covidTracker – Η πρώτη Ελληνική εφαρμογή για την προστασία απο τον κορονοϊό!

Μοίρασε την γνώση...

Τέσσερις φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, έφτιαξαν εφαρμογή, που βοηθά στον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού και έχουν ήδη έρθει σε επαφή με το υπουργείο Υγείας.

banner

Ομάδα φοιτητών δημιούργησε μία εφαρμογή που εντοπίζει πιθανά κρούσματα κορονοϊού. Ταυτόχρονα βλέπει εάν ο χρήστης είχε έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα.

Σύμφωνα με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, ο σκοπός της εφαρμογής είναι να εντοπίζει πιθανά κρούσματα του κορονοϊού, ενώ ταυτόχρονα να βλέπει εάν ο χρήστης είχε έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα ή πιθανό κρούσμα. Η διαδικασία είναι απλή, και η εγγραφή γίνεται μέσω facebook ή gmail.

Google news

Τέτοια εφαργογή δεν υπάρχει στη χώρα μας, σε αντίθεση με άλλες χώρες. Οι φοιτητές ήθελαν να βοηθήσουν στο να έρθει και στη δική μας, ώστε να βλέπουμε εάν έχουμε έρθει κοντά με κάποιο κρούσμα για να μένουμε σπίτι για κάποιες μέρες ή να προσέχουμε περισσότερο για να μην κολλήσουμε τους γύρω μας.

Atlas VPN Redmagic WW

Oι Γιώργος Τσούλος, Μάρκος Σταματάκης, Βασίλης Κυριαζόπουλος και Θάνος Σταματάκης. έχουν ονομάσει την ομάδα τους bitleaf. Πρόκειται για 4 φοιτητές που αγαπάνε τον προγραμματισμό και ήθελαν να βοηθήσουν την κοινότητα κάπως μέσα σε αυτή την κατάσταση, αλλά και να παραμείνουν παραγωγικοί.

Επικοινωνήσαμε με την ομάδα των παιδιών (Η σελίδα τους στο instagram λέγεται bitleaf.software, και στο facebook BitLeaf), οι οποίοι μας μετέφεραν τις σκέψεις τους γύρω από την εφαρμογή, τον βασικό σκοπό της, αλλά και ποια είναι η χρήση της. Επιπλέον, όπως μας είπαν έχουν έρθει ήδη σε επαφή με το υπουργείο Υγείας για την αξιοποίηση της εφαρμογής.


1) Πώς ξεκίνησε η ιδέα να δημιουργήσετε τη συγκεκριμένη εφαρμογή;

Τα μέτρα ασφαλείας επηρέασαν την καθημερινότητα όλων μας και μας ανάγκασαν να μείνουμε στο σπίτι. Έτσι αυξήθηκε σημαντικά ο ελεύθερος χρόνος μας, τον οποίο αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε παραγωγικά, κάνοντας αυτό που αγαπάμε. Σκεφτήκαμε πως η τεχνολογία δεν έχει αξιοποιηθεί αρκετά, ειδικά στην χώρα μας. Έτσι, καταλήξαμε πως μια εφαρμογή ιχνηλάτησης επαφών θα μπορούσε να βοηθήσει στον περιορισμό της διασποράς του ιού, ιδιαίτερα στην κρίσιμη περίοδο της άρσης των περιοριστικών μέτρων.

2) Ήταν εύκολη η υλοποίησή της; Πόσο χρόνο περίπου χρειαστήκατε για να είναι έτοιμη;

Ο προγραμματισμός δεν μας είναι κάτι ξένο. Αντιμετωπίσαμε μικρές δυσκολίες, οι οποίες ξεπεράστηκαν με καλή συνεργασία και από την εμπειρία της ομάδας. Έχοντας συνεργαστεί και σε άλλα project στο παρελθόν, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε γρήγορα την εφαρμογή, μέσα σε ένα μήνα.

3) Ποια είναι η βασική χρησιμότητά της;

Η χρήση της έγκειται στην πρόληψη διασποράς του ιού. Μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης ανώνυμα, δίνει πληροφορίες για την τοποθεσία του. Σε περίπτωση που νοσήσει, και πάλι ανώνυμα, το δηλώνει στην εφαρμογή. Έτσι, ενημερώνονται όλοι οι χρήστες που ήρθαν σε επαφή με το πιθανό κρούσμα, τις τελευταίες ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργικότητα της εφαρμογής στηρίζεται στην ατομική ευθύνη, που μέχρι στιγμής έχει δείξει ο ελληνικός λαός σε μεγάλο βαθμό.

4) Πώς σκοπεύετε να την χρησιμοποιήσετε, καθώς πρόκειται για μια εφαρμογή που θα βοηθήσει σημαντικά στην πρόληψη της νόσου;

Η εφαρμογή αποτελεί κοινωνική δράση και δεν αποσκοπούμε να βγάλουμε χρήματα από αυτήν. Θα θέλαμε να γίνει το βασικό εργαλείο του ελληνικού κράτους για την πρόληψη της νόσου και να βοηθήσουμε στην αποτροπή ενός δεύτερου κύματος κρουσμάτων.

5) Υπάρχει κάποια επαφή με την κυβέρνηση ή το υπουργείο Υγείας για την αξιοποίηση της εφαρμογής;

Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας, κρατικούς και τοπικούς φορείς. Η συνεργασία με το ελληνικό κράτος είναι απαραίτητη, λόγω νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί σχετικών εφαρμογών. Ευελπιστούμε σε μία καλή συνεργασία, όπως βλέπουμε να συμβαίνει και σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη.

H ιστοσελίδα της εφαρμογής: https://covid.bitleaf.gr/

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή: https://www.news247.gr/


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram