Πολλαπλές τοποθεσίες για τα data centers αξιολογεί η Microsoft

Σε ανακοινώσεις αναφορικά με τις επιμέρους λεπτομέρειες της επένδυσης της στην Ελλάδα αναμένεται να προβεί το επόμενο διάστημα η Microsoft Ελλάς. Η αμερικανική πολυεθνική ολοκληρώνει αυτή την περίοδο την αξιολόγηση των ακινήτων που έχει επιλέξει για την ανάπτυξη των data centers.

Kύκλοι της Microsoft με τους οποίους επικοινώνησε η «Κ» απέφυγαν να επιβεβαιώσουν αλλά και να διαψεύσουν την επιλογή του Λαυρίου, το οποίο αναφέρθηκε από τον δήμαρχο της περιοχής σε συνέδριο ακινήτων. Καλά πληροφορημένες πηγές πάντως σημειώνουν στην «Κ» πως ο δήμος Λαυρίου είναι ένας από αυτούς που πράγματι προσεγγίστηκαν στο πλαίσιο της αξιολόγησης πολλών διαφορετικών επιλογών.

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς ανέφερε ότι η εγκατάσταση των data centers του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού θα γίνει σε έκταση 100 στρεμμάτων του πρώην εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας “Αιγαίον”, της οικογένειας Καρέλλα. Πρόκειται για ένα ακίνητο ιδιοκτησίας της Euroterra ΑΕ Ακινήτων, η οποία ανήκει στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς. Σύμφωνα με τον κ. Λουκά ρόλο στην επιλογή του Λαυρίου διαδραμάτισε η εγγύτητα με το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών και η χαμηλή σεισμικότητα.

Να θυμίσουμε ότι θα γίνουν τρία διαφορετικά data centers όχι απαραίτητα στο ίδιο μέρος. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα και αφορά στην εγκατάσταση στη χώρα μας ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρείας που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services. Η προστιθέμενη αξία της αναμένεται να αγγίξει το 1 δισ. ευρώ.

Πηγή: https://www.kathimerini.gr/

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα