TMSC – Θα επενδύσει 300 δις NT$ για νέο εργοστάσιο στην Ταϊβάν.

Μοίρασε την γνώση...

Σύμφωνα με τους Taipei Times, η TSMC σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο συσκευασίας και δοκιμών υψηλής τεχνολογίας στην κομητεία Miaoli, στην επαρχία της Ταϊβάν. Η συγκεκριμένη τοποθεσία είναι το αγροτικό τμήμα της περιοχής Zhunan, του Επιστημονικού Πάρκου Hsinchu.

banner

Στις 12 Μαΐου, η TSMC διοργάνωσε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, η οποία ενέκρινε σχέδιο δαπανών συνολικής αξίας 168,2 δισεκατομμυρίων NT$ ως μέρος της επένδυσης για την κατασκευή εργοστασίου. Ωστόσο, ο Επίτροπος της κομητείας Miaoli Xu Yaochang έγραψε στο Facebook: Η TSMC θα επενδύσει 303,2 δισεκατομμύρια δολάρια Ταϊβάν (περίπου 72,1 δισεκατομμύρια γιουάν) για την κατασκευή εργοστασίων, η οποία είναι η μεγαλύτερη ενιαία επένδυση στην ιστορία της Ταϊβάν. Η TSMC αρνήθηκε να αποκαλύψει το συγκεκριμένο ποσό αυτής της επένδυσης.

Στην πραγματικότητα, ως το μεγαλύτερο χυτήριο καθαρού waffer στον κόσμο, η TSMC έχει προηγουμένως δημιουργήσει προηγμένες μονάδες συσκευασίας και δοκιμών IC σε Taoyuan, Hsinchu, Taichung και Tainan, καθώς και εργοστάσια στο Ναντζίνγκ και τη Σαγκάη της Κίνας. Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της TSMC, μέχρι στιγμής, τα fabs TSMC περιλαμβάνουν έξι fabs 12 ιντσών, έξι fabs 8 ιντσών και ένα fab 6 ιντσών. Ο σκοπός αυτής της κατασκευής των εγκαταστάσεων είναι να βοηθήσει την TSMC να εισέλθει στις υπηρεσίες συσκευασίας και δοκιμών υψηλής τεχνολογίας για να παρέχει μια υπηρεσία μίας στάσης με προηγμένη τεχνολογία συσκευασίας και δοκιμών 3D. Επιπλέον, η κατασκευή του εργοστασίου θα δημιουργήσει περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας.

Google news

Στο δρόμο για την ενεργή είσοδο στην υπηρεσία ολοκληρωμένης συσκευασίας και δοκιμών IC, η TSMC δήλωσε ότι μετά τη μαζική παραγωγή της διαδικασίας 7nm το 2018, η έναρξη της Πλατφόρμας Υποστήριξης Αυτοματοποιημένου Σχεδιασμού (ADEP) απέδειξε την κορυφαία απόδοση στον κατασκευαστή της βιομηχανίας τσιπ και διασφάλιση ποιότητας. Η TSMC κυκλοφόρησε τώρα το πρώτο ADEP 7nm στον κόσμο, το οποίο θα επιταχύνει το σχεδιασμό μηχανών τεχνητής νοημοσύνης, προηγμένα συστήματα πλοήγησης και αυτόνομες εφαρμογές οδήγησης.

Tomtop WW Zaful WW

Από τη μία πλευρά, η TSMC πρωτοστατεί και από την άλλη, ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής χυτηρίου της Huawei, βρίσκεται υπό πίεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι παραγγελίες της TSMC θα μειωθούν απότομα λόγω της απαγόρευσης. Ταυτόχρονα, μεταξύ 2020 και 2021, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες της TSMC θα μειωθούν κατά 7 δισεκατομμύρια ΗΠΑ. Σε κάθε περίπτωση, υπό την επιρροή της «απαγόρευσης», αφενός, η TSMC αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να χάσει τον μεγάλο πελάτη της, Huawei και χάνει άμεσα το 14% των εσόδων του. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να αντιμετωπίσει τον μεγαλύτερο μέτοχο στις Ηνωμένες Πολιτείες, που κατέχει το 20,5% των μετοχών Fang, με την τρέχουσα κατάσταση να μπορεί να περιγραφεί ως δίλημμα.

Σε απάντηση στην κρίση, η TSMC ανακοίνωσε στα μέσα Μαΐου ότι στο μέλλον θα κατασκευάσει ένα προηγμένο εργοστάσιο για τσιπ 12 νανομέτρων με επένδυση 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Η κατασκευή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2021 και η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2024, με δυνατότητα να παράγει 20.000 waffer ανά μήνα.


Αντιμέτωποι με την Huawei, η TSMC θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να την βοηθήσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες. Σύμφωνα με το Bloomberg News, η TSMC προσέλαβε επαγγελματίες εκπροσώπους ομάδων συμφερόντων στην Ουάσινγκτον για να ασκήσει πιέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες για να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στην Huawei και να μειώσει τον αντίκτυπο της επιδείνωσης των σχέσεων Σινο-ΗΠΑ στην επιχείρηση της TSMC. Οι δύο εκπρόσωποι ομάδων συμφερόντων είναι ο Peter Cleveland, ο πρώην επικεφαλής λόμπι της Intel Corporation και ο Nicholas Montella, πρώην στέλεχος του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Μεταξύ αυτών, ο Montera εντάχθηκε στο TSMC τον Μάιο του τρέχοντος έτους και υπηρέτησε ως κυβερνητικός διευθυντής. Ο Peter Kleinf διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος της παγκόσμιας πολιτικής της TSMC πριν από λίγους μήνες.

Σύμφωνα με στοιχεία του OpenSecrets, μιας λίστας εκπροσώπων ομάδων συμφερόντων, οι δαπάνες πίεσης της TSMC κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 ήταν 478.000 δολάρια ΗΠΑ. Τα έγγραφα δείχνουν ότι το Κλίβελαντ άσκησε πιέσεις στο Υπουργείο Εμπορίου και στο Υπουργείο Άμυνας σχετικά με τις δυνατότητες των ΗΠΑ, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ άσκησε πιέσεις για «αποδοχή και διατήρηση των καλύτερων τιμολογίων».

Εγώ έχω να προσθέσω μόνο ένα….”Είναι πολλά τα λεφτά Άρη”!

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή: https://www.ithome.com/


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram