Καθαρισμός Κινητού: Πώς πρέπει να γίνεται και τι να αποφεύγουμε;

Μοίρασε την γνώση...

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο καθαρισμός του κινητού το διατηρεί σαν καινούργιο και απομακρύνει τα επικίνδυνα βακτήρια που συσσωρεύονται στη συσκευή μας από την συχνή χρήση. Αυτό όμως που ίσως δεν γνωρίζουμε είναι ότι δεν είναι όλα τα  υλικά καθαρισμού κατάλληλα για το κινητό μας και μπορεί να του προκαλέσουν φθορές. Πώς μπορούμε λοιπόν να καθαρίσουμε σωστά το κινητό μας και με τι υλικά ώστε να μην έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα; Η αλήθεια είναι ότι ο καθαρισμός του κινητού μας μπορεί να γίνει εύκολα και αποτελεσματικά. Αρκεί να χρησιμοποιήσουμε τα σωστά υλικά και κυρίως αποφεύγοντας αυτά που αναφέρουμε παρακάτω:

Καθαριστικό τζαμιών: Είναι σίγουρο ότι τα υγρά και τα σπρέι για τα τζάμια είναι απαραίτητα γιατί τα κάνουν αστραφτερά. Όμως δεν ισχύει το ίδιο για την οθόνη του smartphone. Ο καθαρισμός κινητού με τέτοιου είδους υγρά μπορεί να κάνει ζημιά. Ο λόγος είναι ότι οι οθόνες στα σύγχρονα κινητά έχουν μια ελαιοφοβική επίστρωση (oleophobic coating) η οποία καταστρέφεται με το καθαριστικό των τζαμιών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η οθόνη μας να γίνεται ιδιαίτερα ευάλωτη στις γρατσουνιές.

Διάφορα απορρυπαντικά: Ο καθαρισμός του κινητού μας δεν πρέπει να γίνεται με πανιά βουτηγμένα σε νερό και κοινά καθαριστικά. Αυτά θα φθείρουν σταδιακά την προστατευτική επίστρωση. Ακόμα δεν πρέπει να ψεκάσουμε απευθείας πάνω στην οθόνη. Κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει σοβαρή ζημιά στο κινητό.

Χαρτί κουζίνας – χαρτοπετσέτες: Το χαρτί κουζίνας αλλά και οι χαρτοπετσέτες είναι απαραίτητες στην καθημερινότητα μας αλλά ο καθαρισμός κινητού με αυτές είναι απαγορευτικός. Ο λόγος είναι ότι μπορούν να αφήσουν γρατσουνιές στην οθόνη μας.

Προϊόντα ντεμακιγιάζ: Ορισμένα προϊόντα αφαίρεσης μακιγιάζ έχουν συστατικά που μπορεί να είναι ιδιαίτερα σκληρά για την οθόνη του κινητού και ενδέχεται να την φθείρουν.

Υλικά με αλκοόλ: Πολλά καθαριστικά και υγρά μαντηλάκια καθαρισμού περιέχουν αλκοόλ. Όμως ο καθαρισμός κινητού με οτιδήποτε περιέχει αλκοόλ είναι απαγορευτικός καθώς, όπως με το υγρό τζαμιών, θα κάνει την οθόνη του κινητού να είναι πιο επιρρεπής σε γρατσουνιές.

Απολυμαντικά μαντηλάκια: Το ίδιο απαγορευτικός είναι ο καθαρισμός κινητού με τα κατά τα άλλα πολύτιμα απολυμαντικά μαντηλάκια, αφού περιέχουν συνήθως αλκοόλ.

Πίεση αέρα: Ο καθαρισμός κινητού με κάποια συσκευή ή σπρέι πεπιεσμένου αέρα μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά, ειδικά στο μικρόφωνο.

Ας δούμε τώρα με ποια υλικά ενδείκνυται να καθαρίζουμε το κινητό μας με ασφάλεια:

Νωπό πανί μικροϊνών: Ο πιο αποτελεσματικός και ασφαλής καθαρισμός κινητού και οθόνης είναι με ένα πανί μικροϊνών. Αν η οθόνη ή η γυάλινη πλάτη του smartphone είναι πολύ λερωμένα, μπορούμε να ρίξουμε λίγο απεσταγμένο νερό στο ύφασμα μικροϊνών, έτσι ώστε να γίνει νωπό. Καλό είναι να ψεκάσουμε το νερό στο πανί. Όσο λιγότερο νερό, τόσο το καλύτερο.

Αυτοκόλλητη ταινία τύπου Scotch Magic (αδιαφανές ματ σελοτέιπ): Η καλύτερη λύση για την αφαίρεση της σκόνης που έχει κολλήσει στις θύρες του κινητού μας, αλλά και στην ένωση της οθόνης με το σώμα, είναι το αδιαφανές ματ σελοτέιπ. Μπορούμε να το τοποθετήσουμε κατά μήκος των τμημάτων που έχουν σκόνη και χνούδια. Η ισχυρή κόλλα της ταινίας θα τραβήξει πάνω της κάθε χνούδι ή άμμο που υπάρχει στο τηλέφωνό μας.

Προϊόντα καθαρισμού Whoosh: Πρόκειται για μια σειρά προϊόντων καθαρισμού για κινητά τα οποία διατίθενται και στην χώρα μας. Αυτά τα προϊόντα είναι ασφαλή για όλες τις οθόνες και δεν περιέχουν αλκοόλ, χλώριο, αμμωνία ή φωσφορικά άλατα που θα μπορούσαν να βλάψουν τα διάφορα επιχρίσματα οθόνης. Αφαιρούν αποτελεσματικά ακόμα και τα υπολείμματα μακιγιάζ που ίσως έχουν λερώσει την οθόνη μας.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσουμε την οθόνη του κινητού μας σε άριστη κατάσταση είναι να την καλύψουμε με προστατευτική μεμβράνη ή γυαλί. Στο εμπόριο μπορούμε να βρούμε μεμβράνες και tempered glass που θα ταιριάξουν απόλυτα με το κινητό μας. Αν τις τοποθετήσουμε με προσοχή δεν θα ξεχωρίζουν καθόλου και θα μας προστατεύουν διακριτικά!

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Only the best toys for the best boys! Επιμέλεια κειμένου: Renata Dermati. [email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com