Viber: Διδασκαλία εξ αποστάσεως

Ένας τρόπος για τους μαθητές που βρίσκονται στο σπίτι να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους είναι να έχουν ένα κοινό τόπο όπου θα μοιράζονται νέα και πληροφορίες, ιδανικά σε μία πλατφόρμα μηνυμάτων με την οποία είναι ήδη εξοικειωμένοι όλοι. Ένα τέτοιο μέρος όπου οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συναντήσουν όλους τους τους μαθητές online είναι οι Κοινότητες του Viber. Οι Κοινότητες δεν έχουν περιορισμό μελών, διαθέτουν εργαλεία διαχείρισης και όποιος γίνει μέλος στο μέλλον, μπορεί να δει το περιεχόμενο που είχε δημοσιευτεί νωρίτερα.

Ορίστε τα βήματα για να δημιουργήσει κάποιος μια Κοινότητα στο Viber:
1.    Ανοίξτε την Κοινότητα, πηγαίνοντας στις Συνομιλίες > πατώντας στο εικονίδιο 📝 επάνω δεξιά σε iPhone ή στο μωβ κύκλο με το εικονίδιο 💬 κάτω δεξιά > Νέα Κοινότητα > Προσθέστε όνομα και πληροφορίες.
2.    Αποφασίστε τι τύπο Κοινότητας χρειάζεστε για την τάξη σας:
Κλειστή – με συγκεκριμένα άτομα που καλεί ο εκπαιδευτικός
Δημόσια – οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει μέλος και να καλέσει κι άλλους, αν έχει το link.
3.    Επιλέξτε αν η επικοινωνία θα είναι:
Μονόδρομη – Θα δημοσιεύετε μόνο εσείς και οι μαθητές θα μπορούν να διαβάζουν και να προωθούν μόνο
Αμφίδρομη – Θα μπορούν να δημοσιεύουν και τα μέλη της
Μπορείτε να αλλάζετε αυτές τις ρυθμίσεις όποτε θέλετε.
4.    Βάλτε κανόνες στο καινούργιο σας κανάλι. Γράψτε όρους και προϋποθέσεις και καρφιτσώστε τους στην κορυφή για να τους βλέπουν όλοι. Αν κάποιος δεν τηρεί τους κανόνες μπορείτε να τον μπλοκάρετε.
5.    Τέλος, το πιο ουσιαστικό: Δημιουργία περιεχομένου και απασχόληση της τάξης. Θυμηθείτε ότι οι συνομιλίες μπορούν να είναι ένας πολύ γρήγορος τρόπος επικοινωνίας, οπότε διατηρείστε τις δημοσιεύσεις σας μικρές σε μήκος, πάντα σχετικές και ακριβείς. Δοκιμάστε τις Ψηφοφορίες για να συλλέγετε εύκολα και γρήγορα αντιδράσεις.
Προσθέστε μέλη και διαχειριστείτε την κοινότητά σας. Κοινοποιήστε online μαθήματα, δώστε οδηγίες, στείλτε ηχητικά μηνύματα διάρκειας μέχρι 15 λεπτών, ή αρχεία οποιουδήποτε είδους με μέγεθος μέχρι και 200ΜΒ.

Για περισσότερες πληροφορίες και απαντήσεις σε απορίες για το πώς μπορούν να βοηθήσουν οι Κοινότητες του Viber στη διδασκαλία εξ αποστάσεως, γίνετε μέλος της ελληνικής Κοινότητας για e-εκπαιδευτικούς εδώ: https://vb.me/4ab08c

Σημείωση: Το Viber δεν απευθύνεται σε παιδιά κάτω των 13 ετώv

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην κοινότητα του Viber στην Ελλάδα.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή: https://www.zougla.gr

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

 

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα