Huawei – Με νέα οδηγία κλείνει και το παραθυράκι που είχε προκύψει στο ban για τους επεξεργαστές!

Μοίρασε την γνώση...

Στις πρώτες ώρες της 21ης Μαΐου, ώρα Πεκίνου, σύμφωνα με το Reuters, δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν την Τετάρτη τοπική ώρα ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ είναι πρόθυμες να κάνουν αλλαγές για να κλείσει το παραθυράκι που εμφανίστηκε και εμπόδιζε την ολοκληρωτική «κλιμάκωση του ελέγχου των εξαγωγών» που είχαν εισαχθεί προηγουμένως εναντίον της Huawei. ”

banner

Το απόγευμα της 15ης Μαΐου, ώρα Πεκίνου, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε νέα μέτρα ελέγχου των εξαγωγών για την Huawei και τις θυγατρικές της. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, η Huawei και οι συνεργάτες της δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αμερικανικό λογισμικό και τεχνολογία για να σχεδιάσουν επεξεργαστές, ούτε να χρησιμοποιήσουν αμερικανικό εξοπλισμό για την παραγωγή τσιπ. Εάν η TSMC και τ’ άλλα χυτήρια χρησιμοποιούν εξοπλισμό ημιαγωγών των Η.Π.Α. για τα τσιπ χυτηρίου της Huawei, πρέπει να λάβουν άδεια από τις ΗΠΑ πρώτα.

Διαφήμιση

Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι αυτός ο κανόνας καλύπτει μόνο επεξεργαστές που σχεδιάστηκαν από την Huawei και δεν περιλαμβάνουν επεξεργαστές που αποστέλλονται απευθείας σε πελάτες της Huawei. Αυτοί οι πελάτες μπορούν να συναρμολογήσουν επεξεργαστές σε συστήματα Huawei, κάτι που δεν αποτελεί προμήθεια της Huawei. Πολλοί δικηγόροι του κλάδου πιστεύουν ότι αυτό είναι ένα μεγάλο κενό.

Google news

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην καταλαβαίνουν, τι ακριβώς είναι αυτό το «παραθυράκι» που ανακαλύφθηκε από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές.

Wondershare WW ChicMe WW

Ελέγξτε τους προηγούμενους κανόνες:

(I) Προϊόντα που κατασκευάζονται από την Huawei και τις θυγατρικές της στον κατάλογο οντοτήτων (όπως το HiSilicon), τα οποία με τη σειρά τους είναι άμεσα προϊόντα ορισμένων λογισμικών και τεχνολογιών λίστας εμπορικών αμερικανικών λιστών (CCL), όπως η σχεδίαση ημιαγωγών. και


(Ii) Προϊόντα που κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας τις προδιαγραφές σχεδιασμού της Huawei ή των εταιρειών της που βρίσκονται στη λίστα οντοτήτων (όπως HiSilicon), τα οποία είναι άμεσα προϊόντα συγκεκριμένου εξοπλισμού κατασκευής ημιαγωγών CCL που βρίσκονται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως chipset. Τέτοια προϊόντα που παράγονται στο εξωτερικό απαιτούν άδεια μόνο εάν γνωρίζουν ότι πρόκειται να επανεξαχθούν, να εξαχθούν από το εξωτερικό ή (εγχώρια) στην Huawei ή σε οποιοδήποτε από τα καταστήματά της στη λίστα οντοτήτων.

Όπως προαναφέρθηκε, τα χυτήρια wafer χρησιμοποιούν εξοπλισμό των ΗΠΑ για την κατασκευή τσιπ για την Huawei και τελικά παραδίδουν επεξεργαστές στην Huawei και τις θυγατρικές της. Για τον λόγο αυτό απαιτούνται άδειες από τις ΗΠΑ, αλλά τέτοιες μάρκες ξένων (εκτός των ΗΠΑ), απαιτείται άδεια μόνο εάν είναι σαφώς γνωστό ότι ο τελικός πελάτης παράδοσης είναι η Huawei ή οποιοδήποτε από τα καταστήματά της στη λίστα οντοτήτων.

Με άλλα λόγια, εάν τα χυτήρια wafer όπως η TSMC παραδίδουν απευθείας τα τσιπ της Huawei στους πελάτες της Huawei, τότε αυτή η διάταξη μπορεί να αποφευχθεί και δεν απαιτείται άδεια.

Για παράδειγμα, το κινητό τηλέφωνο της Huawei που κατασκευάζεται από έναν κατασκευαστή ODM / OEM, τότε η TSMC και άλλα χυτήρια wafer μπορούν να παραδώσουν απευθείας τα παραγόμενα τσιπ στο εργοστάσιο ODM / OEM του κινητού τηλεφώνου της Huawei και η Huawei μπορεί να παραδώσει το αντίστοιχο λογισμικό υποστήριξης. Έτσι το χυτήριο, αποφύγει τους νέους κανονισμούς των ΗΠΑ και να εξασφαλίσει την κανονική αποστολή προϊόντων.

Επιπλέον, η Huawei μπορεί επίσης να παραδώσει τις πληροφορίες σχεδίασης τσιπ σε έναν συγκεκριμένο “πελάτη”, και στη συνέχεια μέσω αυτού του πελάτη να παραγγείλει απευθείας στην TSMC και σε άλλα χυτήρια wafer, τα οποία μπορούν να παράγουν επεξεργαστές σύμφωνα με τις απαιτήσεις αυτού του “πελάτη”. Στο τέλος θα μπορεί να παραδώσει τον επεξεργαστή σε αυτόν τον πελάτη, και στη συνέχεια η Huawei μπορεί να παραδώσει το αντίστοιχο λογισμικό υποστήριξης σε αυτόν τον πελάτη, να το κάψει, έτσι ώστε το τσιπ της Huawei να μπορεί να ενσωματωθεί απευθείας στον αντίστοιχο τερματικό εξοπλισμό και να αποσταλεί.

Ακολουθώντας την κυριολεκτική έννοια των νέων κανονισμών των ΗΠΑ, είναι απολύτως εφικτό να παρακάμψετε τους νέους κανονισμούς και να μην τους παραβιάσετε.

Ωστόσο, τώρα φαίνεται ότι αυτό το «κενό» εντοπίστηκε από τις ρυθμιστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και είναι έτοιμο να το «μπλοκάρει».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης, δύο αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν πρόσφατα ότι σε απάντηση σε αυτό, οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές είναι πρόθυμες να κάνουν αλλαγές για να «μπλοκάρουν το κενό».

Ο αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών Christopher Ashley Ford (Christopher Ashley Ford) ρωτήθηκε την Τετάρτη εάν είναι δυνατόν να προσαρμοστεί ο κανόνας για να κλείσει το κενό, είπε ότι ο ίδιος ο κανόνας θα παράσχει στη ρυθμιστική αρχή γνώσεις για να καθορίσει εάν θα ανταποκριθεί σε αυτήν για τροποποίηση.

Ο κανόνας “θα μας παρέχει πολλές πληροφορίες κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του ως βάση για αποφάσεις ελέγχου των εξαγωγών και θα προσπαθήσουμε να βρούμε τον σωστό τρόπο αντιμετώπισης αυτών των προκλήσεων, ακόμα και όταν η Huawei προσπαθεί να παρακάμψει τους κανόνες μας με κάποιο τρόπο, εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να είναι προσαρμοσμένο. “είπε η Ford.

Πρόσθεσε ότι ο ρυθμιστής θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή και “σίγουρα θα κάνει οποιεσδήποτε αλλαγές θεωρούμε απαραίτητες.”

Ο Cordell Hull, αξιωματούχος του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, δήλωσε επίσης ότι το τμήμα επιβολής του νόμου του οργανισμού «θα μελετήσει τη συμπεριφορά (Huawei) για παράκαμψη των κανόνων».

Σε απάντηση σε αυτά τα νέα, η Huawei αρνήθηκε να σχολιάσει.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή: http://news.mydrivers.com/


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram