Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η Huawei έχει την υποστήριξη του Κινέζικου στρατού!

Μοίρασε την γνώση...

H κυβέρνηση Τραμπ διαπίστωσε πως κορυφαίες κινεζικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων ο κολοσσός Huawei Technologies και η εταιρεία video surveillance Hikvision, ανήκουν ή ελέγχονται από τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις, θέτοντας τις βάσεις για νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

banner

Η Ουάσινγκτον είχε βάλει τη Huawei και τη Hikvision σε μια εμπορική «μαύρη λίστα» πέρυσι για λόγους εθνικής ασφαλείας, ενώ έχει ηγηθεί μιας διεθνούς καμπάνιας για να πειστούν συμμαχικές χώρες να αποκλείσουν τη Huawei από τα δίκτυα 5G τους.

Διαφήμιση

Το Reuters παρουσίασε έγγραφο του Πενταγώνου με 20 εταιρείες οι οποίες λειτουργούν στις ΗΠΑ, που, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον υποστηρίζονται από τις ένοπλες δυνάμεις της Κίνας. Μεταξύ αυτών είναι η China Mobile Communications Group και η China Telecommunications Corp, καθώς και η Aviation Industry Corp of China.

Google news

Τα πορίσματα του Πενταγώνου δεν ενεργοποιούν αυτόματα κυρώσεις, μα βάσει νόμου ο πρόεδρος μπορεί να επιβάλει κυρώσεις οι οποίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αποκλεισμό όλων των περιουσιακών στοιχείων των αναφερομένων φορέων.

Banggood WW Cubot WW

Το Reuters αναφέρει πως οι Huawei, China Mobile, China Telecom, AVIC και η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον δεν προέβησαν σε σχόλια. Ωστόσο η Hikvision χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς αυτούς αβάσιμους, υποστηρίζοντας πως δεν είναι «κινεζική στρατιωτική εταιρεία» και δεν συμμετείχε ποτέ σε έρευνα και ανάπτυξη για στρατιωτικές εφαρμογές, μα θα συνεργαζόταν με την αμερικανική κυβέρνηση για την επίλυση του θέματος.

Όπως σημειώνει το Reuters, το Πεντάγωνο δέχεται πιέσεις από τα δύο μεγάλα κόμματα των ΗΠΑ να δημοσιοποιήσει τη λίστα, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου για θέματα τεχνολογίας, εμπορίου και εξωτερικής πολιτικής.


Ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει εάν θα προβεί ή όχι σε κυρώσεις σε εταιρείες στη λίστα, μα αξιωματούχος είπε ότι μπορεί να θεωρηθεί ένα «χρήσιμο εργαλείο για την αμερικανική κυβέρνηση, εταιρείες, επενδυτές, ακαδημαϊκά ιδρύματα…προκειμένου να λάβουν κατάλληλα μέτρα όσον αφορά σε συνεργασίες με αυτούς τους φορείς, ειδικά καθώς η λίστα μεγαλώνει».

Η λίστα αναμένεται να αυξήσει τις εντάσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, που είναι σε αντιπαράθεση, μεταξύ άλλων, σχετικά με τους χειρισμούς όσον αφορά στην πανδημία και την επιβολή νέων νόμων από την Κίνα στο Χονγκ Κονγκ. Την προηγούμενη εβδομάδα η Κίνα απείλησε με αντίποινα αφού ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε νόμο σχετικά με κυρώσεις για την καταπίεση των Ουϊγούρων.

Η λίστα αναμένεται επίσης να επηρεάσει τα δεδομένα όσον αφορά στις σχέσεις αμερικανικών εταιρειών με τις επίμαχες κινεζικές, καθώς και στις δραστηριότητές τους στις ΗΠΑ. Το 2012 η αμερικανική General Electric είχε αρχίσει ένα κοινό εγχείρημα με την AVIC (Aviage Systems) για την παραγωγή εξοπλισμού για το αεροσκάφος C919. Επίσης, η λίστα του Πενταγώνου περιλαμβάνει επίσης την China Railway Construction Corp, την China Aerospace Science and Industry Corp (CASIC), καθώς και την CRRC, τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια επιβατηγών τρένων στον κόσμο, η οποία έχει συμβόλαια στη Βοστόνη, τη Φιλαδέλφεια, το Σικάγο και το Λος Άντζελες.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram