Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι στη μάχη αντιμετώπισης του κορωνοϊού

Μοίρασε την γνώση...

Η Vodafone, η Deutsche Telekom, η Orange και πέντε ακόμα πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Ευρώπη δίνουν στοιχεία στις υγειονομικές υπηρεσίες για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

banner

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πρακτορείο Reuters οι πάροχοι κινητών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών έχουν έρθει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέχοντας στις ευρωπαϊκές υγειονομικές υπηρεσίες δεδομένα γεωγραφικής θέσης των χρηστών τους, με σκοπό την παρακολούθηση της εξάπλωσης της φονικής ασθένειας σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης.

Διαφήμιση

Οι εταιρείες από την Ιταλία, την Αυστρία, την Ισπανία και αλλού προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να δώσουν ακόμα ένα εργαλείο στις υγειονομικές υπηρεσίες προκειμένου να γίνει εφικτό το πώς και πού μεταδίδεται ο ιός. Η Κομισιόν σημειώνει ότι η χρήση των δεδομένων αυτών θα γίνει ανώνυμα, προκειμένου να προστατεύεται η ιδιωτική ζωή των συνδρομητών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και να μην υπάρχουν ανησυχίες περί παρακολούθησης των κατόχων smartphones.

Google news

Ένα άλλο στοιχείο που ξεκαθαρίζει η Κομισιόν είναι ότι τα δεδομένα αυτά θα διαγραφούν οριστικά μόλις περάσει η κρίση της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλοι οι ειδικοί περί της προστασίας των προσωπικών δεδομένων τονίζουν ότι μία τέτοια κίνηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έρχεται σε αντίθεση με τους Κανονισμούς που η ίδια έχει θέσει και γίνεται, προφανώς, εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο κόσμος ολόκληρος λόγω του κορωνοϊού. Πάντως, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων της Ευρώπης σημειώνει ότι οι συνθήκες είναι έκτακτες, επομένως είναι αποδεκτή η εν λόγω πρωτοβουλία.

Geekmaxi Many GEOs Zaful WW

Δεν είναι μόνο η Ευρώπη που επιδίδεται σε μία προσπάθεια ιχνηλάτησης των επαφών και των κινήσεων των πολιτών της λόγω του κορωνοϊού, καθώς αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν αναλάβει και άλλες χώρες, όπως η Ταϊβάν και η Σιγκαπούρη, οδηγώντας αρκετούς σκεπτικιστές να σημειώσουν την ανησυχία τους μήπως μια τέτοια πρακτική γίνει μόνιμη εις βάρος της ιδιωτικής ζωής των πολιτών σε παγκόσμιο επίπεδο.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή: https://www.pestaola.gr/

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram