Παρουσίαση Tronsmart TG007 Gaming Mouse ή πώς να επιλέξουμε σωστά ένα ποντίκι για παιχνίδια

Μοίρασε την γνώση...

Είναι γεγονός ότι δεν χρειάζεται να διαθέτουμε ένα gaming mouse για να παίξουμε με επιτυχία παιχνίδια στον υπολογιστή μας. Αρκεί ένα οποιοδήποτε ποντίκι που να διαθέτει δύο κουμπιά και μια ροδέλα και θα είμαστε μια χαρά! Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοήσουμε την μεγάλη ποικιλία ποντικιών, ειδικών για παιχνίδια, που υπάρχει στην αγορά. Βέβαια δεν αρκεί η χρήση ενός gaming mouse για να μετατραπούμε σε δεινούς gamers! Σίγουρα όμως η χρήση του θα μας δώσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα και θα παίζουμε τα αγαπημένα μας παιχνίδια πιο άνετα και πιο αποτελεσματικά.

Τι διαφοροποιεί όμως ένα ποντίκι παιχνιδιών από ένα κανονικό ποντίκι;


Σε γενικές γραμμές κάθε ποντίκι παιχνιδιών που αξίζει να είναι υποψήφιο για αγορά, θα πρέπει να έχει τουλάχιστον τα παρακάτω δύο χαρακτηριστικά. Να διαθέτει έναν προηγμένο οπτικό ή λέιζερ αισθητήρα, που να επιτρέπει πιο γρήγορες και πιο ακριβείς κινήσεις και κουμπιά περισσότερα από τα συνηθισμένα, που να μπορούν να προγραμματιστούν ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη και του παιχνιδιού. Συνήθως τα gaming mouse έχουν αυτά τα έξτρα κουμπιά στο πλάι, ώστε να μπορούμε να τα ελέγχουμε με τον αντίχειρα και το μικρό δάχτυλο. Ακόμα διαθέτουν ρυθμίσεις για την ευαισθησία και την ταχύτητα απόκρισης και πολύ μακριά καλώδια για πιο άνετη χρήση.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι σχεδόν όλα τα ποντίκια παιχνιδιών είναι ενσύρματα και όχι ασύρματα. Αυτό συμβαίνει για να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή ταχύτητα απόκρισης που μπορεί να μας προσφέρει μόνο η σύνδεση USB και όχι η ασύρματη σύνδεση. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό γνώρισμα των gaming mouse είναι η ύπαρξη φωτισμού στην επιφάνειά τους ο οποίος μπορεί να ρυθμιστεί σε χρώμα, ανάλογα με τις ενεργοποιημένες λειτουργίες ή ανάλογα με την διάθεση του χρήστη.


Τα ποντίκια για παιχνίδια σχεδιάζονται συνήθως με ανατομικό σχήμα ώστε να ταιριάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο με τις καμπύλες της ανθρώπινης παλάμης. Αυτό τα κάνει πιο ξεκούραστα στη χρήση και βοηθάει στον ακριβέστερο έλεγχο της κίνησης.

Εξειδικευμένο Λογισμικό

Τα περισσότερα gaming mouse διαθέτουν μια εξειδικευμένη εφαρμογή με την βοήθεια της οποίας μπορούμε να ρυθμίσουμε την συμπεριφορά του ποντικιού μας. Έτσι μπορούμε να ρυθμίσουμε το προφίλ του φωτισμού, να προσαρμόσουμε τις λειτουργίες των κουμπιών και να ορίσουμε την ευαισθησία της κίνησης (DPI). Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς μας επιτρέπει να αλλάξουμε την ευαισθησία του ποντικιού για ταχύτερη ή πιο αργή απόκριση, ανάλογα με τις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Σε μερικά πιο προηγμένα ποντίκια μπορούμε να αλλάζουμε τα DPI κατά την χρήση, με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το λογισμικό του ποντικιού μπορεί επίσης να μας επιτρέπει να φτιάξουμε μακροεντολές. Να ορίσουμε δηλαδή μια ακολουθία λειτουργιών που θα γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού.  Ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο είναι και η δυνατότητα δημιουργίας και  αποθήκευσης διαφορετικών προφίλ ρυθμίσεων για κάθε παιχνίδι. Αυτά τα φορτώνουμε απευθείας στη μνήμη του ποντικιού και είμαστε έτοιμοι για παιχνίδι!

Tronsmart TG007 Gaming Mouse

Ένα καταπληκτικό gaming mouse που ανταποκρίνεται απόλυτα με όλα όσα αναφέραμε, είναι το TG007 της Tronsmart. Έχει άριστη ποιότητα κατασκευής και απίθανη εμφάνιση! Διαθέτει περιμετρικό πολύχρωμο φωτισμό, με 12 διαφορετικές επιλογές, εννέα προγραμματιζόμενα πλήκτρα και ρυθμιζόμενη ευαισθησία από 500 ως 7200 DPI. Έχει εργονομικό σχεδιασμό, μακρύ καλώδιο με υφασμάτινη υφή, οπότε είναι πολύ ανθεκτικό αλλά συγχρόνως εύκαμπτο. Συνοδεύεται από μια πολύ εύχρηστη εφαρμογή με την βοήθεια της οποίας μπορούμε να ρυθμίζουμε τα πάντα! Ακόμα και τον φωτισμό του!

Για να αποκτήσουμε αυτό το πραγματικά αξιόλογο ποντίκι δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε πολλά χρήματα: Μπορούμε να το παραγγείλουμε από το επίσημο κατάστημα της Tronsmart στο Aliexpress με έκπτωση 20%, πληρώνοντας λιγότερα από 13 €! Σίγουρα αξίζει! Δεν νομίζετε;

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Only the best toys for the best boys! Επιμέλεια κειμένου: Renata Dermati. [email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com