Δες με ένα… κλικ ποιος έψαξε τα στοιχεία του ΑΦΜ σου!

Σε λειτουργία έχει τεθεί εδώ και κάποια χρόνια η διαδικτυακή υπηρεσία «Αναζήτηση Βασικών Στοιχείων Μητρώου Επιχειρήσεων» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Η υπηρεσία βρίσκεται στον ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (στην ενότητα «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις» – «Φορολογικές Υπηρεσίες»).

«Με το παρόν σας ενημερώνουμε ότι τα βασικά στοιχεία μητρώου για τον Α.Φ.Μ. σας έχουν αναζητηθεί μέσω της Διαδικτυακής Υπηρεσίας Βασικά στοιχεία μητρώου για νομικά πρόσωπα, νομικές οντότητες, και φυσικά πρόσωπα με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα. Η υπηρεσία αυτή δεν επιστρέφει στοιχεία εισοδήματος ή άλλου τύπου περιουσιακά στοιχεία, παρά μόνο βασικά στοιχεία μητρώου, για παράδειγμα, όσα εμφανίζονται σένα παραστατικό».

Εάν έχετε λάβει αυτό το email από το TAXIS τότε κάποιος έχει αναζητήσει τα στοιχεία του ΑΦΜ σας.

Όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ, με τη χρήση της υπηρεσίας τα νομικά πρόσωπα, οι νομικές οντότητες και τα φυσικά πρόσωπα με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα μπορούν να αναζητούν βασικές πληροφορίες, προκειμένου να διακριβώσουν τη φορολογική ή την επαγγελματική υπόσταση άλλων νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων ή φορολογουμένων/φυσικών προσώπων, που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Στόχος η προστασία των φορολογουμένων και η διασφάλιση των συναλλαγών με την καταπολέμηση της έκδοσης πλαστών και εικονικών στοιχείων από φορολογικά ανύπαρκτα πρόσωπα.

Πρόκειται, για ουσιαστική αναβάθμιση προϊσχύουσας παρεμφερούς υπηρεσίας που συνίσταται στην επικαιροποίηση των όρων χρήσης και τον εμπλουτισμό με νέες δυνατότητες, όπως το καθεστώς ΦΠΑ και η προβολή ιστορικού, ενώ περιλαμβάνει επίσης απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για την βοήθεια των χρηστών.

Διευκρινίζεται ότι η διαδικτυακή υπηρεσία παρέχει πληροφόρηση αποκλειστικά για βασικά στοιχεία μητρώου και όχι στοιχεία εισοδημάτων ή άλλου τύπου οικονομικά ή περιουσιακά στοιχεία των επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, τα στοιχεία που ανακτώνται από την υπηρεσία είναι:

 • Α.Φ.Μ.
 • Κωδικός και Περιγραφή Δ.Ο.Υ.
 • Ένδειξη εάν πρόκειται για Φυσικό Πρόσωπο ή Μη Φυσικό Πρόσωπο
 • Ένδειξη εάν ο Α.Φ.Μ. είναι ενεργός ή απενεργοποιημένος
 • Ένδειξη εάν πρόκειται για επιτηδευματία, μη επιτηδευματία ή πρώην επιτηδευματία
 • Επωνυμία Επιχείρησης
 • Τίτλος Επιχείρησης
 • Περιγραφή μορφής Νομικού Προσώπου / Νομικής Οντότητας
 • Διεύθυνση Έδρας Επιχείρησης (Οδός, Αριθμός, Τ.Κ.- Περιοχή)
 • Ημερομηνία Έναρξης και Ημερομηνία Διακοπής Εργασιών της Επιχείρησης
 • Δραστηριότητες Επιχείρησης
 • Ένδειξη Κανονικού Καθεστώτος Φ.Π.Α.

Σε περίπτωση που υπάρχει Διακοπή Εργασιών της Επιχείρησης και η ημερομηνία
διακοπής είναι μεγαλύτερη από τρία χρόνια από τη στιγμή της αναζήτησης, η υπηρεσία
δεν επιστρέφει τα στοιχεία: ημερομηνία έναρξης, διακοπής, διακριτικό τίτλο
επιχείρησης, διεύθυνση έδρας, ΤΚ, δραστηριότητες, και ένδειξη κανονικού καθεστώτος
Φ.Π.Α..

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα