Καλό το να μένεις σπίτι και να δουλεύεις από εκεί, αλλά θα αντέξουν τα δίκτυα Ελλάδα!?

Μοίρασε την γνώση...

Αύξηση της κίνησης στο ελληνικό Διαδίκτυο παρατηρείτε, καθώς αυξάνονται οι εργαζόμενοι από το σπίτι και παραμένουν κλειστά τα σχολεία. Οι οργανωτικές προκλήσεις στις επιχειρήσεις και οι «φορτωμένες» ευρυζωνικές συνδέσεις, είναι κάτι που θα πρέπει να το δούμε όλοι τώρα. Άρα αντέχει το σύστημα!?

banner

Μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες έχουν απαγορεύσει τα ραντεβού του προσωπικού τους με γιατρούς και τις επισκέψεις σε ιατρεία/φαρμακεία, ισχυροί όμιλοι από διάφορους κλάδους της οικονομίας μοιράζουν φορητούς υπολογιστές σε προσωπικό που απασχολείται σε κρίσιμους τομείς για τη λειτουργία της εταιρείας και τους στέλνουν σπίτι. Άλλες επιχειρήσεις όπως η Beat, λειτουργούν εδώ και ημέρες εξ αποστάσεως, αφού σχεδόν το σύνολο του προσωπικού εργάζεται από το σπίτι.

Οι πωλήσεις φορητών υπολογιστών εκτοξεύονται, ενώ τα στοιχεία από τις χώρες που πέρασαν πρώτες το κατώφλι της καραντίνας λόγω του κορωνοϊού δείχνουν και μεγάλη αύξηση πωλήσεων σε συνδέσεις συνδρομητικής τηλεόρασης και άλλες τεχνολογικές λύσεις οικιακής ψυχαγωγίας.

Google news

Τα στοιχεία του GR-IX, του ανεξάρτητου φορέα που διασυνδέει τις σημαντικότερες εταιρείες διαδικτύου στην Ελλάδα, όπως πάροχους υπηρεσιών Internet, πάροχους περιεχομένου, καθώς και ισχυρούς ομίλους του εξωτερικού που θέλουν αυξημένη τοπική παρουσία, δείχνουν τα συνεχή ρεκόρ στην κίνηση του Διαδικτύου στη χώρα μας.

Goboo [CPS] Many GEOs Zaful WW

Το τελευταίο ρεκόρ καταγράφηκε την προηγούμενη Πέμπτη, με την κίνηση στο GR-IX να φτάνει τα 153,92 Gbps. Για λόγους σύγκρισης, πριν από σχεδόν ενάμιση χρόνο, που είχε καταγραφεί άλλο ένα ρεκόρ, η κίνηση ήταν 95,46 Gbps. Δηλαδή το τελευταίο ρεκόρ κίνησης ήταν σχεδόν 50% υψηλότερο σε σύγκριση με αυτό του Οκτωβρίου 2018. Σημειώστε πως οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών έχουν διαφορετικά κυκλώματα διασύνδεσης με το εξωτερικό και συνεπώς δεν περνάει μέσα από το GR-IX ολόκληρη η κίνηση του Διαδικτύου στη χώρα μας.

Η διαχείριση του GR-IX γίνεται από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε. (ΕΔΥΤΕ Α.Ε.), το οποίο λειτουργεί ως «τρίτη έμπιστη οντότητα» και εξασφαλίζει την ουδετερότητα του. Ο κ. Μιχάλης Οικονομάκος, επικεφαλής της Μονάδας GR-IX στην ΕΔΥΤΕ ΑΕ, υποστηρίζει πως πράγματι τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται αύξηση της κίνησης που βρίσκεται κοντά στο 8-10%. «Δεν είμαι μάντης για να προβλέψω τι θα συμβεί, αλλά μπορούμε να καλύψουμε τυχόν πρόσθετες απαιτήσεις από τους συνεργάτες μας», επισημαίνει. Όσο για τα συνεχή ρεκόρ στην κίνηση, ο κ. Οικονομάκος εξηγεί πως είναι αναμενόμενα. Φέρνει το παράδειγμα του αντίστοιχου φορέα της Γερμανίας, στον οποίο η κίνηση μέσα σε τρεις μήνες έχει αυξηθεί κατά 1 Tbps (δηλαδή κατά 1.000 Gpbs).


Αρκετοί αναρωτιούνται αν οι υποδομές των ελληνικών τηλεπικοινωνιακών παρόχων θα αντέξουν τις αυξημένες απαιτήσεις για εξ αποστάσεως εργασία, την ίδια στιγμή που χιλιάδες μαθητές και σπουδαστές βρίσκονται επίσης στα σπίτια τους. Για παράδειγμα, παρά τη σημαντική βελτίωση των τελευταίων ετών, σχεδόν το 70% των περίπου 4.095.000 ευρυζωνικών συνδέσεων σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα είναι ταχύτητας «μέχρι 24 Mbps». Είναι λογικό πως η ποιότητα της σύνδεσης δεν θα είναι ιδανική, όταν μια τετραμελής οικογένεια χρησιμοποιεί ταυτόχρονα το Διαδίκτυο, π.χ. για παρακολούθηση ταινίας ή βίντεο στο Youtube, τηλεδιάσκεψη, κ.α. Όσα νοικοκυριά έχουν ταχύτερες ευρυζωνικές συνδέσεις (VDSL, Vectoring, κ.α.) θα έχουν λιγότερα ή καθόλου προβλήματα.

Μια γεύση πήραν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο Μέγαρο του OΤE στη Λεωφόρο Κηφισίας, οι οποίοι την Τετάρτη και την Πέμπτη κλήθηκαν να εργαστούν από το σπίτι για να υπάρξει απολύμανση των εγκαταστάσεων.

«Θα αντέξουν οι υποδομές του ελληνικού Διαδικτύου τον πρόσθετο φόρτο, όταν χιλιάδες οικογένειες χρησιμοποιούν ταυτόχρονα πολυμεσικές υπηρεσίες από τα σπίτια τους;» επιμένουν να ρωτούν κάποιοι. Οι διοικήσεις των εταιρειών τηλεπικοινωνιών υποστηρίζουν πως τα συστήματά τους έχουν ήδη δοκιμαστεί όπως για παράδειγμα στις γιορτές των Χριστουγέννων, που κάποιοι προσέφεραν δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο για όλους τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας. Επισημαίνουν, επίσης, πως τα συστήματα δοκιμάζονται σκληρά, όπως συνέβη πρόσφατα, σε περιπτώσεις σεισμών ή έκτακτων φαινομένων (όταν πραγματοποιούνται ταυτόχρονα εκατοντάδες χιλιάδες τηλεφωνικές κλήσεις) και πως η σημερινή κρίση δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά.

Πάντως θεωρείται δεδομένο πως δεν θα δοκιμαστούν μόνο οι συνδέσεις σε πολλά σπίτια αλλά και οι οργανωτικές δυνατότητες πολλών μικρομεσαίων ελληνικών εταιρειών, οι οποίες θα κληθούν να λειτουργήσουν με το προσωπικό εκτός γραφείου. Στην αγορά τηλεπικοινωνιών θεωρούν πως τα οργανωτικά ζητήματα θα είναι και η σημαντικότερη πρόκληση καθώς τόσο οι πάροχοι όσο και πλήθος άλλων επιχειρήσεων προσφέρουν τεχνολογικές λύσεις για εξ αποστάσεως εργασία, τηλεδιασκέψεις, κ.α.

Τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για τους δείκτες ποιότητας στην ελληνική αγορά δείχνουν και την εικόνα που θα συναντήσουν όσοι θέλουν νέα ευρυζωνική σύνδεση ή αποκατάσταση μιας βλάβης στη σύνδεσή τους. Για παράδειγμα, όσοι θέλουν να αποκτήσουν μια νέα ευρυζωνική σύνδεση, πρέπει να περιμένουν από 9 έως 44 ημέρες, ανάλογα με τον πάροχο που θα επιλέξουν. Όσοι αυτές τις ημέρες σταθούν άτυχοι και πρέπει να αντιμετωπίσουν μια σοβαρή βλάβη στη σύνδεσή τους, πρέπει να γνωρίζουν πως ο χρόνος πλήρους αποκατάστασης ξεκινάει από τις 190 ώρες και φτάνει τις 400. Βέβαια, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα προβλήματα λύνονται σε συντομότερο χρονικό διάστημα. Το ερώτημα είναι, όμως, πόσο εύκολες θα είναι οι επισκέψεις τεχνικών σε διαμερίσματα, όταν υπάρχει ο φόβος του κορωνοϊού.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή: https://www.euro2day.gr/


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram