Η αγορά της Fitbit από την Google προβληματίζει την Ευρωπαϊκή Οργάνωση Καταναλωτών!

Μοίρασε την γνώση...

Σύμφωνα με εκθέσεις ξένων μέσων ενημέρωσης, η ευρωπαϊκή οργάνωση καταναλωτών BEUC δήλωσε την Τετάρτη ότι η αγορά της εταιρείας Fitbit tracker από την Google για 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια μπορεί να βλάψει τα συμφέροντα των καταναλωτών και να εμποδίσει την καινοτομία. Επιπλέον, η BEUC είπε ότι η συμφωνία άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού στην αγορά ψηφιακής υγείας.

Η Google ανακοίνωσε τη συμφωνία τον περασμένο Νοέμβριο. Με την απόκτηση του Fitbit, η Google προσπάθησε να ανταγωνιστεί την Apple και τη Samsung στον εξαιρετικά ανταγωνιστικό ιχνηλάτη φυσικής κατάστασης και στην αγορά έξυπνων ρολογιών. Σε αυτόν τον τομέα, η Huawei και η Xiaomi είναι επίσης σημαντικοί ανταγωνιστές.

Ωστόσο, οι επικριτές λένε ότι η απόκτηση της Fitbit θα δώσει στον γίγαντα της τεχνολογίας των ΗΠΑ πρόσβαση σε πολλά δεδομένα υγείας. Τα δεδομένα προέρχονται από το πρόγραμμα παρακολούθησης φυσικής κατάστασης του Fitbit και άλλες συσκευές που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των καθημερινών βημάτων των χρηστών, της κατανάλωσης θερμίδων και της απόστασης που διανύθηκε.

Στα μέλη της BEUC περιλαμβάνονται 45 εθνικές οργανώσεις καταναλωτών από 32 ευρωπαϊκές χώρες. Η BEUC είπε ότι η εξαγορά της Fitbit από την Google σημαίνει ότι μερικοί τεχνολογικοί γίγαντες έχουν ολοκληρώσει μια άλλη στρατηγική συναλλαγή στην ψηφιακή αγορά.

Η BEUC είπε σε μια έκθεση: “Εάν η Google αποκτήσει δεδομένα καταναλωτών που δημιουργούνται χρησιμοποιώντας τα Fitbit wearables, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων που σχετίζονται τώρα με το COVID-19, θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα για δικό της όφελος, ενώ εξασθενεί άλλες εταιρείες. Έτσι μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στην πιθανότητα εισαγωγής νέων προϊόντων για τους καταναλωτές. ”

“Ως αποτέλεσμα, μπορεί να βλάψει τις δυνατότητες καινοτομίας και τις επιλογές των καταναλωτών σε πολλές αγορές, όπως η διαφήμιση στο διαδίκτυο, η αναζήτηση, η υγεία και οι φορητές συσκευές. Επομένως, η απόκτηση της Fitbit από την Google μπορεί όχι μόνο να αγγίξει την ψηφιακή αγορά, αλλά και μεγάλο μέρος της ζωής, της υγείας και της ευημερίας των ευρωπαίων πολιτών. ”

Στη Google της επιβλήθηκε πρόστιμο άνω των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ από την αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή της ΕΕ για κατάχρηση ισχύος στην αγορά σε διαδικτυακή αναζήτηση και λειτουργικά συστήματα smartphone Android. Η Google δήλωσε ότι θα εγγυηθεί τη διαφάνεια της συλλογής δεδομένων του χρήστη από φορητές συσκευές.

Η Google είπε: “Δεν θα πουλήσουμε ποτέ προσωπικά στοιχεία σε κανέναν και τα δεδομένα υγείας του Fitbit δεν θα χρησιμοποιηθούν για τη διαφήμιση της Google. Στη συνάντησή μας, οι χρήστες του Fitbit έχουν την ελευθερία να επιλέξουν να δουν, να μετακινήσουν ή να διαγράψουν τα προσωπικά τους δεδομένα.”

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή: https://www.ithome.com/


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com