Amazon, Google και Wish καταργούν τα νεοναζιστικά προϊόντα

Η Amazon, η Google και η Wish έχουν καταργήσει τα νεοναζιστικά και λευκά-υπέρ-ρατσιστικά προϊόντα που πωλούνται στις πλατφόρμες τους.

Στις πλατφόρμες αυτές διαπιστώθηκε ότι διατίθενται προς πώληση λευκές σημαίες με υπέρμαχους, νεοναζιστικά βιβλία και προϊόντα Ku Klux Klan. Αλγόριθμοι στο Amazon και το Wish συνέστησαν επίσης άλλα λευκά-υπέρ-ρατσιστικά στοιχεία.

Και οι τρεις εταιρείες δήλωσαν στο BBC ότι απαγορεύονται ρατσιστικά προϊόντα στις πλατφόρμες τους.

Ο Oren Segal από την Anti-Defamation League (ADL), μια οργάνωση κατά του μίσους, δήλωσε ότι οι εταιρείες πρέπει να «συνεχίζουν να είναι στην κορυφή αυτού που προτείνει ο αλγόριθμος». Είπε ότι οι αλγόριθμοι πρέπει να «διδάσκονται να είναι υπεύθυνοι».

Ένα από τα αντικείμενα που βρέθηκαν προς πώληση στο Amazon ήταν μια λευκή υπέρ-ρατσιστική σημαία με κελτικό σταυρό. Η ADL είπε ότι η εικόνα που εμφανίζεται στη σημαία ήταν “ένα από τα πιο κοινά λευκά-υπέρ-ρατσιστικά σύμβολα” Ένας αγοραστής είχε αφήσει μια “κριτική” για το προϊόν τον Ιούνιο, δηλώνοντας: “Αυτή είναι μια νεοναζιστική σημαία. Η Amazon δεν πρέπει να επωφελείται από αυτό.” Ωστόσο, ένας άλλος κριτικός είπε ότι η σημαία θα ήταν «καλή για χρήση σε παρελάσεις» και ευχαρίστησε την Amazon για την «πραγματοποίησή της».

Οι αλγόριθμοι του Amazon συνέστησαν μια άλλη αμφιλεγόμενη σημαία που οι αγοραστές «αγόραζαν συχνά μαζί». Και τα δύο σύμβολα φορέθηκαν από τον ένοχο του Christchurch όταν σκότωσε 51 άτομα το 2019. Στο Amazon βρέθηκαν επίσης άλλα προϊόντα που φέρουν σημαία ουράνιου τόξου, παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποιείται από την κοινότητα των ΛΟΑΤ. Όλα αυτά τα προϊόντα έχουν πλέον καταργηθεί από την Amazon.

Η διαδικτυακή εταιρεία λιανικής πώλησης, Wish, έχει επίσης καταργήσει προϊόντα με θέμα το Ku Klux Klan. Στη σελίδα για ένα κινούμενο σχέδιο με θέμα το KKK, η Wish πρότεινε “σχετικά αντικείμενα”, όπως κουκούλα και Celtic Cross.

Προϊόντα που σχετίζονται με το κίνημα Boogaloo βρέθηκαν επίσης προς πώληση σε Amazon, Google και Wish. Η ομάδα Boogaloo είναι μια ακροδεξιά ελευθεριακή πολιτοφυλακή στις ΗΠΑ. Αρκετοί άνθρωποι που συνδέονται με την ομάδα έχουν κατηγορηθεί για τρομοκρατικά αδικήματα και τη δολοφονία κρατικών αξιωματούχων στις ΗΠΑ. Και οι τρεις πλατφόρμες κατάργησαν το περιεχόμενο Boogaloo μετά από επικοινωνία με το BBC.

Η Google κατάργησε επίσης ρατσιστικό περιεχόμενο από τα Βιβλία Google και τα καταστήματα του Google Play. Το think tank Demos έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι οι διαδικτυακοί αλγόριθμοι μπορούν να ωθήσουν τους αγοραστές προς το περιεχόμενο μίσους. «Χρειάζεται συχνά ανθρώπινη έρευνα για να διαπιστωθεί ότι οι άνθρωποι οδηγούνται σε αυτό το μονοπάτι», δήλωσε ο Josh Smith του Demos.

Πώς απάντησαν οι εταιρείες;

Η Amazon είπε: “Τα εν λόγω προϊόντα δεν είναι πλέον διαθέσιμα και έχουμε αναλάβει δράση για τους κακούς παράγοντες που προσέφεραν τα προϊόντα και παραβίασαν τις πολιτικές μας”.

Η Google είπε: “Δεν επιτρέπουμε διαφημίσεις ή προϊόντα που πωλούνται στις πλατφόρμες μας που εμφανίζουν συγκλονιστικό περιεχόμενο ή προάγουν το μίσος. Εφαρμόζουμε σθεναρά αυτές τις πολιτικές και λαμβάνουμε μέτρα όταν διαπιστώνουμε ότι παραβιάζονται.”

Το Wish είπε: «Εργαζόμαστε σκληρά για να αφαιρέσουμε αυτά τα αντικείμενα και λαμβάνουμε επιπλέον μέτρα για να αποτρέψουμε την εμφάνιση αυτών των αντικειμένων».

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε SUBSCRIBE στη Youtube σελίδα μας Couple Unboxingκαι να πατήσετε το “καμπανάκι” () για να ενημερώνεστε για τα νέα μας video.

Μπορείτε επίσης να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

 

Πηγή: https://www.bbc.com/

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Επιχείρηση... Unboxing!!! Δυναμικά και κωμικά δίδυμα, κάνουν παραγγελίες online και σας τις παρουσιάζουν χωρίς ενδοιασμούς!

Σχετικά άρθρα