Και όμως….θα μπορούσαν να τρέχουν τα Windows στον νέο Apple M1 επεξεργαστή, αν το επιτρέψει η Microsoft!

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο VP της μηχανικής λογισμικού της Apple, Craig Federighi, αποκάλυψε ότι η έκδοση ARM της Microsoft για το λειτουργικό σύστημα των Windows, θα μπορούσε να εκτελείται εγγενώς στο νέο chip της Apple M1, αλλά η πιθανότητα των Windows να λειτουργούν σε MacBook “θα εξαρτιόταν πραγματικά από τη Microsoft. ”

Ο Federighi έθεσε την αξιοσημείωτη δυνατότητα σε μια συνέντευξη με την Ars Technica, σχετικά με το νέο πυρίτιο της Apple, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε στα τελευταία MacBook Pro, MacBook Air και Mac Mini.

Η Microsoft και η Apple έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος των τριών δεκαετιών στο να αντιμετωπίζουν ζητήματα συμβατότητας, αλλά η προοπτική των Windows να λειτουργούν σε ένα νέο MacBook με κινητήρα το M1, έχει το τέλειο νόημα.

Η Microsoft έχει ήδη αναπτύξει μια έκδοση των Windows 10 για ARM και το έργο Windows-on-ARM έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια – αν και υπάρχουν ακόμη πολλές αδυναμίες που δεν έχουν ακόμη επιλυθεί.

Στον πυρήνα του, όμως, το ARM είναι ARM, είτε βρίσκεται στο Lenovo Flex 5G είτε στο νέο MacBook Air, οπότε τα Windows δεν θα πρέπει να έχουν κανένα πρόβλημα να τρέχουν στο νέο Hardware της Apple.

Το μόνο ερώτημα, είναι αν η Microsoft θα το επιτρέψει να συμβεί. Η τρέχουσα άδεια της Microsoft για Windows 10-on-ARM δεν επιτρέπει να χρησιμοποιείται σε μηχανήματα της Apple, καθώς δεν είναι προεγκατεστημένα σε αυτά και η εταιρεία έκανε την πάπια όταν ρωτήθηκε για την εκτέλεση των Windows σε λειτουργία Boot Camp σε ένα σύστημα Apple!

Windows σε Mac? Είναι αυτό δυνατό!?

Είτε το ζήτημα οφείλεται στην πικρία της μακροχρόνιας αντιπαλότητας ή αιτία να είναι ορισμένοι τεχνικοί λόγοι, πιθανώς ωχριά σε σύγκριση με τις οικονομικές επιπτώσεις της λειτουργίας των Windows 10 σε MacBook.

Αφού έμεινε έξω από το παιχνίδι υλικού για μεγάλο χρονικό διάστημα – προφανώς μαθαίνοντας το μάθημά του με το Zune – η Microsoft μπαίνει στο χώρο του υλικού με την πολύ δημοφιλή σειρά προϊόντων της Microsoft Surface.

Ένας προφανής ανταγωνιστής της γραμμής MacBook από την Apple, η Microsoft είναι ειρωνικά στο ίδιο σημείο που η Apple επέστρεψε στη δεκαετία του ’90 όταν ο Bill Gates ξεπέρασε τον Steve Jobs, αφού κατάφερε να καταστήσει τα Microsoft Windows το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα στην αγορά προσωπικών υπολογιστών, δίνοντάς άδεια χρήσης του σε τρίτους κατασκευαστές PC.

Η Microsoft έχει επίσης σαφώς σχέδια για ARM, ειδικά με τα εντυπωσιακά κέρδη απόδοσης και την απόδοση ισχύος που επιτυγχάνεται από το M1. Είναι πολύ πιο πιθανό να θέλει να αναπαράγει την επιτυχία της Apple στο δικό της υλικό αντί να τρέχει πίσω από τα προϊόντα της Apple με κάποιο είδος άδειας.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα