Τι συμβαίνει;;; Στο «στόχαστρο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Apple για την τεχνολογία Apple Pay

Κανόνες με τους οποίους θα αναγκάσει την Apple να επιτρέψει την πρόσβαση στην τεχνολογία πληρωμής των iPhones στους ανταγωνιστές της μέσω της υπηρεσίας Apple Pay, εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι κανονισμοί εκτιμάται ότι θα παρέχουν σε άλλες υπηρεσίες πληρωμών το δικαίωμα πρόσβασης σε υποδομές όπως η τεχνολογία επικοινωνίας κοντινού πεδίου (NFC) που είναι ενσωματωμένη στα smartphones. Σύμφωνα με το Bloomberg, η ΕΕ δεν κατονόμασε την Apple, ωστόσο ανέφερε ότι το «πιο συχνά αναφερόμενο πρόβλημα σχετίζεται με κατασκευαστές κινητών συσκευών που περιορίζουν την πρόσβαση τρίτων σε ημιαγωγούς με την τεχνολογία NFC.

Τα στοιχεία χειρίζονται ασύρματα σήματα που επιτρέπουν στους χρήστες να πληρώνουν μέσω των smartphones ή των ρολογιών τους στα τερματικά καταστημάτων». Σημειώνεται ότι οι χρήστες iPhone και Apple Watch μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές NFC μόνο μέσω του Apple Pay.

Οι τράπεζες και άλλοι ανταγωνιστές δήλωσαν ότι θέλουν την ίδια λειτουργία για τις δικές τους εφαρμογές για iPhones, αλλά η Apple αρνείται την πρόσβαση. Η Apple διευκρίνισε ότι περιορίζει την πρόσβαση στο chip NFC για λόγους ασφαλείας. «Πιστεύουμε ότι η νομοθεσία που υπαγορεύει την τεχνική προσέγγιση μιας εταιρείας για την ασφάλεια υλικού και λογισμικού θα θέσει τελικά τους πελάτες σε κίνδυνο και θα εμποδίσει την καινοτομία», δήλωσε εκπρόσωπος της Apple. «Σκοπεύουμε να συνεργαστούμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να τους βοηθήσουμε να κατανοήσουν τα οφέλη της υπηρεσίας Apple Pay» κατέληξε.

Πηγή: www.lifo.gr

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα