Νέα τεχνολογία ταχείας φόρτισης φορτίζει τηλέφωνο κατά το ήμισυ σε πέντε λεπτά

Η Qualcomm προχώρησε στην ανακοίνωση της νέας της τεχνολογίας ταχείας φόρτισης Quick Charging 5 (QC 5), με την κατασκευάστρια να υποστηρίζει ότι το νέο πρότυπο επιτυγχάνει φόρτιση ενός τηλεφώνου με μπαταρία χωρητικότητας 4.500mAh από το 0 στο 50% σε χρόνο πέντε λεπτών, ενώ η πλήρης φόρτιση επιτυγχάνεται σε χρόνο δεκαπέντε λεπτών.

Η τεχνολογία QC 5 θα είναι διαθέσιμη σε συσκευές που ενσωματώνουν τις πρόσφατες πλατφόρμες Snapdragon 865, Snapdragon 865+ της εταιρείας, ενώ θα υποστηρίζει και όλα μελλοντικά high-end chipsets της εταιρείας. Το νέο πρότυπο ταχείας φόρτισης θα υποστηρίζει φορτιστές ισχύος άνω των 100W.

Το νέο πρότυπο προσφέρει έως και τέσσερις φορές ταχύτερη φόρτιση σε σχέση με τα σημερινά πρότυπα ταχείας φόρτισης, ενώ η διαδικασία επιτυγχάνεται με έως και 10 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Από τους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, η Xiaomi ήδη έχει δεσμευθεί ότι θα λανσάρει συσκευές που θα ενσωματώνουν την τεχνολογία QC 5. Προφανώς η λύση θα επιλεγεί από περισσότερους κατασκευαστές αφού ήδη τα προγενέστερα πρότυπα Quick Charging 4 και 4+ έχει επιλεγεί από τουλάχιστον 35 εταιρείας σχεδιασμού και κατασκευής έξυπνων κινητών τηλεφώνων. Επιπρόσθετα, τρίτοι κατασκευαστές αξεσουάρ (π.χ. η Belkin) χρησιμοποιούν τα πρότυπα της Qualcomm για τους φορτιστές που προσφέρουν.

Οι πρώτες συσκευές που θα υποστηρίζουν την τεχνολογία ταχείας φόρτισης QC 5 θα κάνουν την εμφάνισή τους κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την Qualcomm.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετοί κατασκευαστές συσκευών smartphone έχουν ανακοινώσει νέες τεχνολογίες ταχείας φόρτισης, αλλά πρόκειται για λύσεις που βρίσκονται ακόμη σε πρώιμα στάδια επίδειξης τεχνολογίας ή προορισμένα για χρήση από τους ίδιους τους κατασκευαστές. Ενδεικτικά, η Oppo έχει παρουσιάσει την λύση SuperVooc στα 125W ενώ η Vivo έχει παρουσιάσει μία λύση ισχύος 120W. Επίσης στα 120W είναι και ένας νέος φορτιστής που πιστοποιήθηκε από τις κινεζικές αρχές για λογαριασμό της Xiaomi.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα