Διαδίκτυο – Μέρα με την ημέρα γίνεται και πιο δύσκολο να διατηρηθεί ενεργό….

«Καταφύγιο» στο διαδίκτυο έχουν βρει οι πολίτες που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω κορονοϊού, στην Ελλάδα.

Οι επαφές μεταξύ φίλων, συγγενών ακόμα και μελών της ίδιας οικογένειας γίνονται πλέον διαδικτυακά, ενώ και η ψυχαγωγία των πολιτών όπως και η ενημέρωση βασίζονται στο διαδίκτυο.

«Ο κορονοϊός δεν δοκιμάζει μόνο τις ανθρώπινες αντοχές, αλλά δοκιμάζει και τις αντοχές των Δικτύων» δηλώνει ο Κωνσταντίνος Μαντές, Ηλεκτρολόγος μηχανικός & μηχανικός τηλεπικοινωνιών. «Ποτέ μέχρι τώρα στην ιστορία των δικτύων δεν υπήρξε μεγαλύτερη αναγκαιότητα για τις τηλεπικοινωνίες από την στιγμή που Μένουμε Σπίτι» συμπληρώνει, επισημαίνοντας ότι όσο αυξάνεται η κοινωνική απομόνωση τόσο αυξάνεται και η ζήτηση της απομακρυσμένης επικοινωνίας.

Το «Μένουμε σπίτι» αυξάνει την ανάγκη χρήσης δεδομένων για την εργασία μας, για την ψυχαγωγία μας, για την επαφή με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Ακόμη και οι τηλεφωνικές κλήσεις μέσω κινητών τηλεφώνων θυμίζουν εορταστική περίοδο που καθυστερεί η σύνδεση, όλα είναι στο peak!

Μέτρα από το κράτος και την κυβέρνηση

Την δεδομένη στιγμή, η υπερφόρτωση του συστήματος ή το «κρασάρισμα» θα μπορούσε να αποτελέσει τραγωδία για πολλαπλούς λόγους, αλλά αυτό το ενδεχόμενο δεν είναι προς το παρόν πιθανό καθώς κράτος και εταιρίες λαμβάνουν μέτρα για να μην δημιουργηθούν προβλήματα παρά την τεράστια ζήτηση.

«Ακούγονται πολλά παράπονα από πιτσιρικάδες που έχουν βρει τη χαρά τους που δεν έχουν σχολείο και λιώνουν στο Gaming ότι καθυστερεί το internet. Οι μαθητές πάλι που κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως χαριτολογώντας υποστηρίζουν ότι: είναι στραβά τα χείλη του καθηγητή που τους παραδίδει μάθημα. Όλα αυτά γιατί το δίκτυο είναι υπερφορτισμένο και πρέπει να αντέξει την ταυτόχρονη χρήση όλων αυτών των χρηστών. Οι πάροχοι όμως αντιστέκονται για να αποφύγουν το κρασάρισμα, αναβαθμίζουν συνεχώς τον εξοπλισμό τους και βάζουν όρια στη χρήση δηλαδή ελέγχουν καθημερινά τις παροχές, μειώνουν την ταχύτητα αλλά και τον όγκο των δεδομένων όταν αυτό κριθεί απαραίτητο. Για αυτό λοιπόν βλέπουμε και από τις πλατφόρμες προβολής περιεχομένου (youtube, netflix, κλπ) να μειώνουν την ανάλυση προβολής περιεχομένου δηλαδή να χαμηλώνουν την ποιότητα video για να γίνεται επιμερισμός της διανομής των δεδομένων. Βλέπουμε πολλά funny videos που κυκλοφορούν στα social να μην έχουν την ποιότητα του προηγούμενου χρονικού διαστήματος», εξηγεί ο ειδικός επιστήμονας.

Συνιστάται υπεύθυνη χρήση των τηλεπικοινωνιακών

Η διακίνηση της πληροφορίας του διαδικτύου γίνεται με αυτόν τον τρόπο. Αν λοιπόν κρασάρει το παγκόσμιο δίκτυο, η εικόνα, το κείμενο, η φωνή δεν θα φτάσουν ποτέ, οπότε θα υπάρξει παγκόσμιος ηλεκτρονικός αποκλεισμός.

«Επειδή για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρώπινης επικοινωνίας αυτή καλείται να διεκπεραιώνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου μέσω της τεχνολογίας και των δικτύων, συνιστάται στους πολίτες να κάνουν υπεύθυνη χρήση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, προκειμένου να αποφεύγονται πιθανά φαινόμενα τοπικής υπερφόρτωσης στα δίκτυα. Να αποφευχθεί ένα ακραίο φαινόμενο και να πάθουν black out τα δίκτυα. Αυτό θα είχε σαν συνέπεια την καθυστέρηση
της αποκατάστασης των δικτύων και να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες τηλε-εργασίας και τηλε-εκπαίδευσης και τηλε-ιατρικής» τονίζει ο ίδιος και συμβουλεύει ότι «για τα καλύτερα αποτελέσματα της μη εξάπλωσης του ιού θα ήταν καλύτερο να γίνεται η διάγνωση των πιθανών κρουσμάτων σε 1ο επίπεδο από το σπίτι τους χωρίς να πάνε σε κάποιο νοσοκομείο με τη χρήση της τεχνολογίας δηλαδή με το internet και με ένα ειδικό ερωτηματολόγιο που έχουν οι ειδικοί γιατροί βάσει πρωτοκόλλου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας της χώρας η μία μετά την άλλη με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης προσφέρουν δωρεάν δεδομένα και χρόνο ομιλίας ενώ στο site digitalsolidarity.gov.gr εταιρίες τεχνολογίας προσφέρουν δωρεάν προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας σε όσους το έχουν ανάγκη.

 

 
Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.
Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή: https://www.iefimerida.gr/

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα