Αμετάκλητη η απαγόρευση χρήσης τεχνολογίας 5G από την Huawei στη Μ. Βρεττανία!

Μοίρασε την γνώση...

Οι βρετανικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών δεν πρέπει να εγκαθιστούν νέο εξοπλισμό 5G της Huawei μετά τον Σεπτέμβριο του 2021, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου τη Δευτέρα, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για απαλλαγή των δικτύων της χώρας από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας υψηλών ταχυτήτων.

banner

Η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη διατάξει απομάκρυνση όλου του εξοπλισμού Huawei από το δίκτυο 5G της ως τα τέλη του 2027, ακολουθώντας συμμάχους, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, που υποστηρίζουν πως η χρήση εξοπλισμού της εταιρείας συνιστά κίνδυνο ασφαλείας.

Διαφήμιση

Η Κίνα έχει αποδοκιμάσει την απόφαση αυτή, ενώ η Huawei έχει εκφράσει απογοήτευση που η Βρετανία επιθυμεί να την αποκλείσει από το 5G, μετά τη θέσπιση νέων νόμων στο πλαίσιο των οποίων επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα σε εταιρείες που παραβιάζουν τη συγκεκριμένη απαγόρευση.

Google news

Η ανακοίνωση της Δευτέρας λαμβάνει χώρα εν μέσω συζήτησης στο κοινοβούλιο για νέες νομοθεσίες περί τηλεπικοινωνιών και καθώς διαμορφώνεται το χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση εξοπλισμού. «Θέτω ένα ξεκάθαρο μονοπάτι για την πλήρη απομάκρυνση προμηθευτών υψηλού ρίσκου από τα δίκτυα 5G μας» ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός που είναι αρμόδιος για τα ψηφιακά θέματα, Όλιβερ Ντάουντεν. «Αυτό θα γίνει μέσω νέων, άνευ προηγουμένων δυνατοτήτων για τον εντοπισμό και την απαγόρευση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού που συνιστά απειλή για την εθνική μας ασφάλεια».

Cubot WW ChicMe WW

Η βρετανική κυβέρνηση επίσης ανακοίνωσε μια νέα στρατηγική για να αυξηθεί η ποικιλομορφία της αλυσίδας προμηθευτών 5G, που αποτελείται από μια αρχική επένδυση 250 εκατ. λιρών, δοκιμές σε συνεργασία με την ιαπωνική εταιρεία NEC και τη δημιουργία νέων ερευνητικών εγκαταστάσεων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη απαγορεύσει την αγορά νέου εξοπλισμού 5G μετά το τέλος του έτους.


Όπως αναφέρει το BBC, έχουν προηγηθεί μήνες έντονης πολιτικής κόντρας, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και διεθνώς, σχετικά με την έκταση της απειλής που συνιστά η Huawei για την ασφάλεια, λόγω των φερόμενων σχέσεων της με την κινεζική κυβέρνηση. Τον Ιούλιο η κυβέρνηση διέταξε την πλήρη απομάκρυνση του εξοπλισμού από το σύνολο του δικτύου 5G ως το 2027, εν μέσω πιέσεων από τις ΗΠΑ. Αρχικά η Βρετανία είχε αποφασίσει ο εξοπλισμός της Huawei να απομακρυνθεί από το πιο ευαίσθητο τμήμα του «κεντρικού» δικτύου της, και να αποτελεί ένα 35% το πολύ των μη κεντρικών συστημάτων. Η προθεσμία που είχε τεθεί ήταν το 2023.

Η Huawei απορρίπτει τις ανησυχίες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για τη λειτουργία της, κάνοντας λόγο για πολιτικά κίνητρα.

 


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram