αξιοποιούν τεχνολογία 5G. Ωστόσο ο κοροναϊός αναμένεται να «παγώσει» αυτή την ανάκαμψη.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram