Επεξεργασία Φωτογραφίας στο Κινητό

Σήμερα κάθε έξυπνο κινητό τηλέφωνο διαθέτει κάμερα. Έτσι για πολλούς από εμάς το κινητό έχει αντικαταστήσει πλήρως την φωτογραφική μηχανή. Τι γίνεται όμως αν θέλουμε να επεξεργαστούμε τις φωτογραφίες μας; Σίγουρα, υπάρχουν πολλές δωρεάν εφαρμογές για την επεξεργασία εικόνας στον υπολογιστή. Αν όμως χρειαζόμαστε να κάνουμε πιο άμεσα κάποια αλλαγή; Τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια από τις εφαρμογές για επεξεργασία φωτογραφίας στο κινητό, που σας παρουσιάζουμε παρακάτω.

AirBrush Easy Photo Editor: Το AirBrush είναι μία από τις πιο εύκολες στη χρήση εφαρμογές για επεξεργασία φωτογραφίας στο κινητό. Ειδικεύεται στη διόρθωση και στην επεξεργασία του προσώπου. Βοηθά να αφαιρέσουμε σημάδια από το δέρμα, να ασπρίσουμε τα δόντια μας, να κάνουμε πιο φωτεινά τα μάτια μας, και να αλλάξουμε το σχήμα του προσώπου μας. Ακόμα διαθέτει αμέτρητα φίλτρα που θα κάνουν τις φωτογραφίες μας πιο ενδιαφέρουσες. Ωστόσο  κάποια από τα εργαλεία της εφαρμογής είναι επί πληρωμή.

GooglePhotos και Google Snapseed: Το Google Photos είναι η εφαρμογή διαχείρισης εικόνων της Google. Μπορούμε όμως να την χρησιμοποιήσουμε και για επεξεργασία φωτογραφίας στο κινητό. Ωστόσο τα εργαλεία που μας προσφέρει είναι σχετικά περιορισμένα. Με το Google Photos μπορούμε να περιστρέψουμε εικόνες, να προσθέσουμε κάποια φίλτρα, και να επεξεργαστούμε τα χρώματα σε βασικό επίπεδο. Επίσης μπορούμε να δημιουργήσουμε κολάζ, άλμπουμ εικόνων, ακόμη και βίντεο. Το Google Snapseed είναι μια εφαρμογή ειδικά για την επεξεργασία φωτογραφίας στο κινητό. Πρόκειται για μια από τις πιο ισχυρές εφαρμογές της κατηγορίας. Διαθέτει μία τεράστια συλλογή εργαλείων και φίλτρων. Το περιβάλλον του είναι απλό και εύχρηστο.

LightX Photo Editor & Photo Effects: Το LightX Photo Editor υπάρχει αρκετό καιρό για το iOS. Πλέον είναι διαθέσιμο και στο Android. Η επεξεργασία φωτογραφίας στο κινητό με το LightX Photo Editor ανεβαίνει σε άλλο επίπεδο. Ξεφεύγει από τις κλασικές εφαρμογές που μόνο προσθέτουν απλά φίλτρα, κάνουν αυτόματες διορθώσεις κλπ. Με το LightX Photo Editor μπορούμε να αλλάξουμε το φόντο μιας εικόνας ή να προσθέσουμε σ’ ένα τοπίο αντικείμενα που δεν υπήρχαν. Δημιουργούμε κολάζ, βάζουμε κορνίζες σε εικόνες, επεξεργαζόμαστε τα χρώματα μιας φωτογραφίας κλπ. Αν δεν θέλουμε να έχουμε φορτωμένο το κινητό μας με πολλές εφαρμογές και μας ενδιαφέρει να κάνουμε πολλά πράγματα με τις φωτογραφίες μας, τότε το LightX Photo Editor είναι η καλύτερη επιλογή.

Photo Effects Pro: Το Photo Effects Pro είναι φτιαγμένο γι’ αυτούς που τους αρέσει να χρησιμοποιούν φίλτρα, εφέ, αυτοκόλλητα, και άλλα παρόμοια. Η συλλογή του αποτελείται από πάνω από 40 φίλτρα και εφέ. Επιπλέον, μπορούμε να προσθέσουμε κείμενο στις φωτογραφίες μας, αυτοκόλλητα, κορνίζες ή να ζωγραφίσουμε πάνω σε αυτές με το δάχτυλό μας.

PicsArt Photo Editor: Η εφαρμογή κυκλοφορεί στο Play Store αρκετά χρόνια και έχει πάνω από ένα δισεκατομμύριο λήψεις. Στο PicsArt Photo Editor θα βρούμε αρκετά χρήσιμα εργαλεία, όπως φίλτρα, αυτοκόλλητα, κείμενο και δυνατότητα δημιουργίας κολάζ. Το σύνολο των εργαλείων του ξεπερνά τα εκατό, ενώ επιτρέπει να μοιραζόμαστε με τους φίλους μας τις δημιουργίες μας.

Pixlr: Η εφαρμογή αυτή λεγόταν παλαιότερα Pixlr Express. Σήμερα λέγεται απλά Pixlr και είναι ένα ισχυρό app για επεξεργασία φωτογραφίας στο κινητό. Στο Pixlr θα συναντήσουμε ένα από τα καλύτερα εργαλεία βελτίωσης εικόνας με ένα πάτημα. Επίσης διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από εργαλεία. Μεταξύ άλλων προσφέρει και φίλτρα για αφαίρεση ατελειών και λεύκανση δοντιών.

Adobe Photoshop Apps: Η εταιρεία Adobe είναι αναμφίβολα η καλύτερη στον τομέα της επεξεργασίας εικόνας. Πριν από αρκετά χρόνια παρουσίασε την εφαρμογή Adobe Photo Editor για smartphones και tablets. Σήμερα μας προσφέρει μία ολόκληρη συλλογή από εφαρμογές, με τις οποίες μπορούμε να κάνουμε επεξεργασία φωτογραφίας στο κινητό. Αυτές είναι το Photoshop Express, το Photoshop Fix, το Photoshop Mix, το Photoshop Sketch, και το Photoshop Lightroom. Όλες τους είναι διαθέσιμες για Android και για iOS.

Τόσο στο iOS όσο και στο Android, υπάρχει μια τεράστια ποικιλία εφαρμογών για επεξεργασία φωτογραφίας. Όσες  παρουσιάσαμε σε αυτό το άρθρο είναι πιστεύουμε από τις καλύτερες του είδους. Δοκιμάστε τις!

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Only the best toys for the best boys! [email protected] Επιμέλεια κειμένου: Renata Dermati.

Σχετικά άρθρα