Έρχονται στην Ελλάδα οι ευρωπαϊκοί κόμβοι ψηφιακής τεχνολογίας

Μοίρασε την γνώση...

Στη δημιουργία έως 13 Ευρωπαϊκών Κόμβων Ψηφιακής Τεχνολογίας θα προχωρήσει από το επόμενο έτος η χώρα μας, συμμετέχοντας στο δίκτυο που σχεδιάζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του νέου πολυετούς χρηματοδοτικού προγράμματος “Ψηφιακή Ευρώπη 2021-2027” (Digital Europe Programme 2021-2027) που εντάσσεται στο νέο ΕΣΠΑ.

banner

Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο κέντρων καινοτομίας (EDIHs), μη κερδοσκοπικού σκοπού, που θα υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες, αλλά και τον δημόσιο τομέα, στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

Διαφήμιση

Στόχος είναι, μέσω του Δικτύου των EDIHs, να ενισχυθούν οι δυνατότητες της ΕΕ στους τομείς της υπολογιστικής υψηλών επιδόσεων (HPC), της τεχνητής νοημοσύνης (AI), της κυβερνοασφάλειας (cyber security), της ανάπτυξης προηγμένων ψηφιακών δεξιοτήτων (digital skills) καθώς και του ψηφιακού μετασχηματισμού της δημόσιας διοίκησης και της διαλειτουργικότητας.

Google news

Όπως αναφέρεται στο σχέδιο, στον πυρήνα των Κόμβων Ψηφιακής Τεχνολογίας αναμένεται ότι θα είναι ένας ερευνητικός και τεχνολογικός φορέας ή ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα που παρέχει τεχνολογικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η σύμπραξη (κόμβος) θα πρέπει να περιλαμβάνει φορείς με εμπειρία σε ανάπτυξη επιχειρήσεων, καινοτομία στον δημόσιο τομέα και εκπαίδευση καθώς και άλλους φορείς, όπως καινοτομικές συστάδες επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών, εμπορικά επιμελητήρια, θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων, ενώσεις βιομηχανιών, κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης κ.ο.κ.

Cafago WW Wondershare WW

Υπηρεσίες μιας στάσης
Σύμφωνα με το σκεπτικό του προγράμματος, οι Κόμβοι θα αποτελέσουν “καταστήματα μιας στάσης” για τις επιχειρήσεις και θα παρέχουν υπηρεσίες όπως:

– Δοκιμή πριν από την επένδυση (Test before invest)


– Δεξιότητες και κατάρτιση (Skills and training)

– Υποστήριξη στην εύρεση επενδύσεων (Support to find investments)

– Οικοσύστημα Καινοτομίας και δυνατότητες δικτύωσης (Innovation ecosystem and networking opportunities)

Η διαδικασία της επιλογής
Τα EDIHs προβλέπεται να συγχρηματοδοτηθούν (υπό τη μορφή επιχορήγησης για περίοδο 3 έως 7 ετών) από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τα κράτη μέλη. Η επιλογή των ελληνικών κόμβων θα γίνει με διαγωνιστική διαδικασία που θα πραγματοποιήσουν οι γενικές γραμματείες Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Έρευνας και Τεχνολογίας, Βιομηχανίας και Εργασίας. Όσοι επιλεγούν θα κληθούν να συμμετάσχουν στην αντίστοιχη διαδικασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2021, με στόχο μέσα στην επόμενη χρονιά να υπάρχει τουλάχιστον ένας κόμβος σε κάθε χώρα της ΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δίκτυο Ευρωπαϊκών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας υλοποιείται στο πλαίσιο του νέου πολυετούς χρηματοδοτικού προγράμματος “Ψηφιακή Ευρώπη 2021-2027” (Digital Europe Programme 2021-2027), οι όροι του οποίου, ο τρόπος εφαρμογής του και ο συνολικός του προϋπολογισμός θα εξειδικευτούν με την οριστικοποίηση του σχετικού κανονιστικού πλαισίου από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ.

Πηγή: capital.gr


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram