Cosmote – Θα συνεργαστεί με την Ericsson για την δημιουργία δικτύων 5G με την “ευλογία” των αμερικανών!

Μοίρασε την γνώση...

Με ανακοίνωση της η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προχώρησε σε παράταση ενός μήνα, μέχρι τις 30 Απριλίου, στη διαβούλευση για την εκχώρηση των δικαιωμάτων χρήσης συχνοτήτων και την ανάπτυξη  δικτύων 5ης γενιάς (5G). Η αρχική προθεσμία ήταν για τις 10 Μαρτίου και το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την έναρξη του σχετικού διαγωνισμού τον Σεπτέμβριο ώστε να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που δίνεται παράταση και οφείλεται στην πανδημία του κορονοϊού.

banner

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) “για την παράταση ελήφθησαν υπόψη οι έκτακτες συνθήκες που αντιμετωπίζει η κοινωνία και η οικονομία, καθώς και σχετικά αιτήματα παρόχων ηλεκτρονικών επικοινωνιών”.

Διαφήμιση

Συνεργασία Cosmote Ericsson

Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι ετοιμάζονται για την εποχή του 5G. H Cosmote μάλιστα ανακοίνωσε προχθές την συνεργασία της με την Ericsson για την ανάπτυξη του δικτύου πέμπτης γενιάς, ενώ προχωρά στον συνολικό εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου δικτύου πρόσβασης κινητής, αντικαθιστώντας τον εξοπλισμό 2G/3G/4G/4G+ με καινούργιο ο οποίος θα δίνει τη δυνατότητα σταδιακής αναβάθμισης του δικτύου σε 5G.

Google news

Αν ο διαγωνισμός της ΕΕΤΤ γίνει κανονικά στο 4ο τρίμηνο του 2020 η Cosmote σκοπεύει να ξεκινήσει την εμπορική διάθεση υπηρεσιών 5G μέσα στο επόμενο έτος. Παράλληλα, η εταιρεία προγραμματίζει να σταματήσει την παροχή υπηρεσιών 3G μετά το τέλος του 2021, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσει τους διαθέσιμους πόρους του φάσματος σε πιο προηγμένες τεχνολογίες (4G/4G+/5G).

Blackshark WW Atlas VPN

Στο ίδιο μοτίβο με αντίστοιχες συνεργασίες για την προμήθεια εξοπλισμού αναμένεται να κινηθούν το επόμενο διάστημα και οι Vodafone και Wind.

Το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης 5G
Oι τρεις βασικοί προμηθευτές είναι οι Huawei, Nokia και Ericsson. Η επιλογή συνεργάτη για τα δίκτυα 5G δεν είναι απλή υπόθεση για εταιρίες αλλά και κυβερνήσεις. Οι ΗΠΑ εδώ και μήνες έχουν ξεκινήσει μια παγκόσμια καμπάνια κατά της κινεζικής εταιρείας προβάλλοντας θέματα ασφαλείας.


Από αυτές τις διπλωματικές πιέσεις δεν έχει ξεφύγει και η Ελλάδα, καθώς το θέμα συζητήθηκε τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Κίνα κατά τις επισκέψεις του πρωθυπουργού. Μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβριο ειδική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ βρέθηκε στη χώρα μας για να συζητήσει με την κυβέρνηση θέματα κυβερνοασφάλειας και βεβαίως για την Huawei που εκείνη την εποχή ήταν λίγο «πιο μπροστά» τεχνολογικά.

Μάλιστα σε ότι αφορά την Ελλάδα, η συνεργασία Cosmote-Εricsson δημιούργησε ικανοποίηση και στον τον Αμερικανό πρέσβη που δήλωσε “Καλωσορίζουμε θερμά την απόφαση της Cosmote να συνεργαστεί με τον έμπιστο προμηθευτή Ericsson για να δημιουργήσει το δίκτυο 5G, διασφαλίζοντας την ιδιωτικότητα και την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Η συμφωνία αυτή είναι παράδειγμα για τις τηλεπικοινωνίες παγκοσμίως, το οποίο οι ΗΠΑ θα συνεχίζουν να υποστηρίζουν”, έγραψε στο Twitter ο Τζέφρι Πάιατ.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή: https://www.flash.gr


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.



Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram