Φήμες θέλουν και την TSMC να παίρνει άδεια από τις ΗΠΑ να δίνει επεξεργαστές στη Huawei, αλλά κάτι δεν μας λένε σωστά….

Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου, η TSMC και άλλες εταιρείες δεν θα μπορούσαν πλέον να προμηθεύουν την Huawei. Αυτό δεν σήμαινε ότι αρκετές εταιρείες, ανάμεσα τους και η TSMC, δεν είχε υποβάλλει αίτηση για άδεια αποστολής, ελπίζοντας να συνεχίσει να προμηθεύει την εταιρεία. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, η TSMC έχει εγκριθεί να συνεχίσει να στέλνει στην Huawei, αλλά όμως μόνο ώριμη τεχνολογία!

Το Sina Finance ανέφερε το Jiwei.com. Ο τελευταίος έμαθε από ανθρώπους εξοικειωμένους με το θέμα ότι μετά την AMD και την Intel, η TSMC απέκτησε επίσης άδεια αποστολής στην Huawei και μπορεί να συνεχίσει να παρέχει ορισμένα ώριμα τεχνολογικά προϊόντα.

Αναφέρεται ότι η άδεια που αποκτήθηκε από την TSMC καλύπτει κυρίως προϊόντα που κατασκευάζονται με ώριμη τεχνολογία και δεν είναι δυνατή η αποστολή προηγμένων προϊόντων κόμβου όπως το κινητό τηλέφωνο SoC για τη Huawei.

Το αρχικό κείμενο δεν ανέφερε ποια διαδικασία θεωρείται ως ώριμη διαδικασία, αλλά υποθέτω θα εννοεί γενικά κόμβους 28nm και άνω λογικά, ενώ επεξεργαστές που είναι με λιθογραφία των 16nm, 10nm, 7nm και οι τελευταίες των 5nm είναι προχωρημένες διαδικασίες, άρα λογικά δεν θα περιλαμβάνονται.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα τρέχοντα πρότυπα, η καταναλωτική εταιρεία τερματικών της Huawei θα εξακολουθήσει να αντιμετωπίζει το πρόβλημα της κεντρικής έλλειψης, επειδή τα τσιπ κινητών τηλεφώνων απαιτούν υψηλή τεχνολογία. Το Kirin 9000 της Huawei χρησιμοποιεί τη διαδικασία 5nm της TSMC φέτος, η οποία είναι σήμερα το πιο προηγμένο 5G.

Προηγούμενες ειδήσεις έλεγαν ότι το chip Kirin 9000 της Huawei είχε αρχικά διαθεσιμότητα για 15 εκατομμύρια μονάδες, αλλά η τελική αποστολή ήταν μόνο περίπου 8,8 εκατομμύρια μονάδες, τα οποία μπορούν σχεδόν να καλύψουν τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων υψηλής τεχνολογίας της Huawei για μισό χρόνο. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα και εάν δεν αλλάξει κάτι, δεν πρόκειται να δούμε άλλη εκτύπωση του νέου Kirin 9000.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή: http://news.mydrivers.com/

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα