Δημοφιλής παραλλαγή κακόβουλου λογισμικού σαρώνει κωδικούς πρόσβασης από προγράμματα περιήγησης και VPN!

Μοίρασε την γνώση...

Σαν να μην έχουμε αρκετά πράγματα να ανησυχούμε αυτές τις μέρες, υπάρχει μια ολοκαίνουργια έκδοση ενός δημοφιλούς στελέχους κακόβουλου λογισμικού που έχει μάθει κάποια νέα και επικίνδυνα κόλπα.

banner

Συγκεκριμένα, μπορεί να συλλέξει διαπιστευτήρια σύνδεσης από μια ποικιλία προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων περιήγησης ιστού όπως το Chrome και το Firefox, υπηρεσίες VPN, προγράμματα email και άλλα.

Διαφήμιση

Μπορεί ακόμη και να αποσπάσει διαπιστευτήρια από το μητρώο, σύμφωνα με τον Jim Walter, ανώτερο ερευνητή απειλών στο SentinelOne (μέσω Bleeping Computer). Με την ονομασία «Agent Tesla», η αρχική έκδοση ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά πριν από έξι χρόνια και οι ερευνητές ασφαλείας παρατηρούν τώρα τη «σταθερή ανάπτυξη» στη χρήση του κατά το τελευταίο έτος.

Google news

“Το κακόβουλο λογισμικό πωλήθηκε αρχικά σε διάφορα υπόγεια φόρουμ και αγορές, καθώς και στον δικό του ιστότοπο του AgentTesla.com (τώρα ανενεργό) Ο Agent Tesla, όπως πολλοί από τους συγχρόνους του, προσέφερε τόσο το ίδιο το κακόβουλο λογισμικό όσο και έναν πίνακα διαχείρισης, για την συλλογή και διαχείριση των δεδομένων που μάζευε. Πληροφορίες που συλλέγονται από μολυσμένες συσκευές καθίστανται γρήγορα διαθέσιμες για τον εισβολέα μέσω της διεπαφής του πίνακα “, εξηγεί το Sentinel Labs.

Dresslily WW Zaful WW

Μέρος της ελκυστικότητας αυτών των στελεχών κακόβουλου λογισμικού είναι η φθηνή τιμολόγηση. Όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη σκηνή, ο Agent Tesla μπορούσε να βρεθεί σε πακέτα που κοστίζουν 12$ ανά μήνα, 25$ για τρεις μήνες ή 35$ για έξι μήνες.

Ευτυχώς, ο Agent Tesla δεν είναι τόσο εξελιγμένος στην παράδοσή του. Όπως πολλοί τύποι κακόβουλου λογισμικού, εξαπλώνεται κυρίως μέσω καμπανιών ηλεκτρονικού ψαρέματος. Πιο πρόσφατα, βρέθηκε σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ισχυρίζονται ότι προσφέρουν ενημερώσεις Covid-19 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Εγχύθηκε επίσης σε ειδικά κατασκευασμένα έγγραφα του Office.


Εκτός από την κλοπή διαπιστευτηρίων σύνδεσης από διάφορα νόμιμα λογισμικά, ο Agent Tesla είναι επίσης keylogger. Στην πραγματικότητα, η εγκατάσταση ενός keylogger είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνει μετά τη μόλυνση ενός συστήματος. Μπορεί επίσης να κλέψει κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi.

Όπως συμβαίνει συνήθως με αυτά τα πράγματα, οι έξυπνες υπολογιστικές συνήθειες είναι η καλύτερη άμυνα σας. Όπως να μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα απροσδόκητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να είστε προσεκτικοί με τα συνημμένα στα email που λαμβάνετε.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή: https://www.pcgamer.com/


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram