Η Microsoft είναι ένα βήμα πριν αγοράσει την NOKIA….ξανά!

Η Microsoft είναι πολύ πιθανό ν’ αγοράσει την NOKIA που δραστηριοποιείτε σε δικτύωση και κινητά, σύμφωνα με μια κορυφαία εταιρεία αναλυτών κινητής τηλεφωνίας.

Οι προβλέψεις της CCS Insight για το 2021 περιλαμβάνουν τον ισχυρισμό ότι η Nokia θα αγοραστεί από μια μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας των ΗΠΑ το επόμενο έτος, με τη Microsoft και την Intel να ονομάζονται πιθανοί αγοραστές.

Η Microsoft και η Nokia, φυσικά, έχουν ιστορικό. Το 2013, η Microsoft πλήρωσε πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια για την επιχείρηση μικροτηλεφώνων της Nokia σε μια κακοτυχημένη προσπάθεια να παρέχει μια τρίτη εναλλακτική λύση έναντι των συσκευών iPhone και Android με Windows Phone. Αποτυχία μεγάλη, με τα αγορασμένα περιουσιακά στοιχεία από τη Nokia να διαγράφονται τελικά το 2015, με αποτέλεσμα χιλιάδες απώλειες θέσεων εργασίας.

Παρόλο που η Nokia έχει επανέλθει από τότε στην επιχείρηση κινητών τηλεφώνων, δεν είναι αυτός ο βραχίονας της επιχείρησης που θα αποδειχθεί ελκυστικός για τους πιθανούς αγοραστές. Αντ ‘αυτού, είναι το σκέλος δικτύωσης της Nokia που θα ενδιαφέρει τους αμερικανούς γίγαντες, σύμφωνα με την CCS, με την κυβέρνηση των ΗΠΑ να απαγορεύει στους παρόχους τηλεπικοινωνιών να χρησιμοποιούν εξοπλισμό από κινέζους προμηθευτές όπως την Huawei.

Η Nokia την περασμένη εβδομάδα κατέληξε σε συμφωνία για να γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής εξοπλισμού στον μεγαλύτερο πάροχο τηλεπικοινωνιών του Ηνωμένου Βασιλείου, BT. Αυτό φυσικά και τράβηξε το ενδιαφέρον στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, σύμφωνα με τον διευθυντή καταναλωτών και συνδεσιμότητας της CCS Insight, Kester Mann.

«Πιστεύουμε ότι η Nokia θα μπορούσε να είναι ελαφρώς ευάλωτη σε μια εξαγορά», δήλωσε ο Mann.

«Η Microsoft ενδιαφέρεται πραγματικά για τον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Ήδη έχουμε δει δύο εξαγορές από αυτούς φέτος [Metaswitch και Affirmed Networks] … που έχουν να κάνουν με την εξειδίκευση στον χώρο 5G και στον τηλεπικοινωνιακό χώρο και κάποιες επαφές στον κλάδο. Πιστεύουμε ότι η Nokia θα μπορούσε να είναι ένας πιθανός στόχος για κάποιον όπως την Microsoft. ”

Η αντίδραση εναντίον των κινέζων προμηθευτών θα έκανε επίσης την απόκτηση της σκανδιναβικής εταιρείας πιο ελκυστική για τη Microsoft και άλλες αμερικανικές εταιρείες. «Είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ αναζητούν εναλλακτικές λύσεις έναντι της Huawei, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για αυτό. Ενδεχομένως η Nokia θα μπορούσε να είναι αυτή η ευκαιρία. ”

Εάν η Microsoft έδειχνε ενδιαφέρον για τη Nokia, θα αντιμετώπιζε ανταγωνισμό από τον παλιό σύμμαχό, την Intel, η οποία επίσης επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στον χώρο 5G, σύμφωνα με τον Mann. «Η Intel είναι μια εταιρεία που θα παρακολουθήσει τον χώρο τηλεπικοινωνιών τα επόμενα χρόνια», είπε.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή: https://www.forbes.com/

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα