Δεν έχει τελειωμό το «θρίλερ» του TikTok στις ΗΠΑ!!!

Παράταση 15ημερών, προκειμένου να ολοκληρώσει την απο-επένδυση της πλατφόρμας διαμοιρασμού βίντεο TikTok, έλαβε από την Ουάσιγκτον η κινεζική ByteDance.

Έτσι, η μητρική εταιρεία του TikTok έχει περιθώριο έως τις 27 Νοεμβρίου, ώστε να μεταβιβάσει τις αμερικανικές δραστηριότητες της δημοφιλούς πλατφόρμας σε μία νέα οντότητα, την οποία θα ελέγχουν οι αμερικανικές Walmart και Oracle.

Η νέα εταιρεία θα ονομάζεται TikTok Global, με έδρα τις ΗΠΑ, ενώ το πενταμελές διοικητικό συμβούλιο θα απαρτίζεται από τουλάχιστον τέσσερις Αμερικανούς. Η αξία της TikTok Global θα κυμαίνεται σε 60 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, το μεγάλο αγκάθι των διαπραγματεύσεων συνίσταται στο ποσοστό συμμετοχής της ByteDance στο νέο εταιρικό σχήμα.

Oracle και Walmart διεκδικούν τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας, ενώ η ByteDance επιθυμεί να διατηρήσει ένα ποσοστό της τάξης του 80%, τουλάχιστον έως ότου η TikTok Global εισέλθει στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Οι εξελίξεις πώλησης του TikTok ξεκίνησαν στα τέλη Αυγούστου, όταν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να περιορίσει το εύρος επιρροής της ByteDance, υπό τον φόβο της υποκλοπής ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των Αμερικανών πολιτών.

Αποτέλεσμα ήταν η κινεζική εταιρεία να αναγκαστεί να συμβιβαστεί και να δεχθεί να πουλήσει τις αμερικανικές δραστηριότητές της. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν πρόθυμος να διατάξει το οριστικό κλείσιμο του TikTok στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, η συμφωνία εξακολουθεί να μην τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης της Κίνας, η οποία μάλιστα, πρόσφατα «πέρασε» στην αντεπίθεση, περιορίζοντας τις εξαγωγές τεχνολογιών, οι οποίες χρησιμοποιούν υπηρεσίες Al, κάτι το οποίο θα μπορούσε να περιπλέξει την ολοκλήρωση του κυοφορούμενου deal.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα