Μπιλ Γκέιτς: Το νέο τεστ κοροναϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθεί να είναι “ένα λυπηρό πράγμα”!

Ο συνιδρυτής της Microsoft και φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς (Μπιλ Γκέιτς) δήλωσε την Τρίτη ότι είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν οργανώσει ακόμη αποτελεσματικά νέες δοκιμές κοροναϊού για να τις κάνουν πιο δημοφιλείς και να επιταχύνουν την απόκτηση των αποτελεσμάτων των δοκιμών.

Ο Γκέιτς δήλωσε στη σύνοδο κορυφής του CEO που διοργανώθηκε από τα μέσα ενημέρωσης ότι ορισμένες χώρες μπορούν να ελέγξουν το ξέσπασμα της νέας επιδημίας κορώνας μέσω αποτελεσματικών μέτρων αποκλεισμού. Ο Γκέιτς αναγνώρισε ότι αυτός ο αποκλεισμός “θα είναι δύσκολο να επιβληθεί στις περισσότερες χώρες”, αλλά πρόσθεσε ότι ορισμένες άλλες χώρες μπορούν να αναπτύξουν νέες δοκιμές κοροναϊού για να βοηθήσουν στον έλεγχο της επιδημίας.

“Άλλες χώρες έχουν πραγματοποιήσει πολύ καλές δοκιμές στο αρχικό στάδιο. Ενεργοποίησαν το εμπορικό τμήμα” δοκιμών “.” Ο Γκέιτς είπε, “Μέχρι στιγμής, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν γρήγορα αποτελέσματα δοκιμών ιών. Δεν έχουμε οργανώσει δοκιμές. Αυτό είναι πραγματικά πρόβλημα. Λυπηρό πράγμα.”

Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι αν και ο μέσος χρόνος ανακύκλωσης των δοκιμών στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει βελτιωθεί σημαντικά από την αρχή της επιδημίας, ο Γκέιτς ασκεί κριτική στα εμπορικά εργαστήρια και την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την επιτάχυνση του χρόνου επεξεργασίας των δοκιμών ιών. Πολλοί ειδικοί στη δημόσια υγεία λένε ότι όσο περισσότερο χρειάζεται για την επιστροφή των αποτελεσμάτων των δοκιμών σε ένα δυνητικά μολυσμένο άτομο, η αξία του τεστ μειώνεται.

Ο Brett Giroir, Βοηθός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS), ο οποίος ηγείται των δοκιμών COVID-19 των ΗΠΑ, τόνισε ότι η δοκιμή ιών από μόνη της δεν είναι παρέμβαση δημόσιας υγείας που μπορεί να ελέγξει την επιδημία. Ωστόσο, οι υποστηρικτές για πιο εκτεταμένες και ταχείες δοκιμές λένε ότι η εφαρμογή ταχείας δοκιμής θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να καραντίνα εάν δοκιμάσουν θετικά για τον ιό, μειώνοντας έτσι την αλυσίδα μετάδοσης.

Ο Γκέιτς είπε ότι η επένδυση ολοένα και πιο γρήγορων δοκιμών ιών είναι ένας καλός τρόπος για τον έλεγχο της επιδημίας και δεν θα προκαλέσει τη λεγόμενη οικονομική καταστροφή.

Ο Γκέιτς δήλωσε ότι “οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εφάρμοσαν ποτέ αποκλεισμό”. Τα γεγονότα έχουν αποδείξει ότι εάν εφαρμοστεί ένας αποτελεσματικός αποκλεισμός, η ασθένεια μπορεί να ελεγχθεί στο μηδέν. “Αλλά είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στις περισσότερες χώρες.”

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, υπάρχουν ακόμη περισσότερες από 40.000 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις πνευμονίας από κορονοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες σε μία μόνο ημέρα. Ο Γκέιτς είπε ότι σε σύγκριση με τον Μάρτιο, οι επιστήμονες γνωρίζουν τώρα πολύ περισσότερα για τον ιό. Η κυβέρνηση μπορεί να λάβει μέτρα ενάντια σε επικίνδυνα περιβάλλοντα όπως μπαρ, εστιατόρια και πάρτι για να περιορίσει την επιδημία χωρίς πλήρη κλείδωμα.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή: https://www.ithome.com/

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα