Η Microsoft μόλις κυκλοφόρησε patch για τα Windows 10 που διορθώνει το πρόβλημα σύνδεσης με το διαδίκτυο!

Μοίρασε την γνώση...

Η Microsoft άρχισε επιτέλους να επιλύει ένα ζήτημα που καταστρέφει τη σύνδεση στο Διαδίκτυο που βασίζεται σε Wi-Fi ή ethernet.

Νωρίτερα φέτος, οι χρήστες άρχισαν να αναφέρουν ένα σφάλμα που καταστρέφει την ποιότητα σύνδεσης Wi-Fi και κάνει το εικονίδιο του Διαδικτύου να εξαφανίζεται από τη γραμμή εργασιών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, παρατηρήθηκε επίσης ότι το εικονίδιο Wi-Fi ανέφερε σφάλμα «χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο» παρόλο που δεν υπήρχαν προβλήματα με τη σύνδεση.

Διαφήμιση

Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από την ενημέρωση των Windows 10 Μαΐου 2020, αλλά παρατηρήθηκε επίσης και στην έκδοση 1909 των Windows 10 και σε παλαιότερες εκδόσεις μετά τις πρόσφατες ενημερώσεις κώδικα.

Google news

Όταν δεν υπάρχει σφάλμα σύνδεσης στο Διαδίκτυο στη γραμμή εργασιών, ορισμένες εφαρμογές απλώς θα σταματήσουν να λειτουργούν ή θα είναι εκτός σύνδεσης. Σύμφωνα με τις δικές μας δοκιμές, το σφάλμα σχετίζεται με τον Δείκτη κατάστασης σύνδεσης δικτύου (NCSI), ο οποίος βρίσκεται στη γραμμή εργασιών.

ZTE Many GEOs Govee Many GEOs

Οι εφαρμογές των Windows, όπως το Spotify και το Microsoft Store, χρησιμοποιούν API Windows που εξαρτώνται από το NCSI για να ελέγχουν τη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Μετά από πρόσφατες αθροιστικές ενημερώσεις και λειτουργίες, το NCSI αναφέρει εσφαλμένα ότι η συσκευή σας δεν είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο και ορισμένες εφαρμογές πηγαίνουν εκτός σύνδεσης επειδή βασίζονται σε αυτά που λέει το NCSI για το δίκτυο.


Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι χρήστες με αυτό το σφάλμα NCSI μπορούν ακόμα να ανοίξουν το Microsoft Edge, το Firefox και άλλες εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές. Το σφάλμα φαίνεται να χτυπά μόνο εφαρμογές του Microsoft Store, ωστόσο, ορισμένες εφαρμογές εκτός καταστήματος που βασίζονται στο NCSI για τη σύνδεση δικτύου, θα σταματήσουν επίσης να λειτουργούν.

Η Microsoft διορθώνει το σφάλμα διαδικτύου στα Windows 10

Ευτυχώς, τα Windows 10 έλαβαν επιτέλους την πολυπόθητη διόρθωση για σφάλματα διαδικτύου, τα οποία μαστίζουν τους χρήστες για περισσότερο από τρεις μήνες.

Οι επιδιορθώσεις περιλαμβάνονται στη μηνιαία προαιρετική ενημερωμένη έκδοση κώδικα της Microsoft για τα Windows 10 και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Microsoft έχει μετριάσει με επιτυχία το σφάλμα.

Για να επιτύχετε την επιδιόρθωση, πρέπει να πραγματοποιήσετε λήψη και εγκατάσταση του Windows 10 Build 19041.546, το οποίο είναι προς το παρόν διαθέσιμο για λήψη στην οθόνη “Προαιρετικές ενημερώσεις“.

Μετά την εφαρμογή της ενημερωμένης έκδοσης κώδικα, τα Windows 10 θα ορίσουν αυτόματα την τιμή “EnableActiveProbing” στο Μητρώο σε 1, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα για ένα υποσύνολο χρηστών.

Για άλλους που έχουν πει ότι η τιμή έχει ήδη οριστεί σε 1, η Microsoft έχει επίσης διορθώσει το πρόβλημα με τα Windows API, τα οποία θα πρέπει να επιλύσουν το πρόβλημα για όσους εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το gremlin.

Θα λάβετε επίσης αυτές τις διορθώσεις στην ενημέρωση Patch Tuesday του Οκτωβρίου.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή: https://www.windowslatest.com/


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram