Είναι επικίνδυνη η χρήση Tablet για τα παιδιά μας; Τι λένε οι ειδικοί;;

Η χρήση του tablet, αποτελεί ένα αμφιλεγόμενο θέμα συζήτησης μεταξύ γονιών σε κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά και επιστημονικό αντικείμενο μελέτης στα επίκαιρα συνέδρια παιδικής ψυχολογίας.

Ο σύγχρονος γονιός έχει πολλές υποχρεώσεις, λίγο χρόνο και πολλές ανάγκες
Δυστυχώς, πολλές φορές ο γονιός δεν έχει χρόνο ούτε για τον εαυτό του.Σε ένα περιβάλλον στο οποίο μας κατακλύζουν καθημερινές ευθύνες, πολύ συχνά δεν υπάρχει χρόνος. Παρακαλάς η μέρα να ήταν μεγαλύτερη για να μπορούσες να ξεκουραστείς και να είσαι μαζί με το παιδί σου.

Η έλλειψη χρόνου, η κούραση, είναι λόγοι που πολύ συχνά οδηγούν τους γονείς σε λάθος επιλογές ανατροφής και διαπαιδαγώγησης.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια η τηλεόραση αποτελούσε μια καλή babysitter για να κάνει ο γονιός μερικές δουλειές στο σπίτι. Μέχρι αυτό το σημείο τα πράγματα είναι καλά και ελεγχόμενα.

Τί γίνεται όμως όταν η απασχόληση ενός παιδιού γίνεται πιο συχνή και πολύωρη;
Ο Στέλιος Μαντούδης απαντά : η συχνή χρήση οθονών από τα παιδιά δημιουργεί εντάσεις ανάμεσα στο παιδί και το γονιό και πολύ συχνά κι ανάμεσα στο ζευγάρι όπου ένας από τους δύο αντιδρά ή αντιστέκεται στην πολύωρη χρήση τους.

Το πρόβλημα των οθονών γίνεται ακόμη μεγαλύτερο με τη χρήση tablets
Η τηλεόραση και τα DVD απασχολούν τα παιδιά μέσα στο σπίτι. Τα tablets είναι παντού. Είναι μικρά, εύχρηστα, με απεριόριστες επιλογές applications που είναι δύσκολο να τα βαρεθείς. Σήμερα, συναντάμε συχνά οικογένειες σε εστιατόρια, όπου οι γονείς, φίλοι και συγγενείς τρώνε, ενώ τα παιδιά απασχολούνται με τα tablets.

Το τίμημα της απασχόλησης των παιδιών με τα tablets είναι μεγάλο και αρκετά συχνά μπορεί να δημιουργήσει μη αναστρέψιμες διαταραχές που θα επηρεάζουν τη λειτουργικότητα του παιδιού σε όλη του την ζωή.

Πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες απασχολούν επιστήμονες υγείας σχετικά με τον εθισμό στις οθόνες. Κι όταν αναφερόμαστε στον εθισμό εννοούμε όλες αυτές τις παθολογικές καταστάσεις που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος.

Τι προκαλεί η χρήση tablet στα παιδιά και τους εφήβους
Η καθημερινή και πολύωρη έκθεση στις οθόνες επηρεάζει τον εγκέφαλο και τη συμπεριφορά του παιδιού- εφήβου.Έτσι, δημιουργούνται: Εκνευρισμός, νοητική κούραση, τάση για απομόνωση από διαπροσωπικές σχέσεις, υπερδιέγερση, δυσκολίες συγκέντρωσης, δυσκολία στον ύπνο, εθισμός στις οθόνες, εναντιωματική συμπεριφορά.

Η γνώμη του ειδικού
Είναι γνωστό ότι μερικές φορές η ανάγκη της εύκολης λύσης μπορεί να μας στοιχίσει πιο ακριβά. Ας λάβουμε υπόψη μας όλοι σοβαρά τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει η πολύωρη ενασχόληση των παιδιών μας με τα tablets καθώς και τη διάβρωση των διαπροσωπικών σχέσεων μας και ας πράξουμε σοφά υιοθετώντας « το παν μέτρον άριστον»!!!

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα