Amazfit GTR 2 – Ήρθε η ώρα να το σχολιάσουμε…..!

Μοίρασε την γνώση...

Όπως όλοι ξέρετε εδώ και μερικές ημέρες ήμουν από τους πρώτους και ο μοναδικός στην Ελλάδα που απέκτησε το νέο Amazfit GTR 2 Global έκδοση. Το ρολόι κυκλοφόρησε στις; 30 Οκτωβρίου από την εταιρεία, σε λίγα κομμάτια τότε που έφυγαν αμέσως. Ένα από αυτά τα κομμάτια ήταν και το δικό μου.

banner

Το Amazfit GTR 2 κυκλοφορεί ουσιαστικά σε δύο εκδόσεις, αλλά μόνο η μία υπήρχε στην αρχή. Έτσι στις 30 Οκτωβρίου τα λίγα κομμάτια που έδινε η εταιρεία ήταν με κράμα αλουμινίου, ενώ τώρα υπάρχουν και κάποια λίγα κομμάτια από ανοξείδωτο ατσάλι. Εμφανισιακά διαφέρει το GTR 2 από το GTR, καθότι το ρολόι φέρει κυρτό τζάμι μέχρι το τέλος που δίνει την αίσθηση ότι είναι κυρτό, ενώ το amazfit GTR έχει ένα πλαίσιο γύρω-γύρω. Μπορώ να πω ότι αυτή η διαφορά μου άρεσε στο ρολόι, όχι ότι και το Amazfit GTR είναι άσχημο εμφανισιακά! Ας δούμε όμως δίπλα – δίπλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο ρολογιών για να προχωρήσω στην αναλυτική παρουσίαση του νέου Amazfit GTR 2.

 

Amazfit GTR 2 vs Amazfit GTR

ΧαρακτηριστικάAmazfit GTRAmazfit GTR 2
Πάχος ρολογιού10.5mm10.7mm
Πλάτος στο λουράκι22mm22mm
Βάροςαλουμίνιο 36 g
ατσάλι 48 g
τιτάνιο 40 g
αλουμίνιο 31.5g

ατσάλι 39g

Αριθμός φυσικών κουμπιών22
Χώρος αποθήκευσης3GB
ΟθόνηAMOLED αφήςAMOLED αφής
Προστασία οθόνηςGorilla Glass 3 anti-impression coatingDiamond carbon surface 9H scratch resistance
Διαστάσεις οθόνης1.4″1.4″
Ανάλυση454 × 454 px454 × 454 px
ΣυνδεσιμότηταBluetooth 5.0Bluetooth 5.0 + Wi-Fi 6
GPSGPS + GLONASSGPS + GLONASS
Li-Po μπαταρία410 mAh471 mAh
Ζωή μπαταρίας24 ημέρες με φυσιολογική χρήση – 74 ημέρες με όλα κλειστά – 40 ώρες με συνεχή χρήση GPS (στην πράξη εμένα κράταγε 7-10 ημέρες με φυσιολογική χρήση)14 ημέρες με φυσιολογική χρήση – 38 με βασική (στην πράξη εμένα κρατάει 5 ημέρες με φυσιολογική χρήση)
ΦόρτισηΜαγνητική 2 hΜαγνητική 2.5 h
ΑισθητήρεςBioTrackerTM PPG – 6-axis accelerator – 3-axis geomagnetic sensor – Ambient light sensor – Capacitive sensor – Barometric sensorBio-Tracking BioTracker 2.0 – acceleration sensor – 3-axis geomagnetic sensor – Ambient light sensor – Gyroscopic sensor – Air pressure sensor
ΗχείοΌχιΝαι
Δυνατότητα λήψης κλήσεωνΌχιΝαι
Αδιάβροχο5 ATMs up to 50 m5 ATMs up to 50 m
Sports modes1212
Watchfaces100+50+40

Το Amazfit GTR 2 μου ήρθε από Γαλλία, με το γνωστό χαράτσι στο ταχυδρομικά τέλη από την εταιρεία που σας έχω πει ήδη από το Amazfit Band 5 – €7,68, για να έρθει στην Ευρωπαϊκή Ελλάδα…..ασχολίαστο πάλι! Ήρθε μέσα σε 5 ημέρες περίπου, γρήγορα δηλαδή. Η πρώτη εικόνα όπως βλέπετε διαφέρει από το GTR 1, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία από πάνω. Όπως φαίνεται η εταιρεία θέλει να πλασάρει το λευκό, κάτι που το είδαμε ήδη από το Amazfit Band5. Μέσα στο κουτί θα βρείτε ένα εγχειρίδιο σε διάφορες γλώσσες, ένα φορτιστή και φυσικά το amazfit GTR 2. υπόψιν, ο φορτιστής του 2 είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν του Amazfit GTR 1.

Google news

Έτσι, εάν έχετε ήδη το amazfit GTR 1 και έχετε την προίκα που σας είχα δείξει…ξεχάστε την. Θα πρέπει να πάρετε νέα που σας την έχω βρει!

Dresslily WW Atlas VPN

Το Amazfit GTR 2 έχει κάποια χαρακτηριστικά έξτρα από τον προκάτοχό του όπως βλέπετε και στον πίνακα παραπάνω. Για αρχή μπορείτε να μεταφέρετε έως και 3GB αρχεία ήχου. Η μεταφορά των αρχείων γίνεται μέσω της εφαρμογής Zepp. Μετά μέσα από την αντίστοιχη επιλογή στο ρολόι, μπορείτε ν’ ακούσετε αυτή την μουσική. Βέβαια, από εκεί μπορείτε και να συνδεθείτε μέσω ΒΤ με κάποια συσκευή και ν’ ακούτε τα μουσικά αρχεία που έχετε σε αυτή την συσκευή. Ο ήχος ακούγεται ωραία και δυνατά. Μάλιστα το GTR 2 έχει επιλογή ν’ ακούγεται ήχος και στις ειδοποιήσεις μαζί με την δόνηση που έχουμε σε όλα τα προηγούμενα μοντέλα. Η αλήθεια είναι ότι τρώει μπαταρία, αλλά είναι αδύνατον έτσι να χάσετε ειδοποίηση.

Άλλο χαρακτηριστικό είναι η μέτρηση κορεσμού. Εδώ το GTR 2 έχει τον ίδιο αισθητήρα με το Amazfit Band 5…άρα και τα ίδια αποτελέσματα…δυστυχώς! Η διαφορά μεταξύ οξύμετρου με το GTR 2 είναι 4-5%, μεγάλο νούμερο δηλαδή. Άλλο χαρακτηριστικό είναι οι offline voice commands. Εάν δείτε το αγγλικό βίντεο, έχω δείγμα των εντολών αυτών για να δείτε. Μέσω του μικροφώνου που διαθέτει το smartwatch, μπορείτε να δίνεται φωνητικές εντολές και να ενεργοποιείτε έτσι διάφορες λειτουργίες του ρολογιού.


Άλλο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα για κλήσεις μέσω bluetooth. Τι μπορείτε να κάνετε δηλαδή? Συνδέετε το GTR 2 με το κινητό απευθείας εκτός από την εφαρμογή και όταν σας καλούν, ο ήχος ακούγεται από το ηχείο του ρολογιού. Για να μιλήσετε χρησιμοποιείτε το μικρόφωνο που έχει. Με τον τρόπο αυτό δεν χρειάζεστε ασύρματα ακουστικά όταν οδηγείτε πχ, για να απαντήσετε στις εισερχόμενες κλήσεις. Πάντως είναι εξυπηρετικός τρόπος επικοινωνίας.

Όσο αφορά την μπαταρία…η εταιρεία λέει 14 μέρες. Εγώ πάντως με φυσιολογική χρήση ή με κάμποση χρήση μιας και εμένα το κινητό βαράει συνέχεια με ειδοποιήσεις από φίλους, συνεργάτες, για το site, η μπαταρία έφτασε τις 4-5 μέρες. Αυτό μ’ ενεργό τον ήχο στις ειδοποιήσεις, πολλές ειδοποιήσεις, χωρίς ν’ ακούω φυσικά μουσική ή να χρησιμοποιώ το GPS. Άντε σε απλό χρήστη να κρατήσει 1-2 μέρες ακόμα, άρα φτάνουμε την εβδομάδα. Βέβαια και το GTR 1 η μπαταρία του έφτανε 7-10 ημέρες. Απ’ ότι φαίνεται η πιο μεγάλη μπαταρία που έχει το GTR 2, δεν βοηθάει τόσο στο να καλύψει τουλάχιστον τον χρόνο που μένει ενεργό το GTR 1.

Το ηχείο είναι διπλό, ενώ το μικρόφωνο είναι μία μικρή τρύπα. Το μόνο που φοβάμαι είναι η μακροχρόνια στεγανότητα του ρολογιού λόγο των ηχείων. Εγώ πάντως αυτές τις ημέρες που το φοράω και το δοκιμάζω, και μπάνιο έχω κάνει με σαπουνάδα χωρίς πρόβλημα και γενικώς δεν το βγάζω. Ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο έχω συμπεριφερθεί σε όλα τα προϊόντα της Amazfit, από τα Mi Band, Amazfit Band 5, GTR, GTS, Stratos….

Αν αξίζει να το πάρει κάποιος? Σίγουρα τα έξτρα χαρακτηριστικά εκτός της μέτρησης του κορεσμού είναι πολύ ωραία. Και ο κορεσμός υποθέτω σιγά – σιγά να φτιάξει με ενημερώσεις του firmware. Αφού το Honor Band 5 μετράει σωστά, το Zeblaze GTS μετράει πιο σωστά από το GTR 2, τότε γιατί να μην φτιάξει στο μέλλον!? Βέβαια η τιμή του δεν είναι λίγη και πιο ακριβή από του GTR 1, αλλά να μην  ξεχνάμε ότι έχει και παραπάνω χαρακτηριστικά από το GTR 1.

Πάντως και η εφαρμογή Zepp αλλάζει με το GTR 2 σαν εμφάνιση. Υπόψιν, εάν έχετε την εφαρμογή στ’ αγγλικά, θα δείτε ένα έξτρα μενού για τις Offline voice commands, ενώ εάν είναι στα ελληνικά δεν θα το δείτε.

Δείτε όμως και τις παρουσιάσεις που σας έχω ήδη δείξει στα ελληνικά και στα αγγλικά. Ελπίζω να μην ξεχάσετε να πατήσετε Like στο video, να γραφτείτε στο κανάλι και στις ειδοποιήσεις του καναλιού!

 

Στα ελληνικά….

…και στ’ αγγλικά

Παρακάτω σας δίνω links που μπορείτε να βρείτε το Amazfit GTR 2:

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram