Εναλλακτικός τρόπος φόρτισης με τον Ηλιακό φορτιστή Choetech SC004

Μοίρασε την γνώση...

Εδώ στο iTechNews.gr είμαστε αισιόδοξοι από την φύση μας! Πιστεύουμε ότι όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας θα τελειώσουν σύντομα. Γρήγορα ο κορονοϊός θα γίνει ακόμα μια κοινή ασθένεια που θα θεραπεύεται με κάποια φαρμακευτική αγωγή και θα προλαμβάνεται με ένα εμβόλιο. Έτσι θα ξεφύγουμε από τον αναγκαστικό εγκλεισμό και θα μπορέσουμε να χαρούμε το καλοκαιράκι που πλησιάζει. Τι ποιο έξυπνο λοιπόν από το να προετοιμαζόμαστε και να εξοπλιζόμαστε; Γι’ αυτόν τον λόγο λοιπόν επέλεξα σήμερα να σας παρουσιάσω ένα απόλυτα καλοκαιρινό αξεσουάρ. Τον ηλιακό φορτιστή Choetech SC004. Με αυτόν τον φορτιστή μπορούμε να φορτίσουμε το κινητό ή το tablet μας χωρίς πρίζα, με οικολογικό τρόπο, αρκεί να έχει ήλιο. Είναι ιδανικός για χρήση σε μια καλοκαιρινή εκδρομή στην ύπαιθρο, στο βουνό ή στην παραλία. Σίγουρα είναι το απόλυτο gadget για τους λάτρεις της ορειβασίας, της πεζοπορίας και του ελεύθερου κάμπινγκ. Ας τον δούμε λίγο καλύτερα.

banner

Περιγραφή

Διαφήμιση

O Choetech SC004 είναι ένας αναδιπλούμενος ηλιακός φορτιστής που αποτελείται από 4 ηλιακά φωτοβολταϊκά πάνελ. Είναι κατασκευασμένος από συνθετικό αδιάβροχο υλικό με υφασμάτινη υφή, τύπου τζιν. Το χρώμα του είναι γκρι – μπλε και έχει εμφανείς πορτοκαλί ραφές. Διαθέτει υποδοχή φόρτισης USB στην οποία συνδέουμε το καλώδιο και μια ενδεικτική λυχνία που ανάβει όταν ο φορτιστής είναι ικανός να παρέχει ρεύμα και να φορτίσει. Δίπλα της βρίσκεται μια θήκη τύπου τσέπης για να τοποθετούμε μέσα το κινητό μας, καθώς φορτίζεται. Στις δύο ακριανές πλευρές έχει δερμάτινες λεπτομέρειες που μαζί με το υφασμάτινης υφής υλικό, του δίνουν μια οικολογική αίσθηση. Διαθέτει οπές για να μπορούμε να τον κρεμάμε στο σακίδιό μας ή οπουδήποτε αλλού, χρησιμοποιώντας τους δύο μεταλλικούς κρίκους που υπάρχουν στην συσκευασία. Γενικά ο Choetech SC004 έχει όμορφη σχεδίαση και πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Όταν είναι διπλωμένος κουμπώνει με δύο σούστες που τον κρατούν σταθερό. Διπλωμένος χωράει άνετα σε κάθε τσάντα ή σακίδιο, αφού έχει διαστάσεις 14,8 Χ 15,3 Χ 0,54 cm. Ακόμα είναι ελαφρύς με το βάρος του να φτάνει μόλις στα 360 gr. Όταν είναι ξεδιπλωμένος σε κατάσταση λειτουργίας, οι διαστάσεις του είναι 60,0 Χ 14,8 Χ 0,31 cm. Η μέγιστη ισχύς του είναι στα 14 Watt και είναι ικανός να φορτίζει στα 5 V και μέχρι 2.4 A. Μέσα στην συσκευασία του εκτός από τον ίδιο τον φορτιστή και τους δύο κρίκους στερέωσης, θα βρούμε ένα φυλλάδιο οδηγιών σε έξι γλώσσες και την κάρτα εγγύησης. Αυτός ο ηλιακός φορτιστής διαθέτει εγγύηση καλής λειτουργίας 18 μηνών.

Google news

Χαρακτηριστικά – Λειτουργίες

Geekmaxi Many GEOs Cubot WW

Ο φορητός ηλιακός φορτιστής Choetech SC004 μπορεί να παρέχει αρκετή ισχύ για να φορτίσει άνετα το κινητό ή το tablet μας. Χρησιμοποιεί το ηλιακό φως το οποίο με την βοήθεια των τεσσάρων φωτοβολταϊκών πάνελ που διαθέτει, το μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια. Η φόρτιση ξεκινάει αυτόματα μόλις ο φορτιστής βρεθεί σε φωτεινό περιβάλλον και σταματάει όταν αυτός βρεθεί σε σκοτεινό περιβάλλον. Θα πρέπει όμως να γίνει αντιληπτό ότι οι ηλιακοί φορτιστές δεν προσφέρουν τις ταχύτητες φόρτισης των συμβατικών φορτιστών ρεύματος. Μας παρέχουν όμως φόρτιση σε περιπτώσεις που δεν έχουμε πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα. Ο SC004 διαθέτει ρυθμό μετατροπής υψηλής απόδοσης ώστε να μπορεί να τραβήξει περισσότερο ηλιακό φως από τα συμβατικά ηλιακά πάνελ. Δεν χρειάζεται να υπάρχει πλήρης ηλιοφάνεια για να ξεκινήσει η φόρτιση. Έχει υψηλό βαθμό απόδοσης που κυμαίνεται από 21% ως 25%. Να σημειώσουμε εδώ ότι σε παρόμοια προϊόντα άλλων κατασκευαστών η απόδοση δεν ξεπερνά το 15%. Ο φορτιστής διαθέτει τεχνολογία προστασίας από βραχυκύκλωμα και υπέρταση, οπότε είναι απόλυτα ασφαλής για τις συσκευές μας.

Στην πράξη ο φορτιστής Choetech SC004 αποδείχτηκε πολύ αποτελεσματικός κατά την λειτουργία του. Τον δοκίμασα στο φως της μέρας, τόσο σε σκιά όσο και σε άμεσο ηλιακό φως. Πραγματοποίησα μετρήσεις φόρτισης με την χρήση της εφαρμογής Ampere από το Play Store. Σε σκιερό περιβάλλον η φόρτιση γινόταν με μέση ένταση στα 350mA και στο ήλιο η μέση ένταση ήταν στα 650mA. Στιγμιαία η ένταση άγγιζε το 900mA! Καθόλου άσχημα! Είμαι σίγουρος ότι το κατακαλόκαιρο η ένταση θα περνάει τα 1000mA! Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σε τέτοιου είδους συσκευές δεν γίνεται φόρτιση με σταθερό ρυθμό γιατί η ένταση του ρεύματος έχει συχνές διακυμάνσεις. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί πρόβλημα! Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συσκευή που φορτίζουμε θα πρέπει να βρίσκεται στην σκιά ή μέσα στο σακίδιό μας.


Συμπέρασμα

Είναι σίγουρο ότι ο φορητός ηλιακός φορτιστής Choetech SC004 θα γίνει αχώριστος φίλος αυτού που αγαπάει την περιπέτεια. Πραγματικά αυτό το γκατζετάκι μπορεί να αποδειχτεί σωτήριο για τους λάτρεις της περιπέτειας που βρίσκονται σε μια σκηνή πάνω στο βουνό! Ο συγκεκριμένος φορτιστής είναι πολύ αποτελεσματικός στη λειτουργία του. Έχει μικρό μέγεθος, είναι ελαφρύς, αδιάβροχος και χωράει παντού! Μπορεί να φορτίζει το κινητό μας κατά την διάρκεια μια διαδρομής πεζοπορίας μέσα στην φύση.

Μπορούμε να τον προμηθευτούμε σήμερα από το επίσημο κατάστημα της Choetech με 20% έκπτωση, αν χρησιμοποιήσουμε τον κωδικό CHOE80EY. Αν θέλουμε να τον παραλάβουμε άμεσα, μπορούμε να τον παραγγείλουμε από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την ιστοσελίδα batteries.gr, σε πολύ συμφέρουσα τιμή!

Για τους ποιο απαιτητικούς χρήστες, διατίθενται άλλα τρία μοντέλα με μεγαλύτερη ισχύ, στα 19 Watt, στα 22 Watt και στα 24 Watt και με ανάλογο μεγαλύτερο μέγεθος βέβαια. Τα μοντέλα αυτά είναι επίσης διαθέσιμα τόσο στο επίσημο κατάστημα της Choetech, όσο και στην Ελληνική ιστοσελίδα batteries.gr. Να σημειώσουμε ότι το εκπτωτικό κουπόνι CHOE80EY ισχύει για όλα τα προϊόντα που πωλούνται στην ιστοσελίδα της Choetech.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Only the best toys for the best boys! Επιμέλεια κειμένου: Renata Dermati. [email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram