H Nvidia θέλει να κατασκευάσει τον πιο ισχυρό υπερυπολογιστή στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η χρήση του εξελιγμένου υπολογιστή αυτού θα απευθύνεται σε επιστημονικά κέντρα που ασχολούνται με την ιατρική έρευνα.

Ο συγκεκριμένος υπερυπολογιστής θα είναι βασισμένος στην αρχιτεκτονική ARM, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η εταιρεία, ενώ θα έχει την ονομασία Cambridge-1, η οποία ταιριάζει, προφανώς, με το γεωγραφικό σημείο στο οποίο θα τοποθετηθεί. Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το συγκεκριμένο υπολογιστικό κέντρο να έχει ικανότητα εκτέλεσης υπολογισμών 400 petaflops, γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορεί να τρέξει εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιδόσεις για τις οποίες γίνεται λόγος από την πλευρά της Nvidia, κατατάσσουν το σύστημα στην 29η θέση στη λίστα των πιο ισχυρών υπολογιστικών συστημάτων του κόσμου, ενώ βρίσκεται στη θέση 3 στη λίστα με τους πιο ενεργειακά αποδοτικούς υπερυπολογιστές του πλανήτη.Η συγκεκριμένη επένδυση της Nvidia θα κοστίσει 51,7 εκατομμύρια δολάρια, επομένως δεν μπορεί κανείς να πει ότι πρόκειται για μία απλή υπόθεση. Από την άλλη πλευρά, είναι εμφανές ότι η εταιρεία θέλει να δώσει ένα σεβαστό μέρος των οικονομικών της πόρων για την ανάπτυξη της ιατρικής έρευνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η Nvidia εμπλέκεται σε ένα τόσο μεγαλεπήβολο ερευνητικό σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει την ενίσχυση της έρευνας, δίνοντας σε ερευνητές, επιστήμονες και ακαδημαϊκούς, μια σειρά από εξελιγμένα εργαλεία για τις ερευνητικές τους ανάγκες.

Οι εταιρείες GlaxoSmithKline και AstraZeneca, θα είναι μερικές από τις φαρμακευτικές εταιρείες που εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν τις εξελιγμένες δυνατότητες του νέου ερευνητικού κέντρου. Τη δεύτερη εταιρεία τη γνωρίζουμε καλά από την εμπλοκή της στη διαδικασία παραγωγής του εμβολίου για την ασθένεια της Covid-19. Επομένως, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απόφαση της Nvidia να επενδύσει μέσα στο 2020 στη δημιουργία και εγκατάσταση του εν λόγω υπερυπολογιστή.

Πηγή: www.pestaola.gr

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα