Διαθέσιμες όλο και περισσότερες κινητές συσκευές 5G

Όλο και περισσότερα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς ξεκινούν την εμπορική λειτουργία τους και αυτό ωθεί τους κατασκευαστές να «επιταχύνουν» τον ρυθμό παρουσίασης συσκευών που αξιοποιούν τις δυνατότητες του 5G.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Global Mobile Suppliers Association (GSA), ο αριθμός των διαθέσιμων στο εμπόριο συσκευών 5G στην αγορά αυξήθηκε κατά 20% μέσα σε έναν μόλις μήνα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία που επικαλείται η GSA στα τέλη Ιουλίου υπήρχαν εμπορικά διαθέσιμες 162 συσκευές, που υποστηρίζουν την τεχνολογία 5G, έναντι 135 συσκευών στα τέλη Ιουνίου.

Στο μεταξύ, όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, οι ανακοινώσεις για τη μελλοντική διάθεση συσκευών 5G συνεχίζει να αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Τον Ιανουάριο του 2020, ο αριθμός των ανακοινωμένων συσκευών 5G ξεπέρασε τις 200 για πρώτη φορά. Μέχρι το τέλος Ιουλίου 364 συσκευές είχαν ανακοινωθεί, εκ των οποίων 162 ήταν εμπορικά διαθέσιμες.

Με βάση τις δηλώσεις των κατασκευαστών, οι αναλυτές εκτιμούν ότι τουλάχιστον 200 αντίστοιχες συσκευές θα είναι διαθέσιμες εμπορικά στην παγκόσμια αγορά έως τα τέλη του τρίτου τριμήνου του 2020. Βέβαια, όπως σημειώνουν οι ίδιοι, πολλά χρονοδιαγράμματα για το λανσάρισμα συσκευών, που υποστηρίζουν την τεχνολογία 5G έχουν μείνει μετέωρα εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19.

Από πλευράς ζήτησης ήδη οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές για την αγορά του 5G. Για παράδειγμα, εξαιρετική δυναμική δείχνουν οι πωλήσεις 5G smartphones στη μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη για τα «έξυπνα» κινητά, αυτή της Κίνας. Για την ακρίβεια ένα στα τρία smartphone (33%), που πωλήθηκε στην Κίνα το δεύτερο τρίμηνο του 2020, υποστήριζε την τεχνολογία 5G, σε σύγκριση με μόλις 16% το πρώτο τρίμηνο του έτους. Το ποσοστό αυτό μάλιστα ήταν ακόμη υψηλότερο τον Ιούνιο, όπου πάνω από το 40% των smartphones που πωλήθηκαν ήταν 5G ready, σύμφωνα με το «Counterpoint’s Market Pulse» της Counterpoint Research.

Σύμφωνα με τις υπάρχουsες εκτιμήσεις, ο συνολικός αριθμό των συνδέσεων 5G θα φθάσει στα 190 εκατ. μέχρι το τέλος του 2020 και στα 2,8 δισ. μέχρι το τέλος του 2025, όπως επισημαίνει το πρόσφατο Ericsson Mobility Report. Σύμφωνα δε με την Gartner, τα κινητά τηλέφωνα τεχνολογίας 5G εκτιμάται ότι θα αντιπροσωπεύουν το 11% των συνολικών πωλήσεων κινητών το 2020.

Πηγή: https://www.cnn.gr/

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα