Η TSMC ξεκινά μαζική παραγωγή στα 3nm το 2022 και την πρώτη φουρνιά θα την πάρει σχεδόν όλη η Apple!

Σύμφωνα με εκθέσεις ξένων μέσων ενημέρωσης, μετά την παραγωγή μεγάλης κλίμακας με την διαδικασία των 5nm, η κύρια διαδικασία chip επόμενης γενιάς που η TSMC θα θέσει σε παραγωγή θα είναι η 3nm. Προς το παρόν όλα προχωράνε όπως είχε προγραμματιστεί. Έτσι έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η δοκιμαστική παραγωγή το 2021 και η μεγάλη κλίμακα το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Παρόλο που απομένουν ακόμα σχεδόν δύο χρόνια πριν η διαδικασία των 3nm της TSMC τεθεί σε μαζική παραγωγή, πολλοί κατασκευαστές δίνουν προσοχή στην προηγμένη τεχνολογία επεξεργασίας της TSMC.

Αναφορές ξένων μέσων δείχνουν ότι η TSMC έχει ετοιμάσει 4 κύματα παραγωγικής ικανότητας για τη διαδικασία των 3nm, τα περισσότερα από τα οποία θα τα πάρει ο κύριος της πελάτης, η Apple.

Το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου κύματος της χωρητικότητας της διαδικασίας 3nm της TSMC εναπόκειται στην Apple, πράγμα που αναμένεται. Η Apple είναι ένας σημαντικός πελάτης της TSMC. Ξεκινώντας από τον επεξεργαστή A10 στη σειρά iPhone 7 το 2016, οι επεξεργαστές της σειράς Α της Apple έχουν κατασκευαστεί αποκλειστικά από την TSMC. Η TSMC έχει τη σημερινή κλίμακα. Εκτός από την κορυφαία τεχνολογία τους, χάρη επίσης στον μεγάλο αριθμό παραγγελιών της Apple.

Η διαδικασία 3nm είναι ένα πλήρες άλμα κόμβου διαδικασίας μετά από 5nm, το οποίο θα βελτιώσει σημαντικά την απόδοση του τσιπ. Στις συναντήσεις αναλυτών οικονομικής έκθεσης κατά το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της TSMC Wei Zhejia μίλησε για τη διαδικασία των 3nm. Αποκάλυψε ότι σε σύγκριση με τη διαδικασία 5nm, η διαδικασία 3nm θα αυξήσει την πυκνότητα των τρανζίστορ κατά 70% και την ταχύτητα του τσιπ κατά 10% – 15%, ενώ η ενεργειακή απόδοση θα αυξηθεί κατά 25% με 30%.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή: https://www.ithome.com/

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα