Εν μέσω της καραντίνας του κορωνοϊού, οι Ραδιοερασιτέχνες στον αέρα!

Εν μέσω μεγάλης διεθνούς κρίσης λόγω του κορωνοϊού διεξήχθη ένας σημαντικός ραδιοερασιτεχνικός διαγωνισμός από τη χώρα μας καθόλη τη διάρκεια του Μάρτη 2020. Δύο γνωστοί ραδιοερασιτέχνες, ο Πολύδωρος Σταυρόπουλος (SV1AHH) και ο Γιώργος Πετράκης (SV1GGF), ήταν οι ενεργοποιητές του διαγωνισμού αυτού.

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν ο γνωστός σε όλο τον κόσμο μύθος του Δαίδαλου και Ίκαρου. Το θέμα επιλέχθηκε λόγω της συμμετοχής τους στο διεθνές 5th Ocean Club, που απαριθμεί 600 περίπου μέλη που όλοι του, εκτός από ραδιοερασιτέχνες, είναι πιλότοι ή αλεξιπτωτιστές. Ως κέντρο εκπομπών είχαν τον Πειραιά και οι επαφές τους ξεπέρασαν τις 6.000 από 220 ραδιο-χώρες. Υπήρχαν στιγμές που είχαν δεκάδες κλήσεις στη συχνότητα εκπομπής τους την ίδια ώρα.

Τους δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουν και να είναι σε επαφή με ραδιοερασιτέχνες που είχαν αποκλειστεί στα σπίτια τους λόγω της καραντίνας. Πληροφορήθηκαν άμεσα για τα προβλήματα σε διάφορες χώρες και συμπαραστάθηκαν έστω και για λίγο με την παρουσία τους στα ερτζιανά, σε μια τόσο δύσκολη εποχή, σε όσους ραδιοερασιτέχνες είχαν την ανάγκη παρέας και συντροφιάς.

Απένειμαν ειδικά πολυπόθητα αναμνηστικά ηλεκτρονικά βραβεία μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας (Hamlog.ru) σε όσους ραδιοερασιτέχνες κατάφεραν να έρθουν σε επαφή μαζί τους. Το ειδικό διακριτικό κλήσης που τους χορηγήθηκε από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Υποδομών ήταν το SX1DI.

Οι δυο αυτοί ραδιοερασιτέχνες είναι οι εκπρόσωποι της χώρας μας στο διεθνές αυτό club ραδιοερασιτεχνών «5th Ocean». Ο Πολύδωρος Σταυρόπουλος είναι μηχανολόγος εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο STEM στην εκπαίδευση. Ο Γιώργος Πετράκης έχει σπουδές ηλεκτρονικού και μηχανικού ήχου. Η αγάπη τους για τις ραδιοεπικοινωνίες, που είχαν από μικρά παιδιά, τους ανάγκασε να οργανώσουν αυτόν τον διαγωνισμό. Για τις επαφές τους με όλους αυτούς τους ραδιοερασιτέχνες χρησιμοποίησαν σήματα Μορς, Ψηφιακές Διαμορφώσεις και Φωνή. Σε ανακοίνωσή τους για τον απολογισμό του διαγωνισμού ευχαριστούν ιδιαίτερα όλους τους ραδιοερασιτέχνες για την αποδοχή της δράσης τους και τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό που οργάνωσαν με τη βοήθεια του 5th Ocean Club.

Οι Έλληνες ραδιοερασιτέχνες που ήρθαν σε επαφή μαζί τους ξεπερνούν τους 300 και τους βοήθησαν σημαντικά με διάφορες αναρτήσεις (spot) σε σελίδες του χώρου τους ώστε να επιτευχθεί ο μεγάλος αυτός αριθμός επαφών. Οι ώρες που ήταν στον αέρα ξεπερνούσαν καθημερινά τις 15. Η ισχύς εκπομπής τους ήταν 400 Watts με κεραίες EndFed, που αποδείχθηκαν από τα αποτελέσματα άξιες των περιστάσεων. Οι επαφές τους με ραδιοερασιτέχνες της βόρειας Ιταλίας και της Ισπανίας, που μαστίζονται από χιλιάδες θύματα λόγω του φονικού ιού, ήταν οι πιο συγκινητικές στην πορεία τους στον ραδιοερασιτεχνισμό.

Ο επόμενος διαγωνισμός τους θα ανακοινωθεί σύντομα και θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2020 με θέμα σχετικό με την αεροπορία, αεροπλοΐα. Η προβολή της χώρας μας στους κύκλους των ραδιοερασιτεχνών του εξωτερικού μέσω τέτοιων events είναι σημαντικότατη.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή: zougla.gr

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram