Η NASA σας προσκαλεί να σχεδιάσετε μια “διαστημική τουαλέτα” και ο νικητής θα πάρει 20.000 $!

Μοίρασε την γνώση...

Η NASA σας προσκαλεί να σχεδιάσετε μια “διαστημική τουαλέτα σελήνης”, για την οποία παρέχουν χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 35.000 δολαρίων.

banner

Η NASA είχε θέσει στο παρελθόν έναν φιλόδοξο στόχο να επιστρέψει τους αστροναύτες στο φεγγάρι έως το 2024, και οι αστροναύτες σαφώς έπρεπε να πάνε στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια της αποστολής.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις που αναφέρει η NASA στην πλατφόρμα crowdsourcing HeroX, η NASA πρέπει να προσαρμόσει τη σχεδίαση της τουαλέτας στον σεληνιακό εκφορτωτή “Artemis”. Πρέπει να λειτουργεί σε μικροβαρύτητα ή “μηδενική βαρύτητα” στο διάστημα και στο φεγγάρι. Η βαρύτητα στο φεγγάρι είναι περίπου το ένα έκτο της δικής μας στη γη.

Google news

Επιπλέον, αυτή η αποστολή θα περιλαμβάνει την πρώτη γυναίκα αστροναύτη που έχει φτάσει ποτέ στο φεγγάρι, οπότε η τουαλέτα πρέπει να είναι σε θέση να επιτρέπει σε άνδρες και γυναίκες να την χρησιμοποιούν. Ο σχεδιασμός της τουαλέτας θα πρέπει επίσης να εξοικονομεί νερό και να διατηρεί το αρχικό περιβάλλον απαλλαγμένο από οσμές και άλλους ρύπους στο σκάφος.

Dresslily WW Banggood WW

Το αίτημα ανέφερε επίσης ότι «ένα σχέδιο που μπορεί να δεχτεί εμετό χωρίς να απαιτείται από τους αστροναύτες να βάλουν το κεφάλι τους στην τουαλέτα θα λάβει επιπλέον βαθμούς». Η τουαλέτα πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίζει το πλήρωμα δύο αστροναυτών για 14 ημέρες και να επιτρέπει την απομάκρυνση των απορριμμάτων που συλλέγονται. Η τουαλέτα πρέπει να καθαρίζεται και να συντηρείται εύκολα και ο χρόνος προετοιμασίας μεταξύ κάθε χρήσης πρέπει να είναι εντός 5 λεπτών ή λιγότερο. Πρέπει επίσης να χρησιμοποιεί λιγότερη από 70 watt ισχύος και λιγότερο θόρυβο από τα 60 ντεσιμπέλ, που είναι ο θόρυβος ενός μέσου ανεμιστήρα μπάνιου.

Ο χώρος θα είναι επίσης πρόβλημα, οπότε η τουαλέτα πρέπει να ζυγίζει λιγότερο από 33 κιλά στη γη και λιγότερο από 0,12 κυβικά μέτρα σε όγκο.


Το iΤechNews.gr έμαθε ότι ο διαγωνισμός ξεκίνησε την Πέμπτη, 25 Ιουνίου και το πρώτο έπαθλο είναι το ποσό των 20.000 $. Η δεύτερη και η τρίτη θέση θα λάβουν από 10.000 $ και 5.000 $ αντιστοίχως. Η προθεσμία για την υποβολή των έργων είναι μέχρι και τις 17 Αυγούστου και οι νικητές θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή: www.ithome.com/


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram