Πώς 3D εκτυπωτές«σώζουν» νοσοκομεία στην Ιταλία

Μοίρασε την γνώση...

Μια εταιρεία 3D εκτύπωσης στην Ιταλία σχεδίασε και εκτύπωσε 100 βαλβίδες για αναπνευστήρες μέσα σε διάστημα 24 ωρών, για ένα νοσοκομείο το οποίο είχε ξεμείνει.

banner

Οι βαλβίδες αυτές συνδέουν τους ασθενείς στην εντατική με αναπνευστικά μηχανήματα. Όπως αναφέρει το BBC,το νοσοκομείο, στη Μπρέτσια, είχε 250 αρρώστους με κορωνοϊό στην εντατική και οι βαλβίδες έχουν σχεδιαστεί για μέγιστη χρήση οκτώ ωρών κάθε φορά.

Διαφήμιση

Η 3D-printed έκδοση κοστίζει λιγότερο από ένα ευρώ το κάθε κομμάτι, και ο σχεδιασμός του πρωτοτύπου χρειάστηκε μόλις τρεις ώρες. Το νοσοκομείο ήρθε σε επαφή με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Isinnova, Κριστιάν Φρακάσι, χάρη στη δημοσιογράφο Νούντσια Βαλίνι, η οποία ανακάλυψε πως ο κανονικός προμηθευτής δεν ήταν σε θέση να παρέχει γρήγορα νέες βαλβίδες.

Google news

Ο Φρακάσι και ο μηχανολόγος μηχανικός Αλεσάντρο Ρομεόλι έσπευσαν να εξετάσουν τη βαλβίδα, και τρεις ώρες αργότερα είχαν ένα πρωτότυπο. «Το δοκίμασαν σε έναν ασιεθνή και μας είπαν ότι δούλεψε καλά, οπότε πήγαμε πίσω στο γραφείο και αρχίσαμε να εκτυπώνουμε νέες βαλβίδες» είπε στο BBC Newsο Ρομεόλι.

Lightinthebox WW Zaful WW

Οι δύο τους στη συνέχεια συνεργάστηκαν με τη Lonati,άλλη μια τοπική εταιρεία με 3D εκτυπωτές, προκειμένου να καλύψουν τη ζήτηση, αφού ηIsinnovaέχει έξι εκτυπωτές και η κάθε συσκευή χρειάζεται μια ώρα για να εκτυπωθεί. Εργάζονται δωρεάν, μα δεν σκοπεύουν να δημοσιοποιήσουν το σχέδιο. «Η βαλβίδα έχει πολύ μικρές τρύπες και σωλήνες, κάτω των 0,8 μέτρων- δεν είναι εύκολο να εκτυπώσεις τα κομμάτια» είπε ο Φρακάσι. «Επίσης πρέπει να προσέχεις να μην μολύνεις το προϊόν- στην πραγματικότητα θα έπρεπε να παράγεται κλινικά».

Δεύτερο νοσοκομείο έχει έρθει σε επαφή μαζί τους, ζητώντας επιπλέον βαλβίδες. «Δεν έχουμε κοιμηθεί εδώ και δύο ημέρες» πρόσθεσε. «Προσπαθούμε να σώσουμε ζωές»


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram