Drones – Θα χρησιμοποιηθούν στην ανίχνευση κρουσμάτων κορωνοϊού!

Μοίρασε την γνώση...

Σίγουρα ακούγεται σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά τα drones μπορούν πλέον να ανιχνεύσουν τον κορωνοϊό COVID-19. Οι αρχικές δοκιμές γίνονται στην Αυστραλία αυτή την στιγμή και θα μπορούσαν να φτάσουν και σε άλλες χώρες που επιδιώκουν να σταματήσουν την εξάπλωση του κορωναϊού.

banner

Ο κατασκευαστής Draone Draganfly εργάζεται πάνω σε μια τεχνολογία που περιλαμβάνει εξειδικευμένους θερμικούς αισθητήρες που βρίσκονται πάνω σε ένα drone. Θα είναι εφοδιασμένα μ’ ένα έξυπνο σύστημα ηλεκτρονικής όρασης για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας, της καρδιάς και των αναπνευστικών ρυθμών των ανθρώπων από απόσταση. Μπορεί επίσης να ανιχνεύσει ανθρώπους που φτερνίζονται ανάμεσα μεγάλα πλήθη ή σε χώρους όπου ομάδες ανθρώπων εργάζονται ή συγκεντρώνονται.

Διαφήμιση

Η Draganfly ανακοίνωσε ότι έχει επιλεγεί ως αποκλειστικός ολοκληρωτής συστημάτων για το Vital Intelligence Project, μια πλατφόρμα για την παρακολούθηση της υγείας που ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας και το Υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας.

Google news

Αυτά ταξινομούνται ως πανδημικά αεροσκάφη και θα ξεκινήσουν για την ανίχνευση ατόμων με μολυσματικές και αναπνευστικές καταστάσεις όπως το COVID-19, συμβάλλοντας έτσι στη διακοπή της εξάπλωσης. Η έγκαιρη ανίχνευση και απομόνωση των προσβεβλημένων ατόμων αποτελεί ουσιαστικό μέτρο για την πρόληψη της οποιασδήποτε πανδημίας. Το σημερινό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά διαγνωστικά κιτ για ολόκληρο τον πληθυσμό.

Tomtop WW Wondershare WW

Πως θα γίνεται η ανίχνευση των συμπτωματικών ατόμων

Είχαμε φανταστεί ότι αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει σε μια ανακουφιστική αποστολή σε κάποιο μακρινό μέρος. Τώρα, εκπληκτικά, βλέπουμε τη δυνατότητα χρήσης της στην καθημερινή μας ζωή αμέσως, βοηθώντας να διασφαλίσουμε ότι η έρευνά μας μπορεί να σώσει ζωές », λέει ο υπεύθυνος για το έργο.

Αυτά τα μικρά drones θα μπορούν να ανιχνεύσουν διαγράμματα χαμηλού βαθμού πυρετού από 60 μέτρα μακριά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να φτάσουν πολύ κοντά στον εντοπισμό ασθενειών. Ο βαθμός της επιστημονικής αποτελεσματικότητας και των ψευδών θετικών που μπορεί να επιτύχει αυτή η τεχνολογία δεν έχουν αναφερθεί. Ωστόσο, το αποτέλεσμα θα χρειαστεί σίγουρα επιβεβαίωση με πιο εξειδικευμένα μέσα. Το σίγουρο είναι ότι στα χαρτιά είναι ένα πολύ εντυπωσιακό έργο.


 

Τα drone έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε χώρες όπως την Ισπανία για να ελέγξουν την απομόνωση ή να ενημερώσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται σε δημόσιους δρόμους να τεθούν σε καραντίνα. Τώρα έρχονται να βοηθήσουν στον έλεγχο των συμπτωμάτων του COVID-19. Αυτή η πανδημία ανοίγει τη δυνατότητα χρήσης της υψηλής τεχνολογίας για την καταπολέμησή της. Έχουμε δει τα έργα στην τεχνητή νοημοσύνη, την κβαντική φυσική, την υπολογιστική χημεία και το cloud computing, τα οποία θα μας βοηθήσουν να το ξεπεράσουμε.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή: https://www.gizchina.com/


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram