Gov.gr… Πάνω από 6 εκατ. επισκέψεις στην ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου

Σε πάνω από έξι εκατομμύρια ανέρχονται οι επισκέψεις των Ελλήνων πολιτών στην ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου gov.gr, με την τηλεργασία να αποδίδει ικανοποιητικά και την τηλεκπαίδευση να χαρακτηρίζεται επιτυχημένη. Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς, στην τοποθέτησή του στο σημερινό 15ο διαδικτυακό πολυσυνέδριο «Καινοτομίας και Ανάπτυξη», με θέμα «Οι smart cities ήρθαν… Τι γνωρίζουμε όμως για αυτές;», σημειώνοντας ότι «η μετάβαση στον ψηφιακό κόσμο αποτελεί μονόδρομο για την Ελλάδα».

Όπως τόνισε ο ίδιος, «η Ελλάδα πρέπει να πατήσει γκάζι στην ψηφιακή εποχή, έχουμε μία μοναδική ευκαιρία, εκφρασμένη την πολιτική βούληση από τον Έλληνα πρωθυπουργό και δεν πρέπει να την αφήσουμε να χαθεί».

Ο κ. Γεωργαντάς επεσήμανε ότι εντός του 2020 θα δοθεί στη δημοσιότητα η ψηφιακή βίβλος, που πλαισιώνει το όραμα της ελληνικής κυβέρνησης και για πρώτη φορά θα συνοδεύεται αναλυτικά με τις υποδομές που απαιτούνται. Υποστήριξε ότι στο επόμενο διάστημα θα καθοριστεί το θεσμικό πλαίσιο για την τηλεργασία και γνωστοποίησε ότι προγραμματίζονται δράσεις για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών, από τους δημοσίους υπαλλήλους μέχρι και τους μαθητές. ‘Αλλωστε, όπως υπογράμμισε, δεν νοείται επιτυχία του ψηφιακού μετασχηματισμού χωρίς την ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός ανέφερε ότι πλέον μοιάζει μικρός ο αρχικός στόχος που είχε τεθεί στο υπουργείο ώστε στο τέλος της τετραετίας η δημόσια διοίκηση να φτάσει τον μέσο ευρωπαϊκό όρο σε ό,τι αφορά την ψηφιακή εξυπηρέτηση των πολιτών. Για το 5G παρατήρησε ότι η Ελλάδα «το τρέχει με τέτοια ταχύτητα, όσο λίγες ευρωπαϊκές χώρες».

Ο ψηφιακός αλφαβητισμός των πολιτών το μεγάλο στοίχημα
«Παρόλο που οι Έλληνες πολίτες ήταν έτοιμοι για την είσοδό τους στον ψηφιακό κόσμο, λόγω της χρήσης του έξυπνου κινητού από το 80% των Ελλήνων πολιτών, με ποσοστό 60% να είναι ηλικίας άνω των 65 χρόνων, το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί είναι ο ψηφιακός αλφαβητισμός της κοινωνίας συνολικά» τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος. Ήδη, «τρέχουν 1.800 ώρες ψηφιακού υλικού που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει δωρεάν προκειμένου να εξοικειωθεί ακόμη περισσότερο στην ψηφιακή πραγματικότητα», επισήμανε και πρόσθεσε πως θα ακολουθήσουν και άλλες σχετικές δράσεις.

Κατά τον ίδιο, οι Έλληνες μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού έδειξαν προσαρμοστικότητα και παρά τις καθυστερήσεις της δημόσιας διοίκησης να ψηφιοποιηθεί, όταν το έπραξε φέτος τον Μάρτιο, «ήδη περισσότεροι από 2 εκατ. πολίτες προμηθεύετηκαν ψηφιακά τα πιστοποιητικά που χρειάστηκαν». Ο κ. Ζαριφόπουλος προανήγγειλε ότι μέχρι το τέλος του 2020 θα ξεπερνούν τις 550 οι διαδικασίες που θα μπορούν να διεκπεραιώνονται μέσω του gov.gr, από 500 σήμερα. Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις σε ό,τι αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, παρατήρησε ότι απαιτούνται υποδομές και σημείωσε πως θα έχουμε κάλυψη στην Ελλάδα με το 5G στο τέλος του 2021 και αναμένεται 60% στο τέλος της τριετίας και πάνω από 94% στο τέλος της εξαετίας.

Το πολυσυνέδριο διοργανώνεται από το ka-business.gr και υπό την αιγίδα των υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ενώ διεξάγεται με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΒΕ) και του Φορέα Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα