Στην μάχη των απεριόριστων δεδομένων στην κινητή μπαίνουν οι πάροχοι……!

Μοίρασε την γνώση...

Σε νέο πεδίο ανταγωνισμού των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας εξελίσσοντας τα δεδομένα, κοινώς data, μετά και την πανδημία του κορονοϊού που εκτίναξε την χρήση του διαδικτύου. Μία-μία οι εγχώριες εταιρείες κινητής ξεκινούν να προσφέρουν προγράμματα συμβολαίου με απεριόριστό όγκο δεδομένων για τους καταναλωτές, γεγονός που σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει το χάρτη των μεριδίων, την ώρα που ένας «νέος» παίκτης ετοιμάζεται να εμφανιστεί στην αγορά.

banner

Οι ανακοινώσεις μάλιστα αυτές για τα νέα πακέτα έρχονται σε μια περίοδο που το κόστος των δεδομένων κινητής της χώρας βρίσκεται υπό αμφισβήτηση ή διερεύνηση. Να θυμίσουμε ότι η αντιπαράθεση για το κόστος της κινητής τηλεφωνίας, η οποία ξεκίνησε προ μηνών μετά από την δημοσιοποίηση της έκθεσης της Rewheel που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Eπιτροπής Ανταγωνισμού, συνεχίστηκε μέχρι και την εβδομάδα που μας πέρασε. Στα πρόσφατα επεισόδια, συγκαταλέγεται μια ακόμα ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ως απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση στη βουλή. Σύμφωνα με αυτή «οι τιμές αποκλιμακώνονται το τελευταίο διάστημα ενώ υπάρχουν πλέον και προγράμματα με απεριόριστο όγκο δεδομένων». Μάλιστα η ΕΕΤΤ τονίζει ότι σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες δεν υπάρχει η δυνατότητα απευθείας παρέμβασης στις τιμές της αγοράς, όπως π.χ. ενδεικτικά περιορισμός του ύψους των χρεώσεων, υποχρεώσεις ελέγχου τιμών και κοστοστρέφειας, κλπ».

Όσον αφορά στις τιμές των νέων προγραμμάτων που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, τα οποία προσφέρονται εδώ και αρκετό καιρό στο εξωτερικό και χαίρουν θερμής απήχησης, χαρακτηρίζονται από παράγοντες της αγοράς καλύτερες σε σχέση με το παρελθόν αλλά υψηλότερες από αντίστοιχες άλλων χωρών.

Google news

Παρόλα αυτά ενδέχεται να βελτιωθούν το επόμενο διάστημα δεδομένου του ανταγωνισμού που φουντώνει με την επικείμενη εμφάνιση του 4ου παίκτη στην κινητή, που δεν είναι άλλος από την Nova. Να θυμίσουμε ότι την εβδομάδα που μας πέρασε η Nova ανακοίνωσε ότι ξεκινά τις πιλοτικές δοκιμές των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, με εργαζόμενους της εταιρείας, ώστε να είναι έτοιμη να λανσάρει τις υπηρεσίες MVNO από το Φθινόπωρο.

Blackshark WW ZTE Many GEOs

Επιδίωξη των τηλεπικοινωνιακών παρόχων είναι να αναδιαμορφώσουν την εμπορική τους πολιτική, όσον αφορά στα προγράμματα συμβολαίου, τα οποία στο τέλος του 2019 αντιπροσώπευαν το 43% των συνολικών ενεργών συνδέσεων κινητής στην Ελλάδα. Αυτά άλλωστε, αποτελούν και το μεγαλύτερο έσοδο των παρόχων. Μάλιστα αν τα νέα προγράμματα μετά και την διαμάχη που έχει ξεσπάσει για το κόστος της κινητής διατηρήσουν στις ονομαστικές τους τιμές θα μπορούσαν να βελτιώσουν και μια χρόνια στρέβλωση της ελληνικής αγοράς, η οποία εξαιτίας των γενναίων προσφορών προς τους καταναλωτές, οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα για το τελικό κόστος των υπηρεσιών.

Τα προγράμματα unlimited data των παρόχων

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις ήρθαν από την Cosmote με την ανακοίνωση των προγραμμάτων Gigamax, τα οποία ξεκινούν από τα 25 ευρώ αλλά προσφέρουν απεριόριστα δεδομένα με διάφορους συνδυασμούς λεπτών ομιλίας και SMS από τα 55 ευρώ το μήνα, για συνδέσεις χωρίς επιδότηση συνδρομής. Μάλιστα στα Gigamax χωρίς απεριόριστα data, προσφέρονται επιπλέον δεδομένα σε περίπτωση που ο συνδρομητής έχει συνδυαστικό πρόγραμμα με σταθερό τηλέφωνο.


Ειδοποιός διαφορά των Cosmote Gigamax είναι ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στην ταχύτητα του Internet, κάτι που ισχύει στην περίπτωση των προγραμμάτων της Vodafone και της Wind.

Στα έξτρα που προσφέρει η Cosmote πρέπει να αναφερθεί και η δυνατότητα χρήσης απεριόριστων δεδομένων σε άλλη συσκευή μέσω της υπηρεσίας COSMOTE Mobile Internet Extra SIM, το κόστος της οποίας ανέρχεται στα 5 ευρώ το μήνα.

Στην περίπτωση της Vodafone τώρα τα unlimited προγράμματα έχουν διαφορετική πολιτική. Η διαφορά των τριών πακέτων για ιδιώτες κι επαγγελματίες που εγκαινίασε η εταιρεία, εντοπίζεται στην ανώτατη ταχύτητα σύνδεσης του κάθε πακέτου, ένα μοντέλο δηλαδή παρόμοιο με αυτό της σταθερής τηλεφωνίας όπου οι χρήστες κοστολογούνται ανάλογα με την ταχύτητά που απολαμβάνουν. Και στις δύο περιπτώσεις (ιδιώτες κι επιχειρήσεις), στο βασικό πακέτο η ανώτατη ταχύτητα είναι τα 2 Mbps, στο μεσαίο πακέτο η μέγιστη δυνατή ταχύτητα φτάνει τα 10 Μbps, ενώ στο ενισχυμένο πακέτο δεν υπάρχει περιορισμός στην ταχύτητα της σύνδεσης, η οποία είναι πάντα η μέγιστη δυνατή ανάλογα με την κάλυψη του δικτύου. Πέρα από τα δεδομένα και τα τρία πακέτα έρχονται με απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά και κινητά και SMS.

Όσο για το κόστος στην περίπτωση των ιδιωτών ξεκινά από 55 ευρώ κι ανεβαίνει στα 65 ευρώ και 69 ευρώ για το μεσαίο και μεγάλο πακέτο, και στην περίπτωση των επαγγελματιών ξεκινά από 58 ευρώ και ανεβαίνει στα 68 ευρώ και στα 74 ευρώ για το μεσαίο και μεγάλο πακέτο αντίστοιχα.

Από τον χορό δεν λείπει και η Wind η οποία λάνσαρε όμως μόνο ένα πακέτο με απεριόριστο όγκο δεδομένων. Το πακέτο ονόματι W Unlimited GB, προσφέρει επιπλέον 3000 λεπτά ομιλίας και 3000 SMS κόστος 44,90 ευρώ το μήνα. Στην περίπτωση της Wind αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την κατανάλωση 15 GB δεδομένων, η ταχύτητα πέφτει στο 1 Mbps.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή: https://www.insider.gr/


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram