Επτά έξυπνοι τρόποι για να δώσουμε ζωή στα παλιά (και ξεχασμένα) Android smartphone μας!

Μοίρασε την γνώση...

Έφτασε η στιγμή που τόσο καιρό περιμέναμε, καθώς έχουμε αποφασίσει να αγοράσουμε ένα νέο πανίσχυρο smartphone που θα αντικαταστήσει την παλαιότερη συσκευή μας. Αφού προμηθευτούμε το νέο μας κινητό, στη συνέχεια η επόμενη σκέψη που μας περνάει από το μυαλό είναι τι να κάνουμε με την παλαιότερη συσκευή μας. Να την δώσουμε σε κάποιον φίλο ή συγγενικό πρόσωπο ή να την πουλήσουμε! Εφόσον βέβαια είναι σε καλή κατάσταση. Όμως αυτές δεν  είναι η μοναδικές επιλογές, καθώς μπορούμε να την αξιοποιήσουμε εντελώς διαφορετικά! Παρακάτω θα μιλήσουμε για επτά έξυπνους τρόπους με τους οποίους μπορούμε για δώσουμε «νέα ζωή» στα παλαιότερα Android smartphone μας… Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμη και τα προ τριετίας smartphone αποτελούν στην πραγματικότητα ισχυρούς υπολογιστές χεριού, με αποθηκευτικό χώρο και φωτογραφική κάμερα.

Μεταμορφώνουμε το παλιό Android smartphone μας σε webcam!

Τώρα που οι εφαρμογές για video conferencing γνωρίζουν τεράστια άνθηση (Zoom, Skype κ.λπ.), μπορούμε με μεγάλη ευκολία να μετατρέψουμε το παλαιό smartphone μας σε μια λειτουργική webcam, αρκεί να κατεβάσουμε από το Play Store την εφαρμογή DroidCam Wireless Webcam. Πολλές φορές η κάμερα του κινητού μας μπορεί να είναι πιο καθαρή από αυτή του φορητού μας υπολογιστή!

«Αποθήκη» παλιών φωτογραφιών!

Οι φωτογραφίες και τα video πολλές φορές καταλαμβάνουν μπόλικο αποθηκευτικό χώρο στο smartphone μας. Μπορούμε λοιπόν να μεταφέρουμε κάποιες από τις παλαιότερες φωτογραφίες μας, στο παλιό μας κινητό και να τις βλέπουμε από αυτό, αρκεί να εγκαταστήσουμε την εφαρμογή Google Photos. Επίσης σε περίπτωση που θέλουμε να προστατέψουμε ακόμα περισσότερο το νέο μας ακριβό κινητό, μπορούμε τώρα το καλοκαίρι, όταν πηγαίνουμε στην παραλία, να χρησιμοποιούμε την παλαιότερη συσκευή μας.

Μετατροπή σε… τηλεκοντρόλ!

Αναμφίβολα, ένα τηλεκοντρόλ που μπορεί να κάνει τα πάντα, προσφέρει τεράστια ευκολία και άνεση. Μπορούμε λοιπόν να κατεβάσουμε μια εφαρμογή remote control, όπως για παράδειγμα το iRule και να χειριστούμε με το παλιό μας κινητό, από το Xbox One και την Smart TV μας, μέχρι τις έξυπνες λάμπες του σπιτιού μας.

Και… κάμερα ασφαλείας;

Αναμφίβολα, υπάρχουν πολλές λύσεις στον τομέα του home security, όμως εάν θέλουμε να αποκτήσουμε χωρίς κόστος μια κάμερα ασφαλείας, μπορούμε να αξιοποιήσουμε το παλαιότερο smartphone μας, μετατρέποντάς το σε μια αξιόλογη home security camera. Κατεβάζουμε απλά μια εφαρμογή security camera, όπως για παράδειγμα το Alfred, βρίσκουμε ένα κατάλληλο σημείο στο σπίτι μας για να το τοποθετήσετε και στη συνέχεια μπορούμε να έχουμε τον πλήρη έλεγχο για το τι συμβαίνει στο σπίτι μας!

Baby Monitor… γίνεται;

Θέλουμε πρόσθετη ασφάλεια για το πλασματάκι που μόλις ήρθε στον κόσμο; Εκτός από τα παραδοσιακά baby monitors που κυκλοφορούν στην αγορά, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε ως baby monitor και το παλιό μας smartphone. Κατεβάζουμε την εφαρμογή Dormi και απλά ακολουθούμε τις οδηγίες. Το αποτέλεσμα θα μας εντυπωσιάσει!

Το… εναλλακτικό ασύρματο ποντίκι!

Μπορεί να φαίνεται τρελό, όμως μπορούμε να μετατρέψουμε το παλιό μας κινητό σε ένα αξιόπιστό wireless mouse. Κατεβάζουμε την εφαρμογή Remote Mouse, συνδέουμε το smartphone μας στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi με τον υπολογιστή μας και μόλις έχουμε αποκτήσει χωρίς χρήματα ένα ασύρματο ποντίκι! Θα μας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε παρουσιάσεις Power Point για απομακρυσμένο έλεγχο των διαφανειών μας.

Music Player!

Αφού έχουμε πλέον στην κατοχή μας ένα νέο smartphone, μια πολύ καλή λύση για να αξιοποιήσουμε την παλαιότερη συσκευή μας είναι να την μετατρέψουμε σε ένα… music player για να ακούμε τα αγαπημένα μας μουσικά κομμάτια. Εγκαθιστούμε σε αυτό μια από τις πολλές εφαρμογές μουσικής από το Play Store και είμαστε έτοιμοι! Ποιος ο λόγος άλλωστε να κουβαλάμε στην παραλία ή στο γυμναστήριο το νέο μας ακριβό τηλέφωνο, όταν κάνει την δουλειά περίφημα και η παλαιότερη συσκευή μας;

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

[Πηγή]
Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Only the best toys for the best boys! Επιμέλεια κειμένου: Renata Dermati. [email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com