Ένας άλλος Ήλιος, μία άλλη Γη….

Μοίρασε την γνώση...

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αστρονομική κοινότητα εντοπίζει πλανήτες που μοιάζουν αρκετά στη Γη και οι οποίοι συνήθως περιβάλλονται από ερυθρά αστέρια νάνων, η ακτινοβολία των οποίων καθιστά τους εν λόγω πλανήτες ακατοίκητους. Ένα νέο όμως διαστημικό σώμα φέρεται να θυμίζει όσο κανένα άλλο στο πρόσφατο παρελθόν τον δικό μας.

Geekbuying WW

Ερευνητές ανακάλυψαν έναν εξωπλανήτη, μεγέθους δύο φορές όσο η Γη, που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το αστέρι Kepler-160. Το τελευταίο, του παρέχει το 93% του φωτός του, σε μία αντιστοιχία που θυμίζει πολύ εκείνη του Ήλιου στον δικό μας πλανήτη. Τα παρόμοια στοιχεία όμως δεν περιορίζονται μόνο σε αυτά, καθώς η τροχιά του αστεριού αλλά και η απόστασή του από τον πλανήτη είναι σχεδόν ίδια με εκείνη στη σχέση Γης – Ήλιου. Για την ακρίβεια, χρειάζονται 378 ημέρες για να ολοκληρωθεί μία πλήρη περιστροφή, την ώρα που η δική μας αντιστοιχία είναι εκείνη του ενός έτους (365 ημέρες).

Διαφήμιση

ΝΕΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ 1Η ομάδα των επιστημόνων που εντόπισε τον εξωπλανήτη βασίστηκε σε παλιά δεδομένα του Διαστημικού Τηλεσκοπίου Kepler και χρησιμοποιώντας δύο νέους αλγορίθμους με σκοπό τη μελέτη της φωτεινότητας του αστεριού. Οι επιστήμονες είναι βέβαιοι ότι πρόκειται για έναν κανονικό πλανήτη, ωστόσο θα σιγουρευτούν στο 99% μόλις έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το Διαστημικό Τηλεσκόπιο James Webb. Σε περίπτωση που σου γεννήθηκε το ερώτημα αν θα μπορούσαμε να ζήσουμε σε αυτόν τον πλανήτη, μάθε πως είναι πολύ -πάρα πολύ- μακριά. Για την ακρίβεια, απέχει 3.140 έτη φωτός. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αποκλείσει πως οι συνθήκες σε αυτόν είναι εντελώς διαφορετικές από εκείνες της Γης. Ούτε όμως και να το επιβεβαιώσει.

Google news

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.

Lightinthebox WW Gshopper Many GEOs


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή: https://esquire.com.gr/


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο iTechNews και στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.  Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review.  Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου όταν επανέλθει….

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram