Υποβρήχιο DRONE (Draper drone), για να σώσουμε το νερό από τα μικροπλαστικά

Ένα αυτόνομο υποβρύχιο drone το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει και να αναλύσει αόρατα μικροπλαστικά στα νερά των ωκεανών, των ποταμών και των παράκτιων ζωνών δημιούργησαν ο αμερικανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός έρευνας και εξέλιξης Draper, σε συνεργασία με τη Sprout Studios και την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ (EPA).

Στόχος αυτού του drone είναι να συνδράμει τους επιστήμονες στην κατανόηση της πηγής προέλευσης αυτών των μικροπλαστικών και, κατά συνέπεια, να τους δώσει τη δυνατότητα να προσπαθήσουν να παρεμποδίσουν τη «μόλυνση» των νερών της Γης από αυτά.

Τα αυτόματα υποβρύχια drones σαρώνουν τα εννιά μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού – εκεί όπου ο μεγαλύτερος όγκος μικροπλαστικών απαντάται – εντοπίζουν μικροπλαστικά, ελέγχουν τους διάφορους τύπους και αποστέλλουν συντεταγμένες GPS.

Ο Draper ευελπιστεί να δημοσιεύσει έναν Δείκτη Ρύπανσης από Πλαστικά Μικροσωματίδια, ανάλογο με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ποιότητας της Ατμόσφαιρας, ο οποίος σε πραγματικό χρόνο δίνει πληροφορίες για τη ρύπανση της ατμόσφαιρας.

Θέλει να χρησιμοποιήσει αυτά τα drones για να γίνουν μετρήσεις ώστε να καταστούν εφικτές προβλέψεις για συγκέντρωση μικροσωματιδίων στα νερά του πλανήτη.

Σχεδιάζει, παράλληλα, να καταστήσει προσβάσιμη σε ενδιαφερόμενα μέρη τη δική της τεχνολογία ανίχνευσης μικροπλαστικών ώστε να συνεισφέρουν και άλλοι στην προσπάθεια περίσωσης των θαλασσών μας και της θαλάσσιας βιοποικιλότητας.

Πηγή: www.sofokleousin.gr

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα