Βηματομετρητής Στο Κινητό: Οι Καλύτερες Δωρεάν Εφαρμογές

Μοίρασε την γνώση...

Σύμφωνα με επίσημες στατιστικές, η μέτρηση βημάτων είναι ο πιο ενθαρρυντικός τρόπος για να ασκούμαστε περισσότερο και να φροντίζουμε το σώμα και την υγεία μας. Για να μετράμε τα βήματά μας χρειάζεται να προμηθευτούμε ένα έξυπνο ρολόι.  Ωστόσο, αν δεν θέλουμε να κάνουμε έξοδα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το έξυπνο κινητό μας. Σε αυτό θα μας βοηθήσουν κάποιες ειδικές εφαρμογές που καταγράφουν τη σωματική δραστηριότητα και τα βήματά μας την ώρα της άσκησης. Παρακάτω θα δούμε τις καλύτερες από αυτές τις εφαρμογές, καθώς και τις χρήσιμες υπηρεσίες που μπορεί να μας προσφέρει ένας βηματομετρητής στο κινητό.

Είναι αξιόπιστος ο βηματομετρητής στο κινητό; Δεδομένου ότι οι περισσότερες τέτοιου είδους εφαρμογές είναι δωρεάν, ενδέχεται να εμφανίζουν αποκλίσεις σε σχέση με τα βήματα που κάνουμε. Επιπλέον, τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των εφαρμογών. Ωστόσο, ο βηματομετρητής στο κινητό μπορεί να βελτιώσει την ακρίβεια των μετρήσεών του, αν ρυθμίσουμε τον ενσωματωμένο αισθητήρα του με λίγη εξάσκηση στην αρχή. Για παράδειγμα, μπορούμε να τον δοκιμάσουμε κάνοντας 300 – 500 βήματα, και στη συνέχεια μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής να προσαρμόσουμε το μήκος του βήματός μας μέχρι να γίνει ακριβέστερη η ένδειξή του. Οι περισσότερες εφαρμογές που επιλέξαμε να παρουσιάσουμε, μπορούν να λειτουργήσουν εκτός σύνδεσης, οπότε δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα μας στις δοκιμές ή την κανονική χρήση. Ένα ακόμα βασικό κριτήριο για την επιλογή των εφαρμογών ήταν η δυνατότητα να διαθέτουν εύκολο και εξελληνισμένο περιβάλλον.

Pedometer Step Counter, walking tracker: Το Pedometer προέρχεται από την Zeopoxa, μία πολύ γνωστή ομάδα σχεδιαστών που δημιουργούν ωραίες εφαρμογές για άσκηση. Ο βηματομετρητής διαφέρει αρκετά από τις περισσότερες σχετικές εφαρμογές, προσφέροντας ενδιαφέρουσες λειτουργίες μέσα από ένα όμορφο περιβάλλον. Πολλές ιστοσελίδες το θεωρούν ως μία από τις κορυφαίες εφαρμογές γυμναστικής. Το μόνο μειονέκτημά του είναι ότι δεν έχει εξελληνισμένο περιβάλλον. Είναι όμως εύκολο στην κατανόηση των λειτουργιών του. Η εφαρμογή προσφέρει έναν ωραίο χάρτη και καταγράφει τις διαδρομές μας όταν τρέχουμε ή βαδίζουμε, χρησιμοποιόντας το GPS. Η εφαρμογή λειτουργεί με ή χωρίς διαδίκτυο. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά της είναι οι στατιστικές. Είναι οι καλύτερες που θα μπορούσαμε να έχουμε, μέσα από πολύ κατατοπιστικά γραφήματα.

Βηματομετρητής & Θερμιδομετρητής χωρίς χρέωση: Πρόκειται για μια εφαρμογή που επίσης θεωρείται ως μία από τις κορυφαίες του είδους. Ο Βηματομετρητής & Θερμιδομετρητής είναι πολύ φιλικός, με πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον. Χρησιμοποιεί έναν ενσωματωμένο αισθητήρα για τη μέτρηση των βημάτων και δεν κάνει χρήση του GPS.  Έτσι έχουμε σημαντική εξοικονόμηση μπαταρίας. Έχει ωραία διαγράμματα και συνεργάζεται με το Google Fit που θα το δούμε αναλυτικά στο τέλος. Καταγράφει τις θερμίδες που καίμε, την απόσταση που διανύσαμε, τον χρόνο, κ.α. Συνολικά, η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα εύκολη στη χρήση, ιδανική και για τον πιο αρχάριο χρήστη. Όλα τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη δωρεάν έκδοση. Υπάρχει και η έκδοση Pro που αφαιρεί όλες τις διαφημίσεις.

Βηματομετρητής – Μετρά βήματα & θερμίδες δωρεάν: Η εφαρμογή είναι παρόμοια με την προηγούμενη, αλλά έχει λιγότερες ρυθμίσεις και λειτουργίες. Είναι ακόμη πιο εύκολη στη χρήση και έχει εξελληνισμένο περιβάλλον. Δεν κάνει χρήση του GPS και χρησιμοποιεί ενσωματωμένο αισθητήρα για τη μέτρηση των βημάτων. Όλα τα στοιχεία παρουσιάζονται σε γραφήματα.

Βηματόμετρο: Πρόκειται για ότι πιο απλό θα μπορούσαμε να έχουμε για να μετράμε τα βήματά μας και τις θερμίδες που καίμε. Είναι ένας βηματομετρητής κομμένος και ραμμένος για Έλληνες αρχάριους χρήστες. Έχει ιδιαίτερα εύκολο περιβάλλον, ενώ μπορεί να βελτιώσει την ακρίβεια των μετρήσεών του, αν ρυθμίσουμε ανάλογα την ευαισθησία του.

Google Fit: Η εφαρμογή της Google δεν είναι ένας απλός βηματομετρητής. Μπορεί και παρακολουθεί σχεδόν οποιαδήποτε δραστηριότητα στο γυμναστήριο, και φυσικά το τρέξιμο, την ποδηλασία, και το περπάτημα. Μας επιτρέπει να ορίσουμε στόχους, όπως για παράδειγμα έντονο βάδισμα 10.000 βημάτων την ημέρα. Το μεγάλο πλεονέκτημά του είναι ότι μπορεί να συνεργαστεί με αρκετούς άλλους βηματομετρητές και προϊόντα τρίτων. Γενικά, οι προηγούμενες εφαρμογές που παρουσιάσαμε, εστιάζουν με καλύτερο τρόπο στην παρακολούθηση βημάτων. Αν όμως θέλουμε να διατηρούμε τα προϊόντα της Google όσο το δυνατόν περισσότερο στις συσκευές μας, τότε το Fit είναι ότι χρειαζόμαστε.

Οι βηματομετρητές για έξυπνα κινητά είναι δεκάδες! Αναμφίβολα υπάρχουν πολλές ακόμη σχετικές εφαρμογές μέσα στο Play Store που προσφέρουν εξίσου καλές λειτουργίες για να μετράμε τα βήματά μας. Φυσικά είναι αδύνατον να τις παρουσιάσουμε όλες.

Εσείς ποιον βηματομετρητή θα επιλέξετε;

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Only the best toys for the best boys! Επιμέλεια κειμένου: Renata Dermati. [email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com