Η Fitbit υποστηρίζει ότι ανιχνεύει σε ασυμπτωματικούς ασθενείς τον κορονοϊό με τις συσκευές της!

Μοίρασε την γνώση...

Σημαντικά συμπεράσματα στην «μάχη» κατά του κορονοϊού ισχυρίζεται ότι προσφέρει η έρευνα που πραγματοποίησε η γνωστή εταιρεία wearable συσκευών Fitbit. Όπως ανακοίνωσε, οι συσκευές της με την βοήθεια ενός αλγορίθμου μπορούν να ανιχνεύουν τον COVID-19 σε κάποιους χρήστες και μάλιστα προτού αυτοί εμφανίσουν κάποιο σύμπτωμα.

«Τον Μάιο, ανακοινώσαμε την έναρξη της μελέτης Fibit COVID-19 με στόχο τη δημιουργία ενός αλγορίθμου που ανιχνεύει τον κορονοϊό, πριν ακόμα εμφανιστούν τα συμπτώματα στους νοσούντες. Σε κάτι περισσότερο από δύο μήνες, έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 100.000 χρήστες στις ΗΠΑ και τον Καναδά, με περισσότερα από 1.000 θετικά κρούσματα του ιού. Αυτή η μελέτη παρουσιάζει μια συναρπαστική ευκαιρία να δούμε πως η δύναμη της κοινότητας Fitbit θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα αυτή τη νέα και περίπλοκη ασθένεια» αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία σε δημοσίευση στο blog της.

Η Fitbit έχει υποβάλει την πρώιμη έρευνά της για δημοσίευση και διερεύνηση. Παράλληλα όμως μοιράζεται μερικά από τα προκαταρκτικά ευρήματα. Μεταξύ αυτών, αναφέρει ότι οι συσκευές της ανιχνεύουν σχεδόν το 50% των περιπτώσεων COVID-19 μια μέρα πριν οι ίδιοι οι χρήστες αναφέρουν την εμφάνιση των συμπτωμάτων τους, γεγονός που η ίδια χαρακτηρίζει πολύ σημαντικό αφού οι φορείς του ιού μπορούν να τον μεταδώσουν πριν ακόμα εμφανίσουν συμπτώματα.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Fitbit, η μελέτη επιβεβαιώνει το γεγονός πως ο ρυθμός αναπνοής, οι καρδιακοί παλμοί σε κατάσταση ανάπαυσης του χρήστη αλλά και η μεταβολή του καρδιακού ρυθμού (HRV) αποτελούν χρήσιμες ενδείξεις για την έναρξη της νόσου. «Η έρευνά μας δείχνει ότι η μέτρηση HRV, που είναι η διακύμανση του καρδιακού ρυθμού, μειώνεται συχνά, ενώ οι καρδιακοί παλμοί σε κατάσταση ανάπαυσης και ο ρυθμός αναπνοής είναι συχνά αυξημένοι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μετρήσεις αυτές αλλάζουν σχεδόν μια εβδομάδα πριν οι συμμετέχοντες αναφέρουν τα συμπτώματα» τονίζει η εταιρεία.

Η Fitbit μάλιστα αναφέρει ότι τα ευρήματα της επιβεβαιώνουν και κάποιες άλλες θεωρίες σχετικές με τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένης αυτής που αναφέρει ότι άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας ή χρήστες με υψηλό δείκτη μάζας – σώματος (ΔΜΣ), έχουν αυξημένες πιθανότητες σοβαρών προβλημάτων. Επίσης, η δύσπνοια και ο εμετός είναι τα συμπτώματα που είναι πιο πιθανό να προβλέψουν ότι κάποιος με COVID-19 θα πρέπει να νοσηλευτεί. Σύμφωνα με τη Fitbit, ο πονόλαιμος και ο πόνος στο στομάχι ήταν μεταξύ των συμπτωμάτων που είναι λιγότερο πιθανό να προβλέψουν την ανάγκη για νοσηλεία.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή: https://www.insider.gr/


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com